Barnas favorittmuffins

Muffins

206
  • Enkel
  • 35 min
Barnas favorittmuffins – perfekt til barnebursdag! Dette er oppskrift på enkle lyse muffins som alltid blir saftige og gode. Av denne oppskriften blir det 12 muffins.

Ingredienser

Grunndeig muffins:

2 stk store egg
2 dl sukker
125 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme

Forslag til smaksvariasjoner:

200 g frosne bær

eller

100 g grovhakket kokesjokolade

eller

5 dl revet gulrøtter
1 dl rosiner
1 ½ ts malt kanel
½ ts revet muskat

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 vanlige muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
    3. Tilsett smak etter eget ønske (bærsmak, sjokoladesmak eller gulrotkakesmak). Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 - 25 minutter.
    4. Pynt muffinsene med melisglasur, gjerne farget med konditorfarge, og pynt med nøtter, kakepynt eller godteri som for eksempel Nonstop.
Tips!

Lag en stor porsjon med deig som du deler og tilsetter ulike smaksvarianter. Så får barna litt av hvert å velge mellom.

Kommentarer

  • Jeg er glad

    2 dager siden
    👍😊

     (0)

    • Vinjar

      2 dager siden
      Okaaay...

       (0)


  • Lycke

    4 dager siden
    Hei det er helt nydelige muffins baker den nå og det er overraskelse til familien 😁 oppskriften er enkel å forsta å det er inngridienser man ofte har hjemme takk får tips av muffins

     (1)


  • Lisa

    5 dager siden
    Har bakt denne oppskriften mange ganger og jeg elsker den! Muffinsene smaker kjempe godt og hele familien elsker dem:)

     (2)


  • koken

    15 dager siden
    må man ha sukker

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei,

      Du må ha sukker for å piske til eggedosis :) God bakst!

       (1)

    • Linn

      8 dager siden
      Kan smørkrem stå romtemperert over natten? Vi skal levere kake på skolen til 17. Mai

       (1)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        8 dager siden
        Hei Linn!

        Jeg anbefaler deg å ha smørkrem i kjøleskap over natten.

        Den kan bli svett og lite delikat på kjøkkenbenken. Når dere tar ut smørkrem fra kjøleskapet tar det kunn minutter før den igjen er myknet opp. Har man smør i romtemperatur, kan det harskne. Dette kan skje med smørkremen og. :)

         (1)


  • Hilda solberg

    22 dager siden
    Vi skulle bare lage dobbel oppskrift, men så ble det 37 stk. Det her er det sjukeste. Tusen takk tine for denne oppskriften og den herlige melka deres ❤️

     (2)


  • Malin

    22 dager siden
    Kan man bruke vanlig lettmelk isteden for helmelk?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      21 dager siden
      Det kan du , Malin :)

       (1)


  • Anne Marie

    30 dager siden
    Hvordan lager an disse muffinsene hvis det er noen med melke og gluten allergi ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Hei anne Marie,

      Da bytter du ut melken med Gryr Havredrikk, smøret med margarin og melet med glutenfritt mel :) Lykke til!

       (1)


  • Janne

    1 måneder siden
    Må jeg bruke kardemome?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Janne,

      Du må ikke bruke kardemomme om du ikke ønsker det :)

       (1)


  • Kine

    1 måneder siden
    Det ble ikke akkurat 12 stykker det ble 15 men det smakte skikkelig godt

     (1)


  • Marie og oline

    1 måneder siden
    Vi baker fortsatt !👭

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Marie og Oline,

      Så bra! Fortsett med god matlaging og baking videre :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat