Skip to main content

Sjokoladekake med sjokoladekrem

Middels
1t 20min

Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

4.1
(264)
Next ImageSjokoladekake med sjokoladekrem

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Bunn:

2 dl
kakao
2 dl
vann
4 dl
sukker
200 g
TINE® Meierismør, romtemperert
6 stk
egg
5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver

Fyll :

50 g
mørk sjokolade

Glasur:

200 g
mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.

  2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.

  3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.

Fyll:

  1. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.

Glasur:

  1. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter