
Sjokoladekake i langpanne
Her har du oppskrift på enkel sjokoladekake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Populær hos både voksne og barn.
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
- 3
Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
Glasur
- 4
Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
Tips
Kaken egner seg godt til frysing.
Pynt
- 5
Strø kokos over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
Tips
Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



