Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

110
  • Enkel
  • 60 min
Her har du oppskrift på enkel sjokoladekake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Populær hos både voksne og barn.

Ingredienser

225 g TINE Meierismør
5 stk egg
4 dl sukker
¾ dl rapsolje
¾ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dl hvetemel
1 ½ dl kakao
1 ss bakepulver

Glasur

100 g TINE Meierismør
1 dl sterk kaffe
¾ dl kakao
1 ½ ss vaniljesukker
6 dl melis

Pynt

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  1. Glasur

    1. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
      Tips

      Kaken egner seg godt til frysing.

  2. Pynt

    1. Strø kokos over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
      Tips
      Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser! 

Kommentarer

  • Hanne

    2 måneder siden
    Hei, jeg fulgte dennne nlye, men hverken kaken eller glasuren ble mørk. Hva har jeg gjort galt?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat