Kvikklunsjkake
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
60 gmørk sjokolade
-
½ dlkakao
-
1 ¼ dlvann
-
1 ½ dl
-
150 g
-
2 ½ dlsukker
-
3 stkegg
-
2 dlhvetemel
-
1 tsnatron
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
1 pakke
-
2 stkbananer
-
2 dlbringebærsyltetøy
Sjokoladekrem
-
250 gmørk sjokolade
-
2 dl
Til pynt
-
10 stkKvikklunsj
-
8 stkmarsipan- eller sjokoladeegg
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.
-
2
Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.
-
3
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
Tips
Bruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.
-
4
Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver på tre av delen. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.
-
5
Smelt sjokolade til sjokoladekrem i vannbad. Pisk fløte til krem og pisk inn smeltet sjokolade. Fordel sjokoladekremen utover på toppen og sidene av kaken.
-
6
Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.