Cupcakes med nutellatopping
Middels•25 min min
Sjokoladecupcakes er populært. Med nutella får glasuren en sjokolade- og karamellaktig smak. Fantastisk godt! De ser også lekre ut når du pynter med hvite sjokoladefigurer og sølvkuler.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmørk sjokolade
-
50 g
-
1 ½ dl
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 sskakao
-
¼ tssalt
Topping:
-
50 g
-
1 sskakao
-
225 g
-
6 dlmelis
-
3 tskokende vann
-
5 sssjokoladepålegg (Nutella)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
-
3
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
-
4
Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt.
-
5
Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
-
6
Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
-
7
Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene. Avkjøl. Rør i kremosten, vann og sjokoladepålegg. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca 30 minutter før du skal pynte kakene.
-
8
Smør på topping og pynt med sølvkuler, hvite sjokoladefigurer eller det du har for hånden.