Glutenfrie sjokolademuffins

Glutenfrie sjokolademuffins

40
  • Enkel
  • 20 min
Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.

Ingredienser

2 stk egg
2 dl sukker
3 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 dl TINE Matfløte eller kaffefløte
50 g TINE Meierismør , smeltet

Sjokoladeglasur

50 g TINE Meierismør
100 g kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
    2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
    3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
    4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
    5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
    6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.
Tips

Hakkede valnøtter eller mandler er alltids godt i sjokolademuffins!

Kokesjokolade opplyser om at den kan inneholde spor av gluten. Hvis du skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk anbefaler vi deg å finne en erstatnings sjokolade.

Kommentarer

  • Ophelia

    1 måneder siden
    Kan man dobble denne oppskriften og kan man bruke kremfløte? Eller må det bli brukt matfløte/kaffefløte?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Oppskriften kan dobles, ja Ophelia!

      Om du bruker kremfløte, så kan smeten bli litt tykkere, da kremfløte er litt tykkere og innehlder mer fett. Men det skal gå fin fint! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat