Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

106
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskrift på enkel sjokoladekake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Populær hos både voksne og barn.

Ingredienser

225 g TINE Meierismør
5 stk egg
4 dl sukker
¾ dl rapsolje
¾ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dl hvetemel
1 ½ dl kakao
1 ss bakepulver

Glasur

100 g TINE Meierismør
1 dl sterk kaffe
¾ dl kakao
1 ½ ss vaniljesukker
6 dl melis

Pynt

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  1. Glasur

    1. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
      Tips!

      Kaken egner seg godt til frysing.

  2. Pynt

    1. Strø kokos over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
      Tips!
      Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser! 

Kommentarer

  • Viola

    2 måneder siden
    Jeg og to andre hadde tenkt til å bake denne kaken til klassen og lærere til avslutning, men er det riktig at hvis vi skal ha 40 porsjoner, at det da blir 200 egg osv?

     (0)

    • Viola

      2 måneder siden
      Jeg mener da, et kakestykke til hver, altså 40 kakestykker..

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Viola,

      Det holder med å lage 1 eller 2 langpanner med kake til 40 personer. Det kommer an på hvor store stykker dere ønsker til hver :)

      Altså lag maks 2 porsjoner. God bakst!

       (1)

    • Joakim

      2 måneder siden
      Du kan No prøve med 40 egg 😂😂😂

       (0)

    • Joakim

      2 måneder siden
      Du kan No prøve med 40 egg å legg ut et bildet av resultatet 😂 Men når det er sagt, fint du tenker på klassen og lærerne no når det nærmer seg skoleslutt.

       (0)


  • Ane

    3 måneder siden
    Anbefaler å steke denne litt mindre så den blir saftigere og smak til med kaffe, pleier bare steke i 20-21 min med mindre jeg bruker glutenfritt mel og bare noen t-skjeer kaffe

     (1)


  • Randi

    6 måneder siden
    Skal det virkelig være 1 1/2 spiseskje vaniljesukker i glasuren ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det stemmer, Randi :)

       (0)


  • Annette

    7 måneder siden
    Kaken ble ikke så høy. Var veldig nøye med å vende inn melet og brukte en form som var 30x40. Hva kan jeg ha gjort feil? Har ellers fulgt oppskriften til punkt og prikke. Den har hevet seg en del og er saftig og god, men slett ikke så høy som på bildet.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Annette,

      Denne kaken er generelt ikke så høy. Det er dessverre vanskelig å si hva som har gjort at den ikke hevet mer. Husket du bakepulver?

       (0)


  • Emily

    7 måneder siden
    Kan denne kaken deles i 2 og fylles?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Det kan du fint gjøre, Emily :) Men anbefaler å ha på glasuren etter at den er tint. Lykke til!

       (0)


  • Jenny

    7 måneder siden
    Hvis jeg skal bake den dagen før, bør jeg vente til den dagen vi skal spise med å lage og ha på glasuren?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Jenny,

      Du kan fint lage ferdig kaken med glasur med engang :) Husk å plastre godt før oppbevaring.

       (0)


  • Stephanie

    10 måneder siden
    ANTALL PORSJONER 1? Da må man doble det da? Hvis vi er flere som skal spise?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Stephanie,

      1 porsjon tilsvarer 1 langpanne så denne oppskriften holder til mange :)

       (1)


  • Randi

    10 måneder siden
    Hei. Jeg har tenkt å bake denne kaken for første gang og lurer på om kefir eller annen surmelk vil gjøre kaken mer saftig enn med helmelk?

     (0)


  • Chatrin

    10 måneder siden
    Vis man skal ha spiselig bilde på toppen, vil bilde bli ødelagt eller rart om det er glasur under?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      De fleste spislige bilder pleier å tåle at det er glasur under, men de anbefaler å legge bilde på rett før servering :) Undersøk dette med produsenten av bilde eventuelt.

       (0)


  • BakeSiri

    1 år siden
    Elsker denne oppskriften ? Kaken blir kjempegod, er en sikker vinner både til dessert og som bursdagskake for barna her i hus. Jeg pleier å ha i litt mer melk enn det som står i oppskriften (ca. 1 dl), syns den blir mindre tørr da. Dobbel tommel opp til kokken som fant opp denne oppskriften??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding på Sjokoladekaken, Siri :)

      Det er hyggelig at du deler dine justeringer og tips med oss. God bakst videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat