Barnas favorittmuffins

Muffins

Kommentarer 171
  • Enkel
  • 35 min
Barnas favorittmuffins – perfekt til barnebursdag! Dette er oppskrift på enkle lyse muffins som alltid blir saftige og gode. Av denne oppskriften blir det 12 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig muffins:

2 stk store egg
2 dl sukker
125 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme

Forslag til smaksvariasjoner:

200 g frosne bær

eller

100 g grovhakket kokesjokolade

eller

5 dl revet gulrøtter
1 dl rosiner
1 ½ ts malt kanel
½ ts revet muskat

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 vanlige muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
    3. Tilsett smak etter eget ønske (bærsmak, sjokoladesmak eller gulrotkakesmak). Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 - 25 minutter.
    4. Pynt muffinsene med melisglasur, gjerne farget med konditorfarge, og pynt med nøtter, kakepynt eller godteri som for eksempel Nonstop.
Tips!

Lag en stor porsjon med deig som du deler og tilsetter ulike smaksvarianter. Så får barna litt av hvert å velge mellom.

Kommentar

Kommentarer

  • Lasse

    3 dager siden
    Hei de var kjempegod

    Kommenter  (1)


  • Mina

    9 måneder siden
    Hei! Denne oppskriften er perfekt hvis du ønsker å lage noe godt til hvilken som helst anledning. Jeg har laget den mange ganger nå og de blir like luftige hver gang. En ting som må sees ann er hvor lenge de skal stå i ovnen. Hver gang jeg har laget de må jeg ta dem ut av ovnen etter rundt 15-16min. For meg er de da perfekte og gyldenbrune på toppen!
    Tenkte at det var en ting man burde være obs på, men det kan hende at det er bare for de ovnene jeg har brukt?
    Hvertfall tenkte at jeg skulle si ifra ;)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Takk for at du deler erfaringene dine med oss, Mina :) Som du sier passer de godt til alle anledninger. God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Mari

    10 måneder siden
    Super godt!!??

    Kommenter  (1)


  • Helena

    11 måneder siden
    hei,hvor lenge skal muffinsene være i ovnen? deigen luktet kjempegodt!

    Kommenter  (2)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei , Helena! Stek de i 20-25 minutter på 190 grader :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Tuva

    12 måneder siden
    De ble veldig gode og vi hadde i litt tuttifrutti og de ble himmelske med ostekrem på toppen????

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Så Bra det smakte, Tuva :) Høres helt nydelig ut. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Oxana

    1 år siden
    Etter har prøvd flere oppskrifter er denne den beste! Tusen takk

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for super tilbakemelding, Oxana :) Hyggelig å høre at du har funnet en ny favoritt! God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Fredrik

    2 år siden
    Vi fikk mere enn 12 mufinnsformer. Vi fikk 26 muffinsformer

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Fredrik, Bedre med for mye enn for lite, er det ikke det man sier? Kan det være dere har brukt mindre former enn i oppskriften? God bakst!

      Kommenter  (1)

    • Katja

      1 år siden
      Jeg fikk 15 muffins (vanlig størrelse)

      Kommenter  (1)


  • Eirik

    2 år siden
    Denne røreren var en utrolig fin, smakfull, og har vel eget ikke flere ord på det! Jeg tredoblet oppskriften for jo flere jo bedre;) og skulle da havne på 36, meeeeeeeeeen vi kan vel si at jeg havna på det dobbelt av det trippelte haha, men når vi baker til andre er vel dette egentlig bare greit, noe igjen til oss hvertfall;), men som sagt! Den var super!!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Enig med deg, Eirik :) Det er bedre med for mye enn for lite. Takk for hyggelig tilbakemelding og god bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Thorvald

    2 år siden
    superbra oppskrift!!!!!!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Takk for super tilbakemelding, Thorvald!

      Kommenter  (1)


  • Iren

    2 år siden
    Jeg hakket og tilsatte frosne jordbær i røren. Røren luktet og smakte kjempe godt! Men, det kom selvsagt mye væske ut av jordbærene. Så noen som er smartere enn meg, ville nok ha tilsatt mer mel, men det gjorde ikke jeg... Så hele bakeopplevelsen endte i fiasko, med røre som fløt utover hele brettet i ovnen. Jeg gjorde et forsøk på å redde røren, men gav opp. Veldig trist, hadde gledet meg til å smake! Så om det er flere som meg der ute, som følger oppskriften til punkt og prikke, uten å tenke selv: tilsetter du hakkede, frosne jordbær, må du også tilsette mer mel! Håper på suksess neste gang! :-)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Iren, Så leit å høre at det endte i fiasko, men man lærer så lenge man lever :) Er helt sikker på at det blir kjempe suksess neste gang :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat