Glutenfrie sjokolademuffins
Enkel•20 min min
Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkegg
-
2 dlsukker
-
3 dlglutenfritt mel
-
1 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
3 sskakao
-
1 dlTINE® Matfløte eller kaffefløte
-
50 gTINE® Meierismør , smeltet
Sjokoladeglasur
-
50 g
-
100 gkokesjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
-
2
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
-
3
Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
-
4
Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
-
5
Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
-
6
Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Sjokoladeglasur
-
7
Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.