Glutenfrie sjokolademuffins

Glutenfrie sjokolademuffins

38
  • Enkel
  • 20 min
Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.

Ingredienser

2 stk egg
2 dl sukker
3 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 dl TINE Matfløte eller kaffefløte
50 g TINE Meierismør , smeltet

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
100 g kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
    2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
    3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
    4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
    5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
    6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.
Tips

Hakkede valnøtter eller mandler er alltids godt i sjokolademuffins!

Kokesjokolade opplyser om at den kan inneholde spor av gluten. Hvis du skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk anbefaler vi deg å finne en erstatnings sjokolade.

Kommentarer

  • Grethe

    6 måneder siden
    Kan de bakes dagen før uten å fryse ned?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Grethe!

      Disse kan fint bakes dagen før. Husk å pakk dem godt inn så de ikke blir tørre. Om du baker muffins i papirformer, kan papiret slippe taket i muffinsen over natten. Ikke sikker på hvorfor, men det kan hende. Bruk gjerne muffinsbrett om du har. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat