Kvikklunsjkake
Denne kaken imponerer! Kvikklunsj er godt året rundt, men selvskreven etter påskens uteaktiviteter. Med små påskeegg på toppen blir dette garantert høytidens hit.
Enkel•50 min•12 personer
Ingredienser
- 60 g mørk sjokolade
- 0.5 dl kakao
- 1.25 dl vann
- 1.5 dl TINE® Seterrømme
- 150 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl sukker
- 3 stykk egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
Fyll
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
- 2 stykk banan
- 2 dl bringebærsyltetøy
Sjokoladekrem
- 250 g mørk sjokolade
- 2 dl TINE® Kremfløte
Til pynt
- 10 stykk Kvikklunsj
- 8 stykk marsipan- eller sjokoladeegg
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.
2
Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.
3
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
TipsBruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.
4
Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver på tre av delen. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.
5
Smelt sjokolade til sjokoladekrem i vannbad. Pisk fløte til krem og pisk inn smeltet sjokolade. Fordel sjokoladekremen utover på toppen og sidene av kaken.
6
Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.
TipsDu kan lage en friskere variant av denne kaken ved å bytte ut banan med ferske bringebær og pynte med bær og frukt i stedet for marsipanegg.