
Snickerskake
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Nøttebunn
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 180°C.
- 2
Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
- 3
Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.
Sjokoladeglasur
- 4
Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer, en om gangen, under konstant omrøring. Glasuren skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel over kaken.
Topping
- 5
5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.
Tips
Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak