Oppskrift på kokosmuffins med sjokolade
4

Kokosmuffins med sjokolade

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oppskriften passer til 6 store eller 12 små muffinsformer. Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden.

Ingredienskalkulator

Antall stykker

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

Muffins med sjokolade

3 sskakao
1 dlkokende vann
1 stkegg
75 gsukker
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
125 ghvetemel
1 tsbakepulver
50 gkokosmasse (kan sløyfes)
1 tsvaniljesukker

Sjokoladetopping

50 gTINE Meierismør
3 sskakao
2 tsvaniljesukker
200 gTINE Kremgo’® Naturell

Slik gjør du det

  • Muffins

    1. Rør kakao ut i kokende vann.
    2. Visp egget luftig med sukker og rør i yoghurt.
    3. Bland de tørre ingrediensene og rør dem i deigen sammen med kakaovæsken. Tilsett kokosmasse og fyll muffinsformene ¾ fulle med deig.
    4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
  • Sjokoladetopping

    1. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene til toppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at toppingen setter seg litt.
    2. Ha kremen over i en sprøytepose og pynt muffinsene med kremen. Har du ikke sprøytepose, så smør toppingen over muffinsene med en kniv. Dryss over litt kokosmasse før servering.

Tips:

Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så her er det bare å pøse på!

Kommentarer