Snickerskake

Snickerskake

47
  • Enkel
  • 60 min
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 22 cm

Nøttebunn

3 stk eggehviter
2 ½ dl sukker
100 g Ritzkjeks
150 g peanøtter
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
½ dl sukker
100 g kokesjokolade
3 stk eggeplommer

Topping

2 dl TINE Kremfløte
1 dl peanøtter
25 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C.
    2. Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
    3. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.
  2. Topping

    1. 5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.
Tips!

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Kommentarer

  • Elise

    3 måneder siden
    Kan denne lages dagen i forveien? Uten kremen selvsagt.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Elise!

      Ja venter du med kremen til du skal servere den, kan den fint lages dagen før! :)

       (0)


  • Marit

    4 måneder siden
    Hei!
    Bruker man salte, eller usaltede peanøtter i denne oppskriften?
    Mvh Marit

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Her kan du bruke det du ønsker, Marit :) Men de saltede gir god smak på kaken. Lykke til!

       (1)


  • Per

    4 måneder siden
    Kan man fryse bunnen ???

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei per,

      Kakebunnen kan bli veldig seig etter den har vært fryst og tint.

      Hva med å lage bunne kvelden før den skal brukes?

      God bakst!

       (1)

      • Marianne

        4 dager siden
        Jeg har laget langpanneutgaven av denne kaka mange ganger (uten krem) og restene fryser jeg. Seig snickerskake, hvem er det som ikke liker det?!? Jeg fryser den oppdelt så er det bare å tine så mange stykker man trenger, tiner fort, men er forøvrig veldig god halvtint også om man ikke klarer å vente!

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          2 dager siden
          Ja, Marianne! Smaken er som baken! :D Jeg tenker nok den er god ut av frysen og som du sier! :)

           (0)


  • Sol

    7 måneder siden
    Sjokoladekremen bare sukrer seg. Hva gjør jeg galt? Kan melis brukes i steden?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Sol!

      Litt usikker på hva du mener med at den sukrer seg, men om du mener at sukkeret ikke har smeltet inn i kremen, kan du godt varme smør/sukker/sjokoladeblaningen litt til, så skal sukkeret smelte og konsistensen vil bli kremig og fin. :) Melis kan bli klumpete. Men om du siler det i og rører godt, så skal det sikkert gå fint.

       (3)


  • Mari

    7 måneder siden
    Hei!
    Hvordan bør man oppbevare restene av kaken?

     (2)

    • Marit Jellum Magnussen, Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Mari!



      Om du har ferdig kake med krem og alt på, er det best å spise opp rubel og bit da pisket krem ikke holder ønsket kvalitetet over lengere tid. :) Har du derimot en kake uten krem kan restene settes i en boks/kaketine i kjøleskapet.

      Denne kaken anbefales ikke å fryses da bunnen kan bli seig.

       (2)


  • ida

    11 måneder siden
    Må jeg endre oppskriften ved bruk av springform på 24cm?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ida,

      Det kan hende den trenger litt kortere steketid så følg med på slutten :) Lykke til!

       (2)


  • Aud-Oliv

    11 måneder siden
    Assistenten vil ikke lese oppskrift, så jeg kan bake samtidig

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Aud :) Vi har ikke alle oppskriftene inne i Assistenten enda, men vi noterer oss at du ønsker denne inn :) Lykke til med baksten!

       (1)

      • Aud-Oliv

        11 måneder siden
        Aha takk ??

         (0)


  • Annette

    12 måneder siden
    Hvis jeg skal lage denne dagen i forveien med sjokoladeglasuren på, skal jeg da oppbevare den på benken med ett håndkle over? Eller hva anbefaler du?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Annette,

      om du skal lage den kvelden før og ha på sjokoladeglasuren blir det veldig grisete med ett håndkle. Om du har en kaketine ville jeg har buttet den :)

       (1)


  • Linda

    1 år siden
    Lagde bunnen på denne kaken i dag. Såg fantastisk fin og høy ut når jeg tok den ut av ovnen. Men senere når den var kald og jeg tok den ut av formen raste den helt sammen. Ser hul ut inni... er den stekt for lite?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så leit å høre at kaken falt sammen, Linda. Det høres ut som du kan ha hatt en stor luftlomme i bunnen og at denne har falt sammen ved temperatur endring. Håper du forsøker igjen og kanskje ''banker'' formen litt slik at eventuelle luftbobler faller sammen.

       (0)


  • Malene

    1 år siden
    Kan denne fryses?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Malene,

      Anbefaler ikke å fryse denne kaken da den blir veldig seig etter at den har vært fryst. God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat