Cupcakes med kremosttopping
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lys muffinsdeig
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
100 g
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
¼ tssalt
Ostekremtopping til cupcakes
-
1 pakke
-
1 tsvaniljesukker
-
50 g
-
6 dlmelis
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på cupcakes, trenger du muffinsformer. Dersom du bruker store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C, har du små kan du sette den på 225 °C. Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
Cupcakes
-
2
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
-
3
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
Topping til cupcakes
-
4
Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn farger slik at du får et fint fargespekter på kakene.
-
5
Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller lignende. Slipp fantasien løs!