Skip to main content

Kvikklunsjkake

Enkel
50min

Denne kaken imponerer! Kvikklunsj er godt året rundt, men selvskreven etter påskens uteaktiviteter. Med små påskeegg på toppen blir dette garantert høytidens hit.

3.9
(274)
Next ImageKvikklunsjkake

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

60 g
mørk sjokolade
0.5 dl
kakao
1.25 dl
vann
2.5 dl
sukker
3 stk
egg
2 dl
hvetemel
1 ts
natron
1 ts
vaniljesukker

Fyll

2 stk
banan
2 dl
bringebærsyltetøy

Sjokoladekrem

250 g
mørk sjokolade

Til pynt

10 stk
Kvikklunsj
8 stk
marsipan- eller sjokoladeegg

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.

  2. Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.

  3. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.

    Tips

    Bruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.

  4. Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver på tre av delen. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.

  5. Smelt sjokolade til sjokoladekrem i vannbad. Pisk fløte til krem og pisk inn smeltet sjokolade. Fordel sjokoladekremen utover på toppen og sidene av kaken.

  6. Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan lage en friskere variant av denne kaken ved å bytte ut banan med ferske bringebær og pynte med bær og frukt i stedet for marsipanegg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter