Snickerskake

Snickerskake

51
  • Enkel
  • 60 min
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 22 cm

Nøttebunn

3 stk eggehviter
2 ½ dl sukker
100 g Ritzkjeks
150 g peanøtter
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
½ dl sukker
100 g kokesjokolade
3 stk eggeplommer

Topping

2 dl TINE Kremfløte
1 dl peanøtter
25 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C.
    2. Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
    3. Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.
  2. Topping

    1. 5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.
Tips

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Kommentarer

  • Agnes

    18 dager siden
    Bunnen blir ikke brun, bare hvit! Hjelp!!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      18 dager siden
      Det er ikkenoe feil i at den blir hvit, Agnes! Nøttebunn blir ofte det. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat