Bananmuffins med peanøttsmør
Oppskrift på helt nydelige bananmuffins som vi har pyntet med smakfull peanøttfrosting. Lag gjerne dobbelt porsjon og frys ned muffinsene, slik at du har noen på lur hvis du plutselig får gjester. Én porsjon gir ca 8 store muffins. Men husk at da må de fryses uten glasuren oppå. Frosne muffins varmes på middels sterk varme midt i stekeovn i ca 10 minutter før servering og avkjøles før toppingen bres over.
Enkel•35 min•1 personer
Ingredienser
Bananmuffins
- 125 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 0.25 ts salt
- 2 stykk egg
- 5 dl hvetemel
- 0.5 ts natron
- 2 stykk modne banan
- 2.5 dl TINE® Kefir Økologisk
Peanøttfrosting
- 5 dl melis
- 120 g TINE® Meierismør, , mykt
- 1 ts vaniljesukker
- 2.5 dl peanøttsmør
- 1 ss TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 5 ss grovt hakkede peanøtter
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
2
Smelt smør på lav varme. Rør i sukker, vaniljesukker, salt og egg.
3
Bland sammen mel og natron og bland det i røren. Mos bananene og bland dem i røren sammen med den syrnede melken.
4
Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter og la de avkjøles helt.
Peanøttfrostingen
1
Rør sammen melis, smør og vaniljesukker til frostingen. Bland i peanøttsmøret og melken.
2
Smør frostingen på muffinsene, pynt etter fantasien og server.
TipsVed å erstatte ca 2 dl av hvetemelet med grovt mel, får du en litt sunnere variant av disse gode muffinsene.