Rabarbramuffins

Rabarbramuffins

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Muffins hvor rabarbraens syrlighet harmonerer perfekt med den søte muffinsdeigen. Oppskriften gir ca. 12 store muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer
5 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ½ ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 stk egg
1 dl TINE Lettrømme 18 %
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 g TINE Meierismør (smeltet)
4 dl rabarbra

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 store muffinsformer. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme. Rør så i egg, rømme, melk og smør.
    3. Hell røren i store muffinsformer og sett dem på en stekeplate. Fordel rabarbra i formene.
    4. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Det finnes flere sorter rabarbra. De med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Andrea

    2 år siden
    Hei! Jeg har tenkt å prøve meg på disse muffinsene, men jeg lurer litt på hva som er brukt som topping her? Kan ikke se noe om dette i oppskriften? Kanskje noen har et forslag? :D

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Andrea, Jordbær passer bra sammen med rabarbra, så vi har brukt pisket krem som vi har rørt jordbær i. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kristine

    3 år siden
    Gode! Saftige og med god balanse mellom søtt og syrlig. Jeg hadde fire-fem biter rabarbra i hver muffin, noe jeg syntes var passe. Da ble den ikke for syrlig. Jeg brukte matyoghurt i stedet for rømme, og det fungerte veldig fint.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Kristine, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt råd med matyoghurt istedenfor rømme :)

      Kommenter  (1)


  • Elin

    4 år siden
    Gode muffins, men vær obs på steketid i egen ovn. Jeg måtte steke dem ca 30 min i min ovn for å få dem gjennomstekte! :)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Elin, Så bra at du justerte steketiden, som avhenger litt av størrelsen på muffinsformene. Hyggelig å høre at muffinsene falt i smak :)

      Kommenter  (0)


  • Turid Hanseth

    5 år siden
    Prøvde med en klatt vaniljekrem i, og det ble supert :) Disse er veldig gode og veldig enkle å lage <3

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Nam, det hørtes veldig godt ut. Ser at det er andre i kommentarfeltet her som har etterlyst om noen har prøvd med vaniljekrem i, og her har de jo svaret på at det fungerte utmerket. Takk for tilbakemeldingen, Turid!

      Kommenter  (0)


  • Fredrik Hana og Vidar Landa

    5 år siden
    Vi brukte ekstra mye melk ved en feiltagelse, men det ble veldig bra. Det smakte heeeelt utmerket. Dette var en meget bra oppskrift!

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Fredrik og Vidar! Så godt å høre at resultatet ble vellykket, selv med for mye melk :)

      Kommenter  (0)


  • Mette

    6 år siden
    Noen som har forsøkt med litt vaniljekrem i muffinsene, har smakt de som selges med det og de er veldig gode

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Vaniljekrem i muffinsen er nok en vinner! Høres nydelig ut!

      Kommenter  (0)


  • Benthe Karin

    7 år siden
    Skal rabarbraen skrelles før bruk??

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Benthe Karin. Det er i utgangspunkett ikke nødvendig å skrelle rabarbraen, såfremt den ikke er for "trevlete" eller "grov". Lykke til med baksten!

      Kommenter  (0)


  • Line

    7 år siden
    Rett og slett kjempegod :) Enkel å lage!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Takk for en fin tilbakemelding, Line! Godt å høre at andre også liker disse deilige rabarbramuffinsene. Nam-nam!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat