Luksusruter

Luksusruter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 70 min
Her har du oppskriften på en fantastisk god sjokoladekake i langpanne. Den passer perfekt når du skal servere kake til mange, enten det er barnebursdag, dugnad eller foreldremøte. Glasuren består av helnøttsjokolade, som både er dekorativ og smaker godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl kakao
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
250 g TINE Meierismør
3 dl sukker
5 stk egg
4 dl hvetemel
1 ss bakepulver
¼ ts salt
150 g mørk sjokolade

Sjokoladeglasur

2 dl TINE Kremfløte
300 g sjokolade med hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok opp kakao og melk, og la det avkjøles. Rør smør og sukker luftig. Tilsett et egg av gangen under omrøring. Bland hvetemel med bakepulver og salt, og rør det vekselvis med sjokolademelken. Hakk sjokoladen. Smelt sjokoladen over vannbad, og rør den i deigen.
    3. Hell røren i langpannen, og stek kaken i ca 25 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en kakenål. Den skal være litt kladdete. La kaken avkjøles.
    4. Grovhakk sjokoladen. Kok opp fløten, tilsett sjokoladen og rør forsiktig på svak varme til alt er smeltet. La glasuren avkjøles noe, og smør den over kaken.
    5. Skjær kaken i ruter og server. Langpannen holder til ca 35 biter sjokoladekake.
Tips!

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken egner seg godt til frysing. La den stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du fryser kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat