Kokosbollekake

Kokosbollekake

0
100
Enkel30 min
Sett en kjempestor kokosbolle på bordet og du har fest på et øyeblikk! Husk at kaken trenger minst 4 timer på å stivne.

Ingredienser

Antall stykker

  • 6 stk
    gelatinplater
  • 4 stk
    eggehviter
  • 3 dl
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker

BUNN

GLASUR

  • 200 g
    mørk sjokolade
  • 3 ss
  • 2 dl
    kokosmasse
  • 2 dl
    friske bær
  • 10 stk
    sitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Knus kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland med knust kjeks og kokosmasse. Sett ringen fra en springform på et serveringsfat og trykk massen ned i formen til en jevn bunn.

  2. 2

    Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Press vannet ut av den bløte gelatinen og rør ut i 1 dl varmt vann.

  3. 3

    Stivpisk eggehvite. Tilsett sukker og vaniljesukker gradvis og pisk til helt stiv. Tilsett den oppløste gelatinen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.

  4. 4

    Fordel marengsmassen utover bunnen i formen og sett kjølig i minst 4 timer.

  5. 5

    Smelt mørk sjokolade og smør. Rør til en jevn masse. Avkjøl litt og hell jevnt utover kaken. Dryss kokos på toppen. Fjern formen når sjokoladen har stivnet. Legg på friske bær og sitronmelisse ved servering.

    Tips

    Hvis du ønsker å dekke hele kaken med sjokolade, tar du av formen først og bruker en slikkepott for å dekke sidene av kaken. Strø over kokos.

Tips

Denne kaken er lett å gjøre glutenfri ved å velge glutenfri havrekjeks eller lignende til bunnen. Du kan også droppe kjeksen helt og bare drysse kokos i bunnen.

Del denne oppskriften: