Cupcakes med hvit sjokoladetopping

Cupcakes med hvit sjokoladetopping

23
  • Middels
  • 25 min
Oppskrift på nydelige sjokolademuffins med mørk sjokolade inni og fristende hvit sjokoladekrem på toppen. Disse vil garantert glede selv den mest kresne cup cake-entusiast.

Ingredienser

Sjokolademuffins

100 g mørk sjokolade
50 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
¼ ts salt

Hvit sjokolade-topping

100 g hvit sjokolade
300 g TINE Kremgo® Naturell

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Grovhakk den mørke sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
    5. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
    6. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og rør i kremosten. Rør til det blir smidig. Fordel det over muffinsen som den er eller rør inn ulike farger i toppingen og pynt.
      Tips

      Den hvite sjokoladen kan byttes ut med mørk- eller melkesjokolade om ønskelig. 

Tips

Gøyale cupcakes og muffins skal være overdådige - med masse glasur eller krem og fargerik pynt. Her er det bare å pøse på!

Kommentarer

  • Linnea 12

    27 dager siden
    Kor man gjer 1 porsjon svar fort

     (0)

    • Celine Lyse Augdal, Kundeservice

      27 dager siden
      Oppskriften er basert på 1 porsjon, så du kan bare følge den som vanlig :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat