Brownies

Saftige brownies

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 45 min
Vi elsker brownies! Her kommer enda en oppskrift på den herlige sjokoladekaken. Brownies serveres som dessert til gode venner eller som kos til deg selv. Strø litt melis og bær på toppen for et ekstra eksklusivt preg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Brownies

200 g TINE Meierismør
200 g mørk sjokolade
4 stk egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel (kan utelates)
50 g grovhakkede valnøtter

Pynt til brownies

2 dl friske jordbær
½ dl melis

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte.
    3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
    4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
    5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter.
    6. Avkjøl på rist før den skjæres i biter. Dryss melis over browniesen og skjær den gjerne i små, herlige munnfuller like før servering.
Tips!

Brownies skal være litt klissete i midten. Server gjerne med friske bær. Litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maria

    2 år siden
    Den er veldig god nam nam????

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maria, Så bra at Kaken falt i smak :) God bakst videre!

      Kommenter  (4)


  • Thea

    2 år siden
    Når man gjør slik Adele Piene sa så unngår man brownie suppe. Pluss at toppen ble fort mørk så satte inn en stekeplate i rillen over kaken. Dette her er så godt tror at jeg nesten må gråte liksom det bare smelter i munnen. Kommer aldri over hvor godt det er. Wow!!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Thea, Så bra at tipset til Adele funket og at kaken ble like god på denne måen også :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Yasmin

    2 år siden
    Hei! Jeg lurte på siden jeg ikke har en langpanne som passer denne oppskriften lurte jeg på hvor tjukk deien skal være. Siden jeg hadde en for og jeg skulle lage sjokoladekake men formen hvar for liten og da ble kaken ikke god og rå i innsiden. Men siden denne her er en brownie lurte jeg hvor tjukk den må være for å få en perfekt og god kake. Gjerne si det i cm:)

    Kommenter  (9)


  • Linda

    4 år siden
    Deilig kake. Personlig foretrekker jeg den dagen etter. Fått satt seg litt, men fremdeles seig og god:)

    Kommenter  (6)


  • Mughees

    4 år siden
    Den var veldig god men de som smakte den mente at den var rå i midten! Er det meningen?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mughees, Brownies skal være seig i midten, men ikke flytende. Hvordan ble din? Det viktigste er at den ble god :)

      Kommenter  (6)


  • Awan

    4 år siden
    Kan man heller bruke kakaopulver? Isåfall hvordan?

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Awan, Ja det kan du:) Sjokoladen kan byttes ut med 6 ss kakaopulver og 0,5 desiliter ekstra sukker :) Dette blandes sammen med hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.

      Kommenter  (7)


  • Janne

    5 år siden
    Hvor mørk sjokolade? Man merker veldig godt at sjokoladen i brownisen er for mørk når men spiser den kald... (Brukte en 70% sjokolade og en mørk dronning sjokolade)

    Kommenter  (10)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei! Vanlig mørk kokesjokolade med en kakaoprosent på rundt 45-50 er fint å bruke i denne oppskriften.

      Kommenter  (1)


  • Beathe Olsen

    5 år siden
    Kan kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Beathe, Ja, kaken kan fryses ned. Etter steking er det viktig å avkjøle kaken godt, før den pakkes inn i plast og fryses ned. Den kan også deles opp i porsjonsstykker på forhånd, da tiner den raskere.

      Kommenter  (4)


  • Noor

    5 år siden
    Hvor mye er egentlig en porsjon? Skal lage til fire familier

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! En kake kan deles i 12 mellomstore biter, så hvor mange kaker du trenger til fire familier er avhengig av hvor mange dere er tilsammen, og hvor kakeglade alle er. :) God baking!

      Kommenter  (0)


  • Najef

    5 år siden
    Kan den lages dagen i forveien? Og lagrer man den i kjøleskapet eller tåler den å være i romtemperatur?

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Denne kan fint lages dagen i forveien. Jeg ville ha pakket den godt inn etter at den er avkjølt. Jeg vil anbefale kjøleskap til oppbevaring, men at kaken ut en times tid før servering, slik at den ikke er kald når den skal spises.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat