Sjokoladecupcakes med mokka- og sjokoladetopping

(30)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fristende muffins, eller cupcakes, bakt med mørk sjokolade og toppet med mokka og sjokolade smaker herlig. Cupcakes er et populært og dekorativt innslag på enhver fest, enten den er for barn, voksne barn eller for barnlige voksne. Denne oppskriften gir ca 6 store eller 12 små cup cakes.

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gmørk sjokolade
50 gTINE Meierismør
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 ½ dlsukker
1 tsvaniljesukker
2 ½ dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 sskakao
¼ tssalt

Sjokoladetopping

50 gTINE Meierismør
3 sskakao
2 tsvaniljesukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell

Mokkatopping

2 dlTINE Kremfløte
100 gmørk hakket sjokolade
2 sshasselnøtt sirup (finnes i kaffehyllen)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Cupcakes

    1. Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
    2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
    4. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
    5. Smelt smør og rør i alle de tørre ingrediensene til sjokoladetoppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca. 30 minutter før du skal smøre den på kakene.
  • Mokkatopping

    1. Til mokkatoppingen varmer du først fløten i en kjele. Rør i sjokoladen til den har smeltet. Tilsett hasselnøttsirup og rør til en glatt krem. Avkjøl.
    2. Rør gjerne godt i toppingen etter at den er avkjølt, da får den ekstra tykk konsistens før den smøres på kakene.

Tips:

Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så det er bare å pøse på!

Kommentarer

  Legg til kommentar