Sjokoladecupcakes med mokka- og sjokoladetopping

Sjokoladecupcakes med mokka- og sjokoladetopping

Kommentarer 2
  • Middels
  • 25 min
Fristende muffins, eller cupcakes, bakt med mørk sjokolade og toppet med mokka og sjokolade smaker herlig. Cupcakes er et populært og dekorativt innslag på enhver fest, enten den er for barn, voksne barn eller for barnlige voksne. Denne oppskriften gir ca 6 store eller 12 små cup cakes.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g mørk sjokolade
50 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
¼ ts salt

Sjokoladetopping

50 g TINE Meierismør
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
200 g TINE Kremgo’® Naturell

Mokkatopping

2 dl TINE Kremfløte
100 g mørk hakket sjokolade
2 ss hasselnøtt sirup (finnes i kaffehyllen)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Cupcakes

    1. Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
    2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
    4. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
    5. Smelt smør og rør i alle de tørre ingrediensene til sjokoladetoppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca. 30 minutter før du skal smøre den på kakene.
  2. Mokkatopping

    1. Til mokkatoppingen varmer du først fløten i en kjele. Rør i sjokoladen til den har smeltet. Tilsett hasselnøttsirup og rør til en glatt krem. Avkjøl.
    2. Rør gjerne godt i toppingen etter at den er avkjølt, da får den ekstra tykk konsistens før den smøres på kakene.
Tips!

Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så det er bare å pøse på!

Kommentar

Kommentarer

  • Ingeborg

    7 år siden
    Disse muffinse ble veldig luftig og gode, men vær oppmerksom på sjokoladetoppingen: Oppskriften er ukomplett, for glasuren har nesten ikke noe søtt i seg, og smaker temmelig bittert. Min mor helte i litt cointreau og rørte i masse melis til den ble passelig. Har man en annen god glasuroppskrift kan man likegodt bruke den, ellers er muffinsene nydelig uten også.

    Kommenter  (3)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Takk for bra tips, og hyggelig at du likte dem!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat