Kule cakepops

Kule cakepops

58
  • Middels
  • 90 min
Cakepops er noe av det hotteste og morsomste innen baking for tiden! Kort fortalt er det "kjærlighet på pinne"-kake pyntet etter din egen fantasi. Cakepops er perfekt til skoleavslutninger, barnebursdager og andre anledninger for den yngre garde! Denne oppskriften gir ca. 30 smakfulle cake pops.

Ingredienser

Forslag til kakedeig

2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
150 g TINE Meierismør
150 g hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver

Ostekrem til å blande i

100 g TINE Kremgo® Naturell
1 ts vaniljesukker
200 g melis

Glasur

200 g sjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting
6 ss strøssel (ca)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, et stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.
  1. Start med å lage kaken

    1. (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, eventuelt kakerester du har liggende) Smelt smør i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.
    2. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.
  2. Ostekrem

    1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele god sammen til en masse.
  3. Forme cakepops

    1. Form 25-30 små kuler av massen (ca. 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
    2. Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.
    3. Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.
    4. Dypp ca. 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikk det 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!
    5. La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).
  4. Glasering av cakepops

    1. Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
  5. Pynting av cakepops

    1. Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.
Tips!
Cake pops til Halloween? Kjøp orange sjokolade eller bruk orange konditorfarge til å farge hvit sjokolade for å lage skumle "gresskarlykter"

Kommentarer

  • Sara

    3 måneder siden
    På nummer 8

     (1)


  • Sara

    3 måneder siden
    Hva betyr stikkd et 2/3 inn i kaken?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Sara!

      Der har det sneket seg inn en skrivefeil, gitt!

      Det skal nok stå "stikk den"

      Takk for at du gjør oss oppmerksom på det. :)

       (0)


  • Elin

    6 måneder siden
    Kan jeg fryse disse med glasur?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Elin,

      Anbefaler heller å fryse de uten glasur og lage glasuren dagen de skal serveres :)

       (0)


  • Victoria

    7 måneder siden
    Hvor kjøper man cacke pops pinnene?
    Trenger svar så fort så mulig!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Victoria,

      Pinnene kan du kjøpe i matbutikken, nille og andre butikker :) Bruk grillspyd om du ikke finner litt større pinner :)

       (0)


  • Linn-Therese

    1 år siden
    150 stk Tine Meierismør? Mektig kake ;) Regner med det er gram..

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du sier ifra Linn-Therese :) Det skal selvfølgelig være gram. Oppskriften er nå oppdatert.

       (0)


  • Margrethe

    2 år siden
    Kjempe gode

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Enig med deg, Margrethe :)

       (0)


  • Ingrid

    2 år siden
    Hei, kan man bruke pisket krem istedenfor ostekremen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ingrid,

      Nei, det vil dessverre ikke gi ett godt resultat på cakepopsene.

      Lykke til og god bakst:)

       (2)


  • Maria

    2 år siden
    Må det være TINE meierismør og TINE kremgo naturell eller kan vi bruke melange og philidelphia kremost?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Maria! Du kan bruke andre varianet dersom du foretrekker det, men vi anbefaler TINE Meierismør og Kremgo :) God bakst!

       (0)


  • Marie

    2 år siden
    Hei, hvor lenge varer disse cakepopsa?

     (2)

    • Sindre , Kundekonsulent

      2 år siden
      Heisann Marie! Disse er holdbare cirka en uke i kjøleskap, så lenge ostekremen er god på dato :-)

       (1)


  • Hei

    3 år siden
    Går det an å bruke sjokoladeglasur istedenfor ostekrem?

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei, Det går an, men husk å lag glasuren litt tykk slik at den ikke renner av cakepopsene :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat