
Cupcakes med sitrontopping
Middels•25 min min
En frisk krem av sitron kan passe i smak både til lyse og mørke cupcakes. Revet sitronskall fungerer som dekorativ pynt. Du kan også strø kokos på og pynte med friske jordbær.
Ingredienser
Antall porsjoner
Lys muffinsdeig:
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
100 g
-
2 dl
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
¼ tssalt
Sitrontopping:
-
25 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 sssitronsaft
-
1 stksitron revet skall av
-
5 dlmelis
Slik gjør du det
-
1
Du trenger muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C for store muffins eller 225 °C for små muffins.
-
2
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt sitronskall. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
-
3
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne. Ca. 10 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
-
4
Rør smøret porøst og tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør i melis og visp til glasuren blir glatt. Tilsett litt vann hvis du vil ha tynnere glasur. Smør glasuren på kakene og pynt med sitronskall eller kokos.