Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake med sjokoladekrem

Kommentarer 34
  • Middels
  • 80 min
  • 40 min
Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Bunn:

2 dl kakao
2 dl vann
4 dl sukker
200 g TINE Meierismør , romtemperert
6 stk egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll :

50 g mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte

Glasur:

200 g mørk sjokolade
1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
    2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
    3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
  1. Fyll:

    1. Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
  2. Glasur:

    1. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.
Tips!

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ellen

    8 måneder siden
    Hvor stor form???

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Ellen,

      I denne oppskriften er det anbefalt: Rund form, ca. 24 cm

      God bakst :)

      Kommenter  (0)


  • Razija

    1 år siden
    Hvor langer holbarhet på sjokolade kremen

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Radja,

      Kremen holder nok 2-3 dager godt plastret i kjøleskapet :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Martin

    1 år siden
    Med kakao, mener dere vanlig bakekakao pulver?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Martin,

      Her har vi brukt vanlig kakao, du kan også bruke bakekakao om du ønsker men det vil da bli en litt mildere smak :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Anna

    1 år siden
    Hei! Jeg mangler fløte til glasuren. Tror dere det går bra å erstatte med vaniljesaus?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anna, Det blir nok en glasur ut av det, men ikke samme utseende eller smak :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Mari

    1 år siden
    ååå herregud, denne kaken så sinnsykt god ut!

    Kommenter  (0)


  • Marit

    2 år siden
    Hei:) la visst merke til at jeg har brukt bakekakao. Går det bra?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marit Det går helt fint :) Håper resultatet ble vellykket. God jul.

      Kommenter  (3)


  • Jubilant

    3 år siden
    Hei! Jeg skal bake en sjokoladekake jeg kan fylle med krem, og denne så veldig god ut. Men inneholder alltid kakebunner melk eller vann? I utgangspunktet gjør det meg litt skeptisk, men finner ingen oppskrifter uten... Vil den ikke bli ganske flytende?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det finnes mange ulike oppskrifter på sjokoladekakebunner, noen med vann eller melk og andre uten. I denne kaken så gjør vannet bunnen svært saftig, så jeg anbefaler deg å rutforske den litt. Lykke til :)

      Kommenter  (10)


  • Irene

    3 år siden
    Hei. Står med kaka i ovnen nå å det virker ikke som den blir stekt, har brukt en pinne for å sjekke, men den er helt flytende inni etter 45 min steking ??? Hva har jeg gjort galt?:-(

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Irene, Det hørtes meget merkelig ut. Slik du beskriver det så høres det nesten ut som om du har glemt eggene, men da ville kaken blitt svært tykk i konsistensen. Hvordan ble kaken til slutt?

      Kommenter  (5)

      • Irene

        3 år siden
        Den ble bra:-) måtte bare steke den en del mer. Komfyren min en nokså ny, men begynner å mistenke at alt må stekes lengre enn det oppskriftene sier:-) det ordnet seg til slutt! Mvh Irene

        Kommenter  (2)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Irene, Så godt å høre :)

          Kommenter  (2)


  • Sofie

    3 år siden
    Hei! Fant nettopp ut at jeg ikke hadde egg er det no mulighet for å droppe det? Går det Ann uten å bruke det eller er det en must i denne oppskriften?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sofie, Du kan ikke droppe egg i sjokoladekaken, da den er veldog viktig for at kaken skal bli luftig og holde sammen. Så da må du heller koke deg litt varm sjokolade ;)

      Kommenter  (2)


  • Benedicte

    3 år siden
    Kan jeg bruke dette som muffins oppskrift?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Benedicte, Det er ingen problem å lage muffins av denne kaken, også fylle de etterpå. Tipper det blir veldig lekkert. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat