Skip to main content

Bjørnebærmuffins

Enkel
40min

Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

4.1
(20)
Next ImageBjørnebærmuffins

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

125 g
bjørnebær
25 g
hakkede mandler
250 g
hvetemel
1.5 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
125 g
+ 1 ss sukker
1 stk
sitron (revet skall av)
2 stk
egg

Glasur:

2.5 dl
melis
3 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.

  3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.

  4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter