Håndkle og blad
placeholder image
(654654)

Sjokoladekake i langpanne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en klassisk favorittkake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Den er like populær hos liten som stor. Husk at kaken må være helt avkjølt før du smører et tykt lag med deilig glasur over den.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
225 gTINE Meierismør
5 stkegg
4 dlsukker
¾ dlrapsolje
¾ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ dlhvetemel
1 ½ dlkakao
1 ssbakepulver

Glasur

100 gTINE Meierismør
1 dlsterk kaffe
¾ dlkakao
1 ½ ssvaniljesukker
6 dlmelis

Pynt

2 dlkokosmasse
8 dråperrød konditorfarge
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
    3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  • Glasur

    1. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kaken egner seg godt til frysing.

  • Pynt

    1. Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Strø kokosen over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.
Blått hjerte
Tips!

#1: Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat