Muffins med eple og kanel
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.
Enkel•35 min•15 personer
Ingredienser
- 2 stykk egg
- 1.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g TINE® Meierismør, , smeltet
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller annen type
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0.25 ts salt
- 2 stykk eple
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
2
Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
3
Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
4
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
5
Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
6
Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Dryss gjerne over litt melis ved servering.
Tips#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. #2: Du må gjerne bytte ut eple med pære