Cupcakes med kremosttopping

Cupcakes med kremosttopping

164
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på cupcakes med ostekrem gir ca. 12 saftige cupcakes. Forskjellen mellom cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform.

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

200 g TINE Kremgo® Naturell
1 ts vaniljesukker
50 g TINE Meierismør
6 dl melis

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på cupcakes, trenger du muffinsformer. Dersom du bruker store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C, har du små kan du sette den på 225 °C. Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
  1. Cupcakes

    1. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
    2. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  2. Topping til cupcakes

    1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn farger slik at du får et fint fargespekter på kakene.
    2. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller lignende. Slipp fantasien løs!
Tips!

Du kan enkelt lage ulike variasjoner av grunndeigen som er brukt i denne oppskriften bare ved å røre inn ønsket smak:

Du kan for eksempel røre inn 1 plate grovhakket kokesjokolade for å få sjokoladesmak, og vil du ha bærsmak kan du røre inn 200 gram frosne bær. Revet skall av en sitron, smaker også godt i disse cupcakesene.

Kommentarer

  • Live

    1 måneder siden
    Hvordan kan en få sjokoladesmak på disse?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Live,

      Du kan enten ha i noen skjeer med kakaopulver eller så kan du smelte litt sjokolade og ha i. Pass på at den ikke er for varm :)

      Lykke til!

       (0)


  • Charlotte

    1 måneder siden
    VELDIG GOD!!! andbefales!

     (1)


  • Cristiano ronaldo

    2 måneder siden
    super bom

     (1)


  • Amund

    2 måneder siden
    Super godt

     (1)


  • Johanne

    2 måneder siden
    Supergod og man begynner å sikle bare man ser på den

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Johannes!

      Vi er helt enig med deg! :)

       (0)


  • Lil

    2 måneder siden
    Hei

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Lil :)

       (1)


  • amatørbaker

    2 måneder siden
    Hvor mye tilsvarer 6 dl melis? Kan samme topping brukes på gulrotkake eller visa versa?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei,

      & dl melis er 6 dl melis :)

      Toppingen kan du fint bruke på gulerotkake eller hva du vil.

      God bakst!

       (0)

      • Amatørbaker

        2 måneder siden
        Tenkte mer i gram🙈

         (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          2 måneder siden
          1 dl melis veier cirka 60 gram :) 6 dl melis er derfor 360 gram. Lykke til!

           (0)


  • Sara

    3 måneder siden
    Det var en super bra oppskrift å den var godt forklart

     (0)


  • beathe

    3 måneder siden
    kan jeg lage oste kremen til cupcakes dagen før jeg skal bruke den å oppbevare den i kjøleskapet

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Beathe,

      Du kan fint lage den kvelden før og oppbevare den i en sprøytepose i kjøleskapet til dagen etter :)

       (1)


  • Mari

    4 måneder siden
    Har bare 125g naturell kremost. Hvor mye melis, smør og vaniljesukkerskal jeg bruke da?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Mari,

      Prøv deg fram med 4 dl og 1 ts vaniljesukker og 30 gram smør. Smak til å se om du trenger mer av noen av ingrediensene :) Lykke til og god bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat