Sjokoladekake i langpanne
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
225 g
-
5 stkegg
-
4 dlsukker
-
¾ dlrapsolje
-
¾ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
4 ½ dlhvetemel
-
1 ½ dlkakao
-
1 ssbakepulver
Glasur
-
100 g
-
1 dlsterk kaffe
-
¾ dlkakao
-
1 ½ ssvaniljesukker
-
6 dlmelis
Pynt
-
2 dlkokosmasse
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
-
3
Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
Glasur
-
4
Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
Tips
Kaken egner seg godt til frysing.
Pynt
-
5
Strø kokos over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
Tips
Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!