
Muffins med eple og kanel
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
- 2
Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
- 3
Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
- 4
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
- 5
Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
- 6
Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.
Tips
#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen.
#2: Du må gjerne bytte ut eple med pære
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



