Sjokoladegulrotkake

Sjokoladegulrotkake

21
  • Enkel
  • 60 min
En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Ingredienser

3 stk egg
2 ½ dl sukker
1 dl lys sirup
100 g mørk kokesjokolade
5 dl finrevet gulrøtter
2 dl smeltet, avkjølt TINE Meierismør
4 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts vaniljesukker

Topping til gulrotkake

200 g TINE Kremgo® Naturell
1 dl melis
100 g hvit kokesjokolade

Pynt til gulrotkake

4 ss revet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
    3. Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Glasur til gulrotkake

    1. Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
    2. Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.
Tips

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Kommentarer

  • Helmine

    2 måneder siden
    Hvis jeg i stede vil lage dette som muffins ~ hvor mange muffins blir det (medium size)? På hvilken tempraatur, hvor i ovnen, hvor lenge skal de steke?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Om du setter muffinsformer i langpannen, så ser du hvor mange det blir ca.++. Temperaturen er grei, men steketiden blir litt kortere. Ca 15min. Stek dem i midten av oven. Dette er bare noe jeg hadde gjort. Det er ikke fasiten, så følg gjerne med ved steking. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat