Snickerskake

(145)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Springform, 22 cm

Ingredienser

Nøttebunn

3 stkeggehviter
2 ½ dlsukker
100 gRitzkjeks
150 gpeanøtter
1 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver

Sjokoladeglasur

50 gTINE Meierismør
½ dlsukker
100 gkokesjokolade
3 stkeggeplommer

Topping

2 dlTINE Kremfløte
1 dlpeanøtter
25 gmørk sjokolade

Slik gjør du det

  • Nøttebunn

    1. Sett stekeovnen på 180°C.
    2. Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
    3. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
  • Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.
  • Topping

    1. 5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.

Tips:

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Kommentarer

  Legg til kommentar