Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake

Kommentarer 31
  • Enkel
  • 50 min
Denne kaken imponerer! Kvikklunsj er godt året rundt, men selvskreven etter påskens uteaktiviteter. Med små påskeegg på toppen blir dette garantert høytidens hit.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Et bånd eller en snor
60 g mørk sjokolade
½ dl kakao
1 ¼ dl vann
1 ½ dl TINE Seterrømme
150 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
3 stk egg
2 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker

Fyll

1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
2 stk bananer
2 dl bringebærsyltetøy

Sjokoladekrem

250 g mørk sjokolade
2 dl TINE Kremfløte

Til pynt

10 stk kvikklunsj
8 stk marsipan- eller sjokoladeegg

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.
    2. Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.
    3. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
      Tips!

      Bruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.

    4. Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver på tre av delen. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.
    5. Smelt sjokolade til sjokoladekrem i vannbad. Pisk fløte til krem og pisk inn smeltet sjokolade. Fordel sjokoladekremen utover på toppen og sidene av kaken.
    6. Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.
Tips!

Du kan lage en friskere variant av denne kaken ved å bytte ut banan med ferske bringebær og pynte med bær og frukt i stedet for marsipanegg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Amalie

    2 måneder siden
    Heisann! Leter veldig etter et lignende kakefat i den str, vet du hvor det er fra? :) :)

    Kommenter  (0)


  • Jim

    9 måneder siden
    Kan man bruke kulturmelk som erstatning for seterrømme?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Jim,

      Jeg anbefaler deg å ikke erstatte seterrømmen med kulturmjølk da dette ikke gir samme smak eller konsistens. God bakst:)

      Kommenter  (0)


  • Line Hoksrød Larsen

    2 år siden
    Jeg fordelte røren i to springformer på 22 cm. Stekte begge samtidig på 180 grader over- og undervarme. Den som sto i midten var ferdig etter ca 40 minutter. Tok da denne ut for å gi jevnere varme til den som sto nederst. Den nederste var ikke ferdig før etter 50 minutter steketid! Synes steketid oppgitt i oppskrift blir misvisende.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Line! Alle ovner er forskjellige og kan gi ujevn temperatur. Det kan være vanskelig for en ovn å steke 2 kaker samtidig for å få fordelt varmen ordentlig:) Håper kaken ble vellykket til tross for at det tok lenger tid å steke! God bakst videre!

      Kommenter  (3)


  • Katrine

    2 år siden
    Hei! Burde kaken stå over natten eller er den like god med en gang?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Katrine, Kake er alltid best jo ferskere den er, men den kan godt stå i kjøleskapet over natten også :) God bakst!

      Kommenter  (1)

      • Kristine

        8 måneder siden
        Holder kakebunnene seg gode hvis de fryses?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 måneder siden
          Hei Kristine,

          Bakst smaker alltid best ferskt, men det går fint an å fryse disse :) God bakst!

          Kommenter  (0)


  • Carine

    2 år siden
    Hei,går det å bruke former på 22cm,eller må oppskriften da dobles?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Carine, Du kan fint bruke 2 former på 22 cm, men da må du huske at kakene ikke blir like høye :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Nacima

    2 år siden
    Hei, går det ann å bruke lys kokesjokolade i stedet eller vil det ødelegge kaken?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nacima, Du kan fint bruke lyskoke sjokolade i stedenfor mørk,men du må være obs på at det da blir en mildere sjokoladesmak av kaken din :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Anonym

    2 år siden
    Hei, over- og undervarme funksjonen fungerer ikke på ovnen vårs, er det mulig å bruke varmluft, men fortsatt få et bra resultat?

    Kommenter  (18)


  • Maren

    3 år siden
    Hei! Jeg lurer på om dere har noen tips på hva som kan brukes isteden for vaniljekrem? (Kaken så spennende ut, men hos de som skal spise er ikke vaniljekrem en så stor favoritt)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Hvilken krem du skal bruke inne i kaken, kan du velge selv. Vi synes vaniljekrem er veldig godt, men du kan godt bruke vanlig pisket krem eller kanskje lage en sjokoladekrem? Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Line

    3 år siden
    Hei. Det står ikke noe om hvor i ovnen den skal steikes? På hvilken rille tenker jeg :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Line, En gyllen huskeregel når du skal bake kakebunner er å steke de på nest nederste rille i ovnen. Bruk kun over- og undervarme, da varmluftsfunksjonen gir overflaten litt for hard varme. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • Caroline

    3 år siden
    Hei. Hvor lang holdbarhet har kaken? Kan jeg lage den 2-3dager før den skal serveres?

    Kommenter  (12)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Caroline, Det går helt fint å lage denne to dager før servering, men tre dager blir for mye, etter min mening. Lykke til :)

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat