Muffins med eple og kanel

(163)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
1 ½ dlsukker
1 tsvaniljesukker
100 gTINE Meierismør, smeltet
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen type
4 dlhvetemel
2 tsbakepulver
1 tskanel
¼ tssalt
2 stkepler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
    4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
    5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
    6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.

Tips:

#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. 

#2: Du må gjerne bytte ut eple med pære

Kommentarer