Cupcakes med hvit sjokoladetopping

(77)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på nydelige sjokolademuffins med mørk sjokolade inni og fristende hvit sjokoladekrem på toppen. Disse vil garantert glede selv den mest kresne cup cake-entusiast.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Sjokolademuffins

100 gmørk sjokolade
50 gTINE Meierismør
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 ½ dlsukker
1 tsvaniljesukker
2 ½ dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 sskakao
¼ tssalt

Hvit sjokolade-topping

100 ghvit sjokolade
300 gTINE Kremgo’® Naturell
 Les kommentarer (6) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Grovhakk den mørke sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
    5. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
    6. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og rør i kremosten. Rør til det blir smidig. Fordel det over muffinsen som den er eller rør inn ulike farger i toppingen og pynt.

      Tips:

      Den hvite sjokoladen kan byttes ut med mørk- eller melkesjokolade om ønskelig. 

Tips:

Gøyale cupcakes og muffins skal være overdådige - med masse glasur eller krem og fargerik pynt. Her er det bare å pøse på!

Kommentarer

  Legg til kommentar