Sjokoladegulrotkake
Enkel•60 min min
En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkegg
-
2 ½ dlsukker
-
1 dllys sirup
-
100 gmørk kokesjokolade
-
5 dlfinrevet gulrøtter
-
2 dlsmeltet, avkjølt TINE® Meierismør
-
4 dlhvetemel
-
2 sskakao
-
2 tsbakepulver
-
2 tsmalt kanel
-
2 tsvaniljesukker
Topping til gulrotkake
-
1 pakke
-
1 dlmelis
-
100 ghvit kokesjokolade
Pynt til gulrotkake
-
4 ssrevet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
-
3
Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
Glasur til gulrotkake
-
4
Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
-
5
Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.