
Kokosbollekake
Sett en kjempestor kokosbolle på bordet og du har fest på et øyeblikk! Husk at kaken trenger minst 4 timer på å stivne.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
GLASUR
Fremgangsmåte
- 1
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland med knust kjeks og kokosmasse. Sett ringen fra en springform på et serveringsfat og trykk massen ned i formen til en jevn bunn.
- 2
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Press vannet ut av den bløte gelatinen og rør ut i 1 dl varmt vann.
- 3
Stivpisk eggehvite. Tilsett sukker og vaniljesukker gradvis og pisk til helt stiv. Tilsett den oppløste gelatinen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.
- 4
Fordel marengsmassen utover bunnen i formen og sett kjølig i minst 4 timer.
- 5
Smelt mørk sjokolade og smør. Rør til en jevn masse. Avkjøl litt og hell jevnt utover kaken. Dryss kokos på toppen. Fjern formen når sjokoladen har stivnet. Legg på friske bær og sitronmelisse ved servering.
Tips
Hvis du ønsker å dekke hele kaken med sjokolade, tar du av formen først og bruker en slikkepott for å dekke sidene av kaken. Strø over kokos.
Tips
Denne kaken er lett å gjøre glutenfri ved å velge glutenfri havrekjeks eller lignende til bunnen. Du kan også droppe kjeksen helt og bare drysse kokos i bunnen.