Sjokoladekake i langpanne

Kommentarer 92
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskrift på enkel sjokoladekake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Populær hos både voksne og barn.

Ingredienser

Antall porsjoner

225 g TINE Meierismør
5 stk egg
4 dl sukker
¾ dl rapsolje
¾ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dl hvetemel
1 ½ dl kakao
1 ss bakepulver

Glasur

100 g TINE Meierismør
1 dl sterk kaffe
¾ dl kakao
1 ½ ss vaniljesukker
6 dl melis

Pynt

2 dl kokosmasse
8 dråper rød konditorfarge

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  1. Glasur

    1. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
      Tips!

      Kaken egner seg godt til frysing.

  2. Pynt

    1. Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Strø kokosen over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
Tips!

Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Stephanie

    2 måneder siden
    ANTALL PORSJONER 1? Da må man doble det da? Hvis vi er flere som skal spise?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Stephanie,

      1 porsjon tilsvarer 1 langpanne så denne oppskriften holder til mange :)

      Kommenter  (1)


  • Randi

    2 måneder siden
    Hei. Jeg har tenkt å bake denne kaken for første gang og lurer på om kefir eller annen surmelk vil gjøre kaken mer saftig enn med helmelk?

    Kommenter  (0)


  • Chatrin

    2 måneder siden
    Vis man skal ha spiselig bilde på toppen, vil bilde bli ødelagt eller rart om det er glasur under?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      De fleste spislige bilder pleier å tåle at det er glasur under, men de anbefaler å legge bilde på rett før servering :) Undersøk dette med produsenten av bilde eventuelt.

      Kommenter  (0)


  • BakeSiri

    5 måneder siden
    Elsker denne oppskriften ? Kaken blir kjempegod, er en sikker vinner både til dessert og som bursdagskake for barna her i hus. Jeg pleier å ha i litt mer melk enn det som står i oppskriften (ca. 1 dl), syns den blir mindre tørr da. Dobbel tommel opp til kokken som fant opp denne oppskriften??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding på Sjokoladekaken, Siri :)

      Det er hyggelig at du deler dine justeringer og tips med oss. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Minire

    2 år siden
    Har lagd denne to ganger,veldig enkel og den er utrolig god,fått mange kommentarer på glasuren(fantastisk).

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Minire, Takk for hyggelig tilbakemelding og jeg er helt enig! Glasuren er fantastisk :)

      Kommenter  (2)


  • Nathalie

    2 år siden
    Jeg skal kanskje lage denne kaken i dag??Er den god??

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nathalie, Kaken er veldig god! Håper kaken smakte :)

      Kommenter  (4)


  • Anna

    2 år siden
    Går det an å fryse kaken, og blir den fortsatt like god?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anna, Denne kaken kan du fint fryse :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • kristin

    2 år siden
    Hvorfor skal smøret til glasuren smeltes?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kristin, Smøret skal smeltes da det skal bli ett slags ''trekk'', hvis du skal lage en topping uten å smelte smøret blir det en smørkrem :) Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Pernille

    2 år siden
    Husk å sile melisen i glasuren ellers klumper det seg??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Pernille, Enig med deg :) Det er alltid lurt å sikte det tørre i oppskrifter for å slippe klumper. God høst!

      Kommenter  (2)


  • Grethe

    2 år siden
    Den beste sjokoladekaka jeg noen sinne har baket... og jeg har prøvd MANGE! Synes den blir enda bedre i smak og konsistens når den får stått 1-2 dager før "bruk". Holder seg myk og saftig hele tiden og blir ikke hardere og tørr, slik veldig mange sjokoladekakebunner blir. Holder seg best i romtempratur. I'm in love!!

    Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat