Muffins med eple og kanel
Enkel•35 min min
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen type
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
1 tskanel
-
¼ tssalt
-
2 stkepler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
-
2
Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
-
3
Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
-
4
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
-
5
Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
-
6
Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.