Muffins med eple og kanel

Muffins med eple og kanel

37
  • Enkel
  • 35 min
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

Ingredienser

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør , smeltet
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen type
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
¼ ts salt
2 stk epler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
    4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
    5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
    6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.
Tips

#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. 

#2: Du må gjerne bytte ut eple med pære

Kommentarer

  • Helena

    15 dager siden
    Hei, ser at flere har sagt at muffinsene ble tørre, er ganske sikker på at det er fordi dere har glemt å skrive at man skal legge til melken i fremgangsmåten. Det er veldig vanskelig å huske når ingrediensene i oppskriften står såppas langt unna fremgangsmåten.

     (0)

    • Helena

      15 dager siden
      Oi, ser hvor dere har lagt det til nå, beklager.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat