Glutenfrie sjokolademuffins

Glutenfrie sjokolademuffins

Kommentarer 33
  • Enkel
  • 20 min
Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
2 dl sukker
3 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 dl TINE Matfløte eller kaffefløte
50 g TINE Meierismør , smeltet

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
100 g kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
    2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
    3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
    4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
    5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
    6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.
Tips!

Hakkede valnøtter eller mandler er alltids godt i sjokolademuffins!

Kokesjokolade opplyser om at den kan inneholde spor av gluten. Hvis du skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk anbefaler vi deg å finne en erstatnings sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Line Stene Pedersen

    2 år siden
    Hei! Kan disse fryses?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Line, Diss kan fint fryses, men er så klart best på smak ferske :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Janina

    2 år siden
    Hei. Lurer på tidsestimatet på denne oppskrifta? Fornærmede vanleg miksmaster tar det uhorveleg lang tid å piske egg og sukker stivt. Har de nokon tips til korleis piske det stivt fortare. No skal det seiast at me laga trippel porsjon; men synest alltid det tar laaang tid å piske stiv eggedosis... ?? Så lurer eg påska eg skal gjera neste gang for å unngå krater i muffinsene når eg tar dei ut frå ovnen? Har ikkje eggedosisen blitt piske godt nok? :-P No bli muffinsene laga utan kakao i, for me trengte vaniljenuffins, men dei smaka knallgodt.

    Kommenter  (14)

    • Meg

      2 år siden
      Eggedosis er aldri helt stiv. Når den er lysegul er den klar.??????

      Kommenter  (1)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Janina, Det er helt riktig som Meg skriver, eggedosis blir aldri helt stiv på grunn av eggeplommen, men når den er lysegul da er den stiv. Tror du har tenk på marengs hvis du har ventet på at den skal bli helt stiv :)For å prøve å unngå at muffinsene faller sammen, anbefaler jeg deg og prøve ut å la de stå litt lenger i ovnen og eventuelt legge ett klede over muffinsene når du tar de ut så temperaturen synker saktere. Det er flott å se at de smakte knallgodt etter alt strevet! Lykke til og god bakst videre!

        Kommenter  (0)


  • Margrethe

    3 år siden
    Står at man skal bruke kokesjokolade til glasuren. Man må da bruke glutenfri sjokolade, for vanlig kokesjokolade kan inneholde spor av gluten.

    Kommenter  (18)

    • Erle

      2 år siden
      Jo! Tenk hvis noen er hyperalergiske, så har denne oppskriften kanskje gjort dem syke!

      Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Margrethe, takk for at du følger med. Jeg har nå lagt inn som tips i oppskriften at om man skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk så anbefaler vi å finne en annen sjokolade :) Godt nytt år!

      Kommenter  (4)


  • Ingvild

    3 år siden
    Kan eg bruke melkefri smør og annar fløte i disse ?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingvild, Det går helt fint å bruke laktosefrie råvarer i denne :) Lykke til.

      Kommenter  (2)


  • Agnethe

    3 år siden
    Jeg brukte vanlig lettmelk i stede for fløte da jeg ikke hadde det og ikke gadd å kjøre på butikken å kjøpe. Ble veldig bra med melk synes jeg, i tillegg tilsatte jeg 6 dråper med peppermynteolje som ga en lite hint av mint noe jeg elsker. I tillegg brukte jeg glutenfritt mel, Semper Fin Mix og dette fungerte veldig fint.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Agnethe, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (1)


  • Irene

    3 år siden
    Jeg prøvde disse for første gang, brukte da mandelmel (ikke fettredusert) siden jeg ikke hadde glutenfritt mel tilgjengelig. De ble kjempegode og saftige. Og så stakk jeg små hull i muffinsene før jeg tok på glasuren. Da renner det litt sjokoladeglasur inn i muffinsene og gjør de supermyke 😄

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Irene, Takk for gode tips! Flott at du deler :)

      Kommenter  (2)


  • jadis

    4 år siden
    veldig godt

    Kommenter  (7)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Jadis, Takk for hyggelig tilbakemelding:)

      Kommenter  (0)


  • Line

    4 år siden
    Hva slags glutenfritt mel/kakemiks anbefales å bruke her?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei! Glutenfri lys melblanding, vil jeg anbefale. God baking!

      Kommenter  (1)


  • Gry

    4 år siden
    Glemte å si at e lager de uten kakao men følger samme oppskrift,bare at e tar sjokoladebiter oppi :)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tips, Gry :)

      Kommenter  (0)


  • Gry

    4 år siden
    Absolutt den beste oppskriften, barna elsker mamma ( tine) sin muffins. Nå ;)

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre, Gry! Når du baker, er det din oppskrift ;)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat