Sjokoladegulrotkake

Sjokoladegulrotkake

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 60 min
En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk egg
2 ½ dl sukker
1 dl lys sirup
100 g mørk kokesjokolade
5 dl finrevet gulrøtter
2 dl smeltet, avkjølt TINE Meierismør
4 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts vaniljesukker

Topping til gulrotkake

200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 dl melis
100 g hvit kokesjokolade

Pynt til gulrotkake

4 ss revet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
    3. Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Glasur til gulrotkake

    1. Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
    2. Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.
Tips!

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Judith

    3 måneder siden
    Hadde den med på jobb på bursdagen min i dag til 40 kollegaer, det var et renn med ros & skryt : )

    Kommenter  (0)


  • Ellen-Marie

    4 år siden
    Dette har blitt familiens favoritt:-) Anbefales på det varmeste!

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ellen-Marie, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • Thuy Thi Ngoc Nguyen

    4 år siden
    Takk for den god oppskrift :) kaken er kjemper god!

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei, Takk for svært hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Hildegunn

    4 år siden
    Hei. Jeg har ikke langpanne i denne str. Kan jeg bruke rund springform. Og hvor stor skal/bør den være til denne oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Hildegunn, Det blir veldig mye røre til en springform på 24 cm, men dersom du har en på 28 cm eller større så går det fint. Alternativt kan du halvere denne oppskriften og bruke 24 cm springform.

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    4 år siden
    2 dl smeltet smør er hvor mange gram som skal smeltes??

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kristin, Det er ikke så lett å vite, så her skal vi gjøre endring i oppskriften. 2 dl smeltet smør tilsvarer 180 g smør :) Takk for tilbakemelding, og god baking!

      Kommenter  (3)


  • Maryam

    5 år siden
    Jeg lurer på hvorfor dere bruker dl istedenfor gr for de tørre ingrediensene? dl er for å måle volum, som passer fint med vesker, men ikke mel og sukker. Blir det ikke mer nøyaktig hvis man bruker gr istedenfor dl i oppskrifter?

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Maryam. Du har helt rett i at det gir mer nøyaktighet å veie de tørre ingrediensene enn å måle de opp. Våre tilbakemeldinger fra forbrukere er at ikke alle har kjøkkenvekt, og at det derfor er enklere med oppskrifter hvor det er brukt dl enn gram.

      Kommenter  (2)


  • Lovise

    5 år siden
    Super god kake!!! Fikk ingen rester etter servering. Anbefales :-)

    Kommenter  (2)


  • Toril

    6 år siden
    Den var god! Til og med gubben, som ikke er noe "kakemann", likte denne.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hehe, godt å høre at gubben likte kaken, Toril! :) Foreslår at du prøver lykken enda en gang, med nok en god kakeoppskrift her fra tine.no!

      Kommenter  (0)


  • vaneessa

    7 år siden
    hel fet.

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat