Kokosmuffins med sjokolade
Enkel•40 min min
La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oppskriften passer til 6 store eller 12 små muffinsformer. Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden.
Ingredienser
Antall stykker
Muffins med sjokolade
-
3 sskakao
-
1 dlkokende vann
-
1 stkegg
-
75 gsukker
-
1 ½ dl
-
125 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
50 gkokosmasse (kan sløyfes)
-
1 tsvaniljesukker
Sjokoladetopping
-
50 g
-
3 sskakao
-
2 tsvaniljesukker
-
1 pakke
Slik gjør du det
-
1
Rør kakao ut i kokende vann.
-
2
Visp egget luftig med sukker og rør i yoghurt.
-
3
Bland de tørre ingrediensene og rør dem i deigen sammen med kakaovæsken. Tilsett kokosmasse og fyll muffinsformene ¾ fulle med deig.
-
4
Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
Sjokoladetopping
-
5
Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene til toppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at toppingen setter seg litt.
-
6
Ha kremen over i en sprøytepose og pynt muffinsene med kremen. Har du ikke sprøytepose, så smør toppingen over muffinsene med en kniv. Dryss over litt kokosmasse før servering.