
Sjokoladegulrotkake
En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Pynt til gulrotkake
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
- 3
Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
Glasur til gulrotkake
- 4
Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
- 5
Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.
Tips
Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



