Cupcakes med nutellatopping

Cupcakes med nutellatopping

58
  • Middels
  • 25 min
Sjokoladecupcakes er populært. Med nutella får glasuren en sjokolade- og karamellaktig smak. Fantastisk godt! De ser også lekre ut når du pynter med hvite sjokoladefigurer og sølvkuler.

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
50 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
¼ ts salt

Topping:

50 g TINE Kremgo® Naturell
1 ss kakao
225 g TINE Meierismør
6 dl melis
3 ts kokende vann
5 ss sjokoladepålegg (Nutella)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
    4. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt.
    5. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
    6. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
    7. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene. Avkjøl. Rør i kremosten, vann og sjokoladepålegg. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca 30 minutter før du skal pynte kakene.
    8. Smør på topping og pynt med sølvkuler, hvite sjokoladefigurer eller det du har for hånden.
Tips

Lag gjerne cupcakes med gulrot, bær eller krydderurter. Mulighetene er mange, her er det smak, behag og fantasi som setter grensene.

Kommentarer

  • Magnus

    15 dager siden
    Skal lage denne på farsdag, gleder meg til å prøve den oppskriften

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      10 dager siden
      Gleder oss til å høre om resultatet! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat