Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake med sjokoladekrem

39
  • Middels
  • 80 min
  • 40 min
Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Ingredienser

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Bunn:

2 dl kakao
2 dl vann
4 dl sukker
200 g TINE Meierismør , romtemperert
6 stk egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll :

50 g mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte

Glasur:

200 g mørk sjokolade
1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
    2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
    3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
  1. Fyll:

    1. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
  2. Glasur:

    1. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.
Tips

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Kommentarer

  • Kathe-Mari

    5 måneder siden
    Hei, vis jeg bruker en brødform til å bake kaken i. Blir det en annen steketid på den da, dersom jeg bruker en metall/gjern eller ka det nu enn e😂for jeg er litt redd for at den rundformen jeg har er for stor. -Kathe-Mari

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Kathe-Mari,

      Om du velger å bruke en brødform så blir nok kaken høyere og trenger mer tid i ovnen for å bli gjennomstekt. Husk å sjekk underveis med å stikke en gaffel eller pinne i for å se om den har blitt gjennomstekt.

      God bakst :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat