Snickerskake
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.
Enkel•1 t•12 personer
Ingredienser
Nøttebunn
- 3 stykk eggehvite
- 2.5 dl sukker
- 100 g Ritzkjeks
- 150 g peanøtter
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
Sjokoladeglasur
- 50 g TINE® Meierismør
- 0.5 dl sukker
- 100 g kokesjokolade
- 3 stykk eggeplomme
Topping
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 1 dl peanøtter
- 25 g mørk sjokolade
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180°C.
2
Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
3
Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
Sjokoladeglasur
1
Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer, en om gangen, under konstant omrøring. Glasuren skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel over kaken.
Topping
1
5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.
TipsGrovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak