Muffins med eple og kanel

Muffins med eple og kanel

40
250
Enkel35 min
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. 2

    Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.

  3. 3

    Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.

  4. 4

    Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.

  5. 5

    Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.

  6. 6

    Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.

Tips

#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. #2: Du må gjerne bytte ut eple med pære

Del denne oppskriften: