Skip to main content

Sjokoladegulrotkake

Enkel
1t

En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

3.9
(172)
Next ImageSjokoladegulrotkake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
egg
2.5 dl
sukker
1 dl
lys sirup
100 g
mørk kokesjokolade
5 dl
finrevet gulrot
2 dl
smeltet, avkjølt TINE® Meierismør
4 dl
hvetemel
2 ss
kakao
2 ts
bakepulver
2 ts
malt kanel
2 ts
vaniljesukker

Topping til gulrotkake

1 dl
melis
100 g
hvit kokesjokolade

Pynt til gulrotkake

4 ss
revet gulrot (evt. tørkede ringblomster)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.

  3. Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur til gulrotkake

  1. Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.

  2. Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter