
Luksusruter
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlkakao
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
250 g
-
3 dlsukker
-
5 stkegg
-
4 dlhvetemel
-
1 ssbakepulver
-
¼ tssalt
-
150 gmørk sjokolade
Sjokoladeglasur
-
2 dl
-
300 gsjokolade med hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Kok opp kakao og melk, og la det avkjøles. Rør smør og sukker luftig. Tilsett et egg av gangen under omrøring. Bland hvetemel med bakepulver og salt, og rør det vekselvis med sjokolademelken. Hakk sjokoladen. Smelt sjokoladen over vannbad, og rør den i deigen.
-
3
Hell røren i langpannen, og stek kaken i ca 25 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en kakenål. Den skal være litt kladdete. La kaken avkjøles.
-
4
Grovhakk sjokoladen. Kok opp fløten, tilsett sjokoladen og rør forsiktig på svak varme til alt er smeltet. La glasuren avkjøles noe, og smør den over kaken.
-
5
Skjær kaken i ruter og server. Langpannen holder til ca 35 biter sjokoladekake.