Skip to main content

Bananmuffins med peanøttsmør

Enkel
35min

Oppskrift på helt nydelige bananmuffins som vi har pyntet med smakfull peanøttfrosting. Lag gjerne dobbelt porsjon og frys ned muffinsene, slik at du har noen på lur hvis du plutselig får gjester. Én porsjon gir ca 8 store muffins. Men husk at da må de fryses uten glasuren oppå. Frosne muffins varmes på middels sterk varme midt i stekeovn i ca 10 minutter før servering og avkjøles før toppingen bres over.

4.2
(25)
Next ImageBananmuffins med peanøttsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Bananmuffins

2.5 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
0.25 ts
salt
2 stk
egg
5 dl
hvetemel
0.5 ts
natron
2 stk
modne banan

Peanøttfrosting

5 dl
melis
120 g
1 ts
vaniljesukker
2.5 dl
peanøttsmør
5 ss
grovt hakkede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. Smelt smør på lav varme. Rør i sukker, vaniljesukker, salt og egg.

  3. Bland sammen mel og natron og bland det i røren. Mos bananene og bland dem i røren sammen med den syrnede melken.

  4. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter og la de avkjøles helt.

Peanøttfrostingen

  1. Rør sammen melis, smør og vaniljesukker til frostingen. Bland i peanøttsmøret og melken.

  2. Smør frostingen på muffinsene, pynt etter fantasien og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ved å erstatte ca 2 dl av hvetemelet med grovt mel, får du en litt sunnere variant av disse gode muffinsene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter