Kokosmuffins med sjokolade

Kokosmuffins med sjokolade

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 40 min
La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oppskriften passer til 6 store eller 12 små muffinsformer. Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer

Muffins med sjokolade

3 ss kakao
1 dl kokende vann
1 stk egg
75 g sukker
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g kokosmasse (kan sløyfes)
1 ts vaniljesukker

Sjokoladetopping

50 g TINE Meierismør
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
200 g TINE Kremgo’® Naturell

Slik gjør du det

    1. Rør kakao ut i kokende vann.
    2. Visp egget luftig med sukker og rør i yoghurt.
    3. Bland de tørre ingrediensene og rør dem i deigen sammen med kakaovæsken. Tilsett kokosmasse og fyll muffinsformene ¾ fulle med deig.
    4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Sjokoladetopping

    1. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene til toppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at toppingen setter seg litt.
    2. Ha kremen over i en sprøytepose og pynt muffinsene med kremen. Har du ikke sprøytepose, så smør toppingen over muffinsene med en kniv. Dryss over litt kokosmasse før servering.
Tips!

Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så her er det bare å pøse på!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • silje

    4 år siden
    Heisann. Kan yoghurten byttes ut med noe annet? Er ikke så glad i d :(

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Silje, Dersom du liker kesam, så er vaniljekesam i denne muffinsen kjempegodt :)

      Kommenter  (1)


  • Eivind Bergesen

    6 år siden
    Ikke så fornøyd, muffinsene ble litt deigete, og smakte en blanding av ingenting, kakaopulver og litt kokos. Toppingen ble litt tam, med en anelse beisk smak av kakaopulver, ble nødt til å gjøre den mulig å spise ved hjelp av litt søtere ingredienser, for ja, dette er ikke en oppskrift for de som er glad i søtsaker.

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Eivind! Takk for din ærlige tilbakemelding. Jeg skal ta dette videre her på huset for å se nærmere på om dette er en felles opplevelse og om vi i så fall kan se om det er noe vi bør endre på i oppskriften. Håper du finner noe annet du liker av våre mange andre og populære oppskrifter! Ha en fortsatt fin dag.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat