Sjokoladekake med sjokoladekrem

(125)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Ingredienser

Bunn:

2 dlkakao
2 dlvann
4 dlsukker
200 gTINE Meierismør, romtemperert
6 stkegg
5 dlhvetemel
2 tsbakepulver

Fyll :

50 gmørk sjokolade
3 dlTINE Kremfløte

Glasur:

200 gmørk sjokolade
1 ½ dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  • Bunn

    1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
    2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
    3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
  • Fyll:

    1. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
  • Glasur:

    1. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.

Tips:

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Kommentarer

  Legg til kommentar