Cupcakes med kremosttopping

Cupcakes med kremosttopping

157
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på cupcakes med ostekrem gir ca. 12 saftige cupcakes. Forskjellen mellom cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform.

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

200 g TINE Kremgo® Naturell
1 ts vaniljesukker
50 g TINE Meierismør
6 dl melis

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på cupcakes, trenger du muffinsformer. Dersom du bruker store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C, har du små kan du sette den på 225 °C. Sett gjerne formene i muffinsbrett for å sikre god høyde på kakene.
  1. Cupcakes

    1. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melk. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
    2. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og store muffins i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  2. Topping til cupcakes

    1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping. Del gjerne ostetoppingen i ulike boller og rør inn farger slik at du får et fint fargespekter på kakene.
    2. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsen. Pynt etter fri fantasi med ulikt strøssel, sølvkuler, godteri eller lignende. Slipp fantasien løs!
Tips!

Du kan enkelt lage ulike variasjoner av grunndeigen som er brukt i denne oppskriften bare ved å røre inn ønsket smak:

Du kan for eksempel røre inn 1 plate grovhakket kokesjokolade for å få sjokoladesmak, og vil du ha bærsmak kan du røre inn 200 gram frosne bær. Revet skall av en sitron, smaker også godt i disse cupcakesene.

Kommentarer

  • Lil

    5 dager siden
    Hei

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 dager siden
      Hei Lil :)

       (0)


  • amatørbaker

    7 dager siden
    Hvor mye tilsvarer 6 dl melis? Kan samme topping brukes på gulrotkake eller visa versa?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 dager siden
      Hei,

      & dl melis er 6 dl melis :)

      Toppingen kan du fint bruke på gulerotkake eller hva du vil.

      God bakst!

       (0)

      • Amatørbaker

        7 dager siden
        Tenkte mer i gram🙈

         (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          6 dager siden
          1 dl melis veier cirka 60 gram :) 6 dl melis er derfor 360 gram. Lykke til!

           (0)


  • Sara

    25 dager siden
    Det var en super bra oppskrift å den var godt forklart

     (0)


  • beathe

    25 dager siden
    kan jeg lage oste kremen til cupcakes dagen før jeg skal bruke den å oppbevare den i kjøleskapet

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      23 dager siden
      Hei Beathe,

      Du kan fint lage den kvelden før og oppbevare den i en sprøytepose i kjøleskapet til dagen etter :)

       (0)


  • Mari

    2 måneder siden
    Har bare 125g naturell kremost. Hvor mye melis, smør og vaniljesukkerskal jeg bruke da?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Mari,

      Prøv deg fram med 4 dl og 1 ts vaniljesukker og 30 gram smør. Smak til å se om du trenger mer av noen av ingrediensene :) Lykke til og god bakst!

       (1)


  • Maryama

    4 måneder siden
    Kan man lage eggehvite krem vis man ikke har melis?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Maryama,

      Du kan ikke lage smørkrem uten melis. Anbefaler deg å kjøpe inn melis før du går i gang :)

       (2)


  • Matea

    11 måneder siden
    Hvor mange muffins tilsvarer 1 porsjon?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      1 Porsjon tilsvarer cirka 12 stykk, Matea :) God bakst!

       (4)


  • Vilde

    1 år siden
    Kan man bruke skummet melk i stedenfor helmelk?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Klart du kan bytte ut melketype, Vilde :) God matlaging!

       (3)


  • Lena

    1 år siden
    Når det står denne oppskriften gir 12 muffins,betyr det at en porsjon gir 12 muffins?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lena,

      Ja det betyr det :) Kommer selvfølgelig litt an på hvor store eller små du lager de. God bakst!

       (2)


  • Merete

    2 år siden
    Disse så utrolig gode ut! Lagt dem til i favoritter, disse skal helt klart lages til helgen:)!

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Enig med deg at de er veldig gode, Merete :) Kos deg med bakst i helgen! God bakst!

       (3)

      • Karoline

        2 år siden
        Kan man lage disse 1-2 dager i forveien? Evt hvordan oppbevares de best?

         (2)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Karoline,

          Disse kan du helt klart lage 1-2 dager før, du kan montere de ferdig og ha de i kjøleskapet under plast ellers så kan du oppbevare cupcaken i en plaspose og lage toppingen rett før montering og servering :) God bakst!

           (2)


Det er mye kjærlighet i god mat