Skip to main content

Muffins med eple og kanel

Enkel
35min

Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

4.0
(483)
Next ImageMuffins med eple og kanel

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
egg
1.5 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
100 g
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen type
4 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 ts
kanel
0.25 ts
salt
2 stk
eple

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.

  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.

  4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.

  5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.

  6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. 

#2: Du må gjerne bytte ut eple med pære

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter