Snickerskake

Snickerskake

Kommentarer 31
  • Enkel
  • 60 min
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 22 cm

Nøttebunn

3 stk eggehviter
2 ½ dl sukker
100 g Ritzkjeks
150 g peanøtter
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
½ dl sukker
100 g kokesjokolade
3 stk eggeplommer

Topping

2 dl TINE Kremfløte
1 dl peanøtter
25 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C.
    2. Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
    3. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.
  2. Topping

    1. 5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.
Tips!

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • ida

    2 måneder siden
    Må jeg endre oppskriften ved bruk av springform på 24cm?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Ida,

      Det kan hende den trenger litt kortere steketid så følg med på slutten :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Aud-Oliv

    3 måneder siden
    Assistenten vil ikke lese oppskrift, så jeg kan bake samtidig

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Aud :) Vi har ikke alle oppskriftene inne i Assistenten enda, men vi noterer oss at du ønsker denne inn :) Lykke til med baksten!

      Kommenter  (1)

      • Aud-Oliv

        3 måneder siden
        Aha takk ??

        Kommenter  (0)


  • Annette

    4 måneder siden
    Hvis jeg skal lage denne dagen i forveien med sjokoladeglasuren på, skal jeg da oppbevare den på benken med ett håndkle over? Eller hva anbefaler du?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Annette,

      om du skal lage den kvelden før og ha på sjokoladeglasuren blir det veldig grisete med ett håndkle. Om du har en kaketine ville jeg har buttet den :)

      Kommenter  (2)


  • Linda

    7 måneder siden
    Lagde bunnen på denne kaken i dag. Såg fantastisk fin og høy ut når jeg tok den ut av ovnen. Men senere når den var kald og jeg tok den ut av formen raste den helt sammen. Ser hul ut inni... er den stekt for lite?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så leit å høre at kaken falt sammen, Linda. Det høres ut som du kan ha hatt en stor luftlomme i bunnen og at denne har falt sammen ved temperatur endring. Håper du forsøker igjen og kanskje ''banker'' formen litt slik at eventuelle luftbobler faller sammen.

      Kommenter  (0)


  • Malene

    8 måneder siden
    Kan denne fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Malene,

      Anbefaler ikke å fryse denne kaken da den blir veldig seig etter at den har vært fryst. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    11 måneder siden
    Denne kunne jeg godt tenke meg å bake med til jobben på bursdagen min. Men da vi er ca 40 stykker, hadde det vært kjekt å bake den i langpanne. Hvor mange ganger bør jeg da gange opp oppskriften, tror dere?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Hanne,

      Anbefaler å gange oppskriften 3 ganger :) Det er aldri feil med kakerester om det skulle blitt for mye ;)Gratulerer med dagen på forskudd!

      Kommenter  (3)


  • Nina

    1 år siden
    Kan man lage bunnen dagen i forveien? Bør den stå i formen i kjøleskapet i så fall?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Nina,

      Du kan fint lage bunnen dagen før, men husk å stek den så marengsen ikke faller sammen i løpet av natten :)God bakst!

      Kommenter  (0)

      • Linda

        4 måneder siden
        Hvordan skal man oppbevare kakebunnen hvis man vil lage den dagen før? Kjøleskap eller på kjøkkenbenken? (Romtemperert) ??

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei Linda, Nøttebunnen kan fint stå på benken over natten. La den hvile på en rist med ett rent håndkle over :) Lykke til!

          Kommenter  (0)

      • Ida

        12 måneder siden
        Hvor lenge skal den da steke for at marengsen skal holde seg like fin til neste dag? Jeg tenkte å bake denne på lillejulaften å ha den til etter middag på julaften. Hvordan blir det da. Har på kremen dagen den skal spises selvsagt.

        Kommenter  (1)

        • Margrete , Kundekonsulent

          12 måneder siden
          Hei, Nina! Denne kan fint stekes som angitt i oppskriften - selv dagen før. Den blir ypperlig på julaften dersom du steker den på lille julaften :) God jul!

          Kommenter  (0)


  • Peter

    1 år siden
    Denne snickerskake var utrolig digg! Anbefales på det varmeste!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Peter, Enig med deg, denne er veldig god :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Mina

    1 år siden
    Har noe ett tips til hva nøttene kan byttes ut med for å få samme konsistens? Allergisk:(

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mina, Du kan bytte ut nøttene med kjeks for å få litt krønsj, men dette kan gi en søtere smak så pass på hvilken kjeks du eventuelt bruker :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Eva

    2 år siden
    Går det ann å bruke sukrin i marengsen? Har så mange diabetikere i familien

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Eva, Det går an å bytte ut sukker med sukrin, men det er ikke anbefalt å ha mer enn 20% av den totale mendgen ingredienser :) Les mer om det her: http://www.funksjonellmat.no/sukrin/baking/ God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat