Cupcakes med kremosttopping

Cupcakes med kremosttopping

170
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på cupcakes med ostekrem gir ca. 12 saftige cupcakes. Forskjellen mellom cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform.

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

200 g TINE Kremgo® Naturell
1 ts vaniljesukker
50 g TINE Meierismør
6 dl melis

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på cupcakes, trenger du muffinsformer. Dersom du bruker store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C, har du små kan du sette den på 225 °C. Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
  1. Cupcakes

    1. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
    2. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  2. Topping til cupcakes

    1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn farger slik at du får et fint fargespekter på kakene.
    2. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller lignende. Slipp fantasien løs!
Tips

Du kan enkelt lage ulike variasjoner av grunndeigen som er brukt i denne oppskriften bare ved å røre inn ønsket smak:

Du kan for eksempel røre inn 1 plate grovhakket kokesjokolade for å få sjokoladesmak, og vil du ha bærsmak kan du røre inn 200 gram frosne bær. Revet skall av en sitron, smaker også godt i disse cupcakesene.

Kommentarer

  • Nina

    1 måneder siden
    Går det an å fryse ned glasuren til en senere anledning? Evt hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskap før den blir dårlig?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Nina!

      Ostekrem er nok best fersk og ikke fryst.

      Jeg kan ikke garantere at konsistensen på kremen blir optimal om du fryser den.

      Den holder seg i kjøleskap i 4-5 dager om den ligger i en lufttett boks eller forseglet sprøytepose i plast.

      Etter det kan den nok få litt kjøleskapsmak. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat