Cupcakes med sitrontopping

Cupcakes med sitrontopping

Kommentarer 11
  • Middels
  • 25 min
En frisk krem av sitron kan passe i smak både til lyse og mørke cupcakes. Revet sitronskall fungerer som dekorativ pynt. Du kan også strø kokos på og pynte med friske jordbær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lys muffinsdeig:

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Sitrontopping:

25 g romtemperert TINE Meierismør
2 ss sitronsaft
1 stk sitron revet skall av
5 dl melis

Slik gjør du det

    1. Du trenger muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C for store muffins eller 225 °C for små muffins.
    2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt sitronskall. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
    3. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne. Ca. 10 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
    4. Rør smøret porøst og tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør i melis og visp til glasuren blir glatt. Tilsett litt vann hvis du vil ha tynnere glasur. Smør glasuren på kakene og pynt med sitronskall eller kokos.
Tips!

Rør inn forskjellige smaker i grunndeigen, for eksempel sjokolade, gulrot og rosiner, eller frosne bær. Det gir variasjon og smaker herlig sammen med ulike typer av topping.

Kommentar

Kommentarer

  • Hanna

    3 år siden
    Hvor mange cupcakes blir det hvis det står på 1 porsjon ?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hanna, Det kommer litt ann på hvor store muffinsformer du bruker, men mellom 8 og 12 muffins :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Tove

    3 år siden
    Hvor lenge i forveien kan disse lages?

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Tove, Muffinsene smaker absolutt best nybakt. De kan lages 4-5 dager i forveien om du oppbevarer de kjølig i en lufttett beholder. Muffinsene kan også fryses, uten topping. Jeg ville uansett ventet med topping og pynting til samme dag de skal serveres. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Linda

    3 år siden
    Går det fint å bruke soft flora smør enn tine meierismør?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Det er i utgangspunktet ingen problem, men vær oppmerksom på at toppingen kan bli noe mer flytende med margarin enn med meierismør. Også smaker meierismør mye bedre da ;) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Nina

    5 år siden
    Går det bra med lett melk til muffinsene?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Nina, Ja, det går helt fint:) Eneste forskjellen mellom hel- og lettmelk i denne oppskriften er at helmelken tilfører muffinsene en litt fyldigere smak. Lykke til, og god baking!

      Kommenter  (2)


  • Elisabeth

    6 år siden
    Hvor mange blir det med store former ?? Skal bake de til bursdagen til mamma :))

    Kommenter  (6)

    • Anonym

      3 år siden
      Hvor mye er en porsjon?

      Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei, Hvor mange muffins du får av denne oppskriften kommer helt ann på hvor store muffinsformer du har, men mellom 8 og 12 muffins cirka. Lykke til :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat