Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake

36
264
Enkel50 min
Denne kaken imponerer! Kvikklunsj er godt året rundt, men selvskreven etter påskens uteaktiviteter. Med små påskeegg på toppen blir dette garantert høytidens hit.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

Sjokoladekrem

Til pynt

 • 10 stk
  Kvikklunsj
 • 8 stk
  marsipan- eller sjokoladeegg

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.

 2. 2

  Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.

 3. 3

  Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.

  Tips

  Bruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.

 4. 4

  Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver på tre av delen. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.

 5. 5

  Smelt sjokolade til sjokoladekrem i vannbad. Pisk fløte til krem og pisk inn smeltet sjokolade. Fordel sjokoladekremen utover på toppen og sidene av kaken.

 6. 6

  Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.

Tips

Du kan lage en friskere variant av denne kaken ved å bytte ut banan med ferske bringebær og pynte med bær og frukt i stedet for marsipanegg.

Del denne oppskriften: