Snickerskake
Enkel•60 min min
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.
Ingredienser
Antall porsjoner
Nøttebunn
-
3 stkeggehviter
-
2 ½ dlsukker
-
100 gRitzkjeks
-
150 gpeanøtter
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsbakepulver
Sjokoladeglasur
-
50 g
-
½ dlsukker
-
100 gkokesjokolade
-
3 stkeggeplommer
Topping
-
2 dl
-
1 dlpeanøtter
-
25 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180°C.
-
2
Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
-
3
Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
Sjokoladeglasur
-
4
Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer, en om gangen, under konstant omrøring. Glasuren skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel over kaken.
Topping
-
5
5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.