Håndkle og blad
placeholder image
(684684)

Sjokoladekake i langpanne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskrift på enkel sjokoladekake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Populær hos både voksne og barn.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
225 gTINE Meierismør
5 stkegg
4 dlsukker
¾ dlrapsolje
¾ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dlhvetemel
1 ½ dlkakao
1 ssbakepulver

Glasur

100 gTINE Meierismør
1 dlsterk kaffe
¾ dlkakao
1 ½ ssvaniljesukker
6 dlmelis

Pynt

2 dlkokosmasse
8 dråperrød konditorfarge
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  • Glasur

    1. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kaken egner seg godt til frysing.

  • Pynt

    1. Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Strø kokosen over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
Blått hjerte
Tips!

Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat