Cupcakes med kremosttopping

Cupcakes med kremosttopping

Kommentarer 144
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på cupcakes med ostekrem gir ca. 12 saftige cupcakes. Forskjellen mellom cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ts vaniljesukker
50 g TINE Meierismør
6 dl melis

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på cupcakes, trenger du muffinsformer. Dersom du bruker store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C, har du små kan du sette den på 225 °C. Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
  1. Cupcakes

    1. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
    2. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  2. Topping til cupcakes

    1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn farger slik at du får et fint fargespekter på kakene.
    2. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller lignende. Slipp fantasien løs!
Tips!

Du kan enkelt lage ulike variasjoner av grunndeigen som er brukt i denne oppskriften bare ved å røre inn ønsket smak:

Du kan for eksempel røre inn 1 plate grovhakket kokesjokolade for å få sjokoladesmak, og vil du ha bærsmak kan du røre inn 200 gram frosne bær. Revet skall av en sitron, smaker også godt i disse cupcakesene.

Kommentar

Kommentarer

  • Matea

    5 måneder siden
    Hvor mange muffins tilsvarer 1 porsjon?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      1 Porsjon tilsvarer cirka 12 stykk, Matea :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Vilde

    9 måneder siden
    Kan man bruke skummet melk i stedenfor helmelk?

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Klart du kan bytte ut melketype, Vilde :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Lena

    12 måneder siden
    Når det står denne oppskriften gir 12 muffins,betyr det at en porsjon gir 12 muffins?

    Kommenter  (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Lena,

      Ja det betyr det :) Kommer selvfølgelig litt an på hvor store eller små du lager de. God bakst!

      Kommenter  (3)


  • Merete

    1 år siden
    Disse så utrolig gode ut! Lagt dem til i favoritter, disse skal helt klart lages til helgen:)!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg at de er veldig gode, Merete :) Kos deg med bakst i helgen! God bakst!

      Kommenter  (1)

      • Karoline

        1 år siden
        Kan man lage disse 1-2 dager i forveien? Evt hvordan oppbevares de best?

        Kommenter  (4)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Karoline,

          Disse kan du helt klart lage 1-2 dager før, du kan montere de ferdig og ha de i kjøleskapet under plast ellers så kan du oppbevare cupcaken i en plaspose og lage toppingen rett før montering og servering :) God bakst!

          Kommenter  (5)


  • Susanne

    1 år siden
    Hei. Er det mulig å lage noe på forhånd og steke 2 dager etter? Og hvor lenge holder icingen seg?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Susanne, Det er mulig, men vil heller anbefale deg og steke cupcakesene først og heller lage toppingen den dagen det skal serveres :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sandra

    1 år siden
    Hei :) er det mulig å lage kake utav denne oppskriften? Vet du hvor mye den må ganges opp evt. til ei form på 26 cm?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sandra, Anbefaler deg å lage sukkerbrødet i denne oppskriften: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/bl%C3%B8tkake-med-vaniljefyll og lage toppingen fra Cupcakesen :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (4)


  • Michelle

    2 år siden
    Jeg laget denne i dag, men glasuren var ganske håpløs å lage. Jeg måtte bruke nesten en hel pakke melis ekstra for å få glasuren stiv, så denne oppskriften kan ikke stemme.

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Michelle, Her er det vanskelig å si hva som har gått feil. Smeltet du smøret først? Smøret skal være i fast form. Håper det smakte og resultatet ble bra :) Lykke til neste gang!

      Kommenter  (2)


  • Hilde

    2 år siden
    Hei! For at toppingen skal bli enda fastere er det mer eller mindre melis jeg skal bruke da?

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hilde, Denne sammensetningen skal gi en fast topping, men om du ønsker den enda fastere så kan du ha i mer melis :) God bakst!

      Kommenter  (4)


  • Aurana

    2 år siden
    Hvor kan jeg finne en annen oppskrift på topping

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei igjen Aurana, Hvis du søker på cupcake i søkefeltet på Matsans.no så vil flere oppskrifter dukke opp :) Lykke til!

      Kommenter  (6)


  • Aurana

    2 år siden
    Hvor kan jeg finne en annen oppskrift på topping

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aurana, Du kan for eksempel bare lage en melis glasur ellers anbefaler jeg å prøve ut denne: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/scones-og-muffins/cupcakes-med-nutellatopping Lykke til :) God bakst!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat