Sjokoladecupcakes med mokka- og sjokoladetopping
Middels•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmørk sjokolade
-
50 g
-
1 ½ dl
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 sskakao
-
¼ tssalt
Sjokoladetopping
-
50 g
-
3 sskakao
-
2 tsvaniljesukker
-
1 pakke
Mokkatopping
-
2 dl
-
100 gmørk hakket sjokolade
-
2 sshasselnøtt sirup (finnes i kaffehyllen)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
Cupcakes
-
2
Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
-
3
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
-
4
Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
-
5
Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
-
6
Smelt smør og rør i alle de tørre ingrediensene til sjokoladetoppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca. 30 minutter før du skal smøre den på kakene.
Mokkatopping
-
7
Til mokkatoppingen varmer du først fløten i en kjele. Rør i sjokoladen til den har smeltet. Tilsett hasselnøttsirup og rør til en glatt krem. Avkjøl.
-
8
Rør gjerne godt i toppingen etter at den er avkjølt, da får den ekstra tykk konsistens før den smøres på kakene.