Kule cakepops

Kule cakepops

Kommentarer 51
  • Middels
  • 90 min
Cakepops er noe av det hotteste og morsomste innen baking for tiden! Kort fortalt er det "kjærlighet på pinne"-kake pyntet etter din egen fantasi. Cakepops er perfekt til skoleavslutninger, barnebursdager og andre anledninger for den yngre garde! Denne oppskriften gir ca 30 smakfulle cake pops.

Antall porsjoner

Ingredienser

Forslag til kakedeig

2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
150 g TINE Meierismør
150 g hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver

Ostekrem til å blande i

100 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ts vaniljesukker
200 g melis

Glasur

200 g sjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting
6 ss strøssel (ca)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.
  1. Start med å lage kaken

    1. (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.
    2. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.
  2. Ostekrem

    1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele gods ammen til en masse.
  3. Forme cakepops

    1. Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
    2. Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.
    3. Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.
    4. Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!
    5. La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).
  4. Glasering av cakepops

    1. Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
  5. Pynting av cakepops

    1. Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.
Tips!

#1: Husker du de "godteri-kjedene" fra barndommen? Klipp opp kjedet og bruk dem som pynt på cake pops.

#2: Cake pops til Halloween? Kjøp orange sjokolade eller bruk orange konditorfarge til å farge hvit sjokolade for å lage skumle "gresskarlykter"

#3: Ønsker du flere tips til hvordan du kan pynte cake pops? Gå inn på Bakerellas eventyrlige nettside for bakeglade

Kommentar

Kommentarer

  • Linn-Therese

    7 måneder siden
    150 stk Tine Meierismør? Mektig kake ;) Regner med det er gram..

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Takk for at du sier ifra Linn-Therese :) Det skal selvfølgelig være gram. Oppskriften er nå oppdatert.

      Kommenter  (0)


  • Margrethe

    9 måneder siden
    Kjempe gode

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Enig med deg, Margrethe :)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    10 måneder siden
    Hei, kan man bruke pisket krem istedenfor ostekremen?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Ingrid,

      Nei, det vil dessverre ikke gi ett godt resultat på cakepopsene.

      Lykke til og god bakst:)

      Kommenter  (2)


  • Maria

    12 måneder siden
    Må det være TINE meierismør og TINE kremgo naturell eller kan vi bruke melange og philidelphia kremost?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Maria! Du kan bruke andre varianet dersom du foretrekker det, men vi anbefaler TINE Meierismør og Kremgo :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marie

    1 år siden
    Hei, hvor lenge varer disse cakepopsa?

    Kommenter  (2)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Heisann Marie! Disse er holdbare cirka en uke i kjøleskap, så lenge ostekremen er god på dato :-)

      Kommenter  (1)


  • Hei

    2 år siden
    Går det an å bruke sjokoladeglasur istedenfor ostekrem?

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det går an, men husk å lag glasuren litt tykk slik at den ikke renner av cakepopsene :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Anneli

    2 år siden
    Hei, jeg lurte på om jeg skal steke deigen og så forme den til kuler, eller om jeg bare skal fome dem og så sette dem i kjølig?

    Kommenter  (5)

    • Kine

      2 år siden
      Kaken stekes først, deretter smuldrer du den opp :)

      Kommenter  (0)

      • Kine

        2 år siden
        Oi, nei! Nå skjønte jeg hva du mente. Deigen skal ikke stekes etter kremosten er tilsatt! :D

        Kommenter  (7)


  • Rebecca

    3 år siden
    Hei, lurte på hvor mange cake pops blir det ut av 1 porsjon

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rebecca, Du får cirka 25 til 30 cakepops. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Malin

    3 år siden
    Hvor står kanel?

    Kommenter  (0)


  • Camilla

    3 år siden
    Hvordan får du sjokoladeglasuren blå og limefarget?

    Kommenter  (13)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Det enkleste er å bruke konditorfarget, men det finnes ferdig farget sjokolade i spesialforretninger.

      Kommenter  (11)


Det er mye kjærlighet i god mat