Kule cakepops

Kule cakepops

100
656
Middels90 min
Cakepops er noe av det hotteste og morsomste innen baking for tiden! Kort fortalt er det "kjærlighet på pinne"-kake pyntet etter din egen fantasi. Cakepops er perfekt til skoleavslutninger, barnebursdager og andre anledninger for den yngre garde! Denne oppskriften gir ca. 30 smakfulle cake pops.

Ingredienser

Antall porsjoner

Forslag til kakedeig

 • 2 stk
  egg
 • 150 g
  sukker
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • 1 ts
  kanel
 • 150 g
 • 150 g
  hvetemel
 • 4 ss
  kakao
 • 2 ts
  bakepulver

Ostekrem til å blande i

Glasur

 • 200 g
  sjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting
 • 6 ss
  strøssel (ca)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, et stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.

Start med å lage kaken

 1. 2

  (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, eventuelt kakerester du har liggende) Smelt smør i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.

 2. 3

  Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.

Ostekrem

 1. 4

  Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele god sammen til en masse.

Forme cakepops

 1. 5

  Form 25-30 små kuler av massen (ca. 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.

 2. 6

  Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.

 3. 7

  Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.

 4. 8

  Dypp ca. 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikk det 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!

 5. 9

  La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).

Glasering av cakepops

 1. 10

  Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.

Pynting av cakepops

 1. 11

  Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

Tips

Cake pops til Halloween? Kjøp orange sjokolade eller bruk orange konditorfarge til å farge hvit sjokolade for å lage skumle "gresskarlykter"

Del denne oppskriften: