Muffins med eple og kanel

Muffins med eple og kanel

Kommentarer 30
  • Enkel
  • 35 min
Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør , smeltet
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen type
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
¼ ts salt
2 stk epler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
    4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
    5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
    6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.
Tips!

#1: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. 

#2: Du må gjerne bytte ut eple med pære

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Matea

    7 måneder siden
    Hei, jeg ble veldig fristet av disse muffinsene. Jeg vil lage dem men jeg vet ikke hvor mange muffinser en porsjon er? Håper på svar litt raskt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Matea,

      I oppskrift gir cirka 15 stykk muffins :)Håper det smaker og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Soph

    2 år siden
    Jeg ville lage noen sunne muffins så derfor blandet jeg i et ekstra egg og en teskje vaniljesukker isteden for 1/2 dl sukker . Det ble et like godt resultat!

    Kommenter  (14)


  • Hemmelig

    3 år siden
    Jeg er en ni år gammel jente som lagde 15kjempe glade muffins med beste venninna mi vi elsket de

    Kommenter  (23)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Så utrolig kult at dere baker muffins sammen :) Det måneder fortsette med i fremtiden også. Kanskje dere skulle teste ut noen av de andre oppskriftene våre på www.tine.no?

      Kommenter  (5)


  • Irina

    4 år siden
    Hei! Jeg har laget 11 kjempefine muffins. De ser ut og smaker veldig godt. Mannen min liker dem :) Tusen takk for oppskrift!

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Irina, Takk for hyggelig tilbakemelding:)

      Kommenter  (1)


  • Anne-Kristin

    4 år siden
    Jeg er på utkikk etter en god oppskrift på muffins til barnebursdag (4 år) til helgen. Jeg lurte på om hvordan det blir å ha en skje med vanilkekrem oppi hver form etter at man har hatt muffinsdeigen i?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anne-Kristin, Da har du kommet til rett nettside, her har vi mange gode muffinsoppskrifter:) Det blir veldig godt med litt vaniljekrem oppi :) Ellers kan du ha på vaniljekrem til slutt, som i denne oppskriften: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/scones-og-muffins/finfine-muffins God baking!

      Kommenter  (1)


  • Evy

    4 år siden
    Disse blir veldig gode med litt mindre sukker, og halvblandet hvetemel/finmalt hvetemel og litt havregryn. Dropp saltet, det gjør ingenting! En sunnere variant. Jeg brukte eplebiter, det ble også veldig godt!

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Evy, Takk for gode råd til en sunnere variant av disse muffinsene:)

      Kommenter  (1)

      • malin

        4 år siden
        Brukte du eplebiter istedenfor å rive eplet?

        Kommenter  (10)

    • Mette

      4 år siden
      Hei. Jeg hadde ikke melk for hånden da jeg lagde disse, så det ble ikke med, istedet tilsatte jeg et ekstra egg. Jeg tilsatte 1,5 dl hakkede valnøtter etter eplene, og istedet for 4 dl hvetemel tok jeg 2,5 dl hvetemel og 1,5 dl lettkokte havregyn. Saltet ble droppet. Sunnere, men jeg fikk da en litt fastere muffins siden jeg ikke hadde i melk, men de smakte likevel veldig godt ;) Om man ikke bruker sure epler (Slik som f.eks. Granny Smiths) kan man fint ha mindre sukker uten at det går på kompromiss med smaken. Jeg fikk ca 20 små muffins.

      Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mette, Du har videreutviklet oppskriften vår og laget en helt ny oppskrift, kreativt og kult :) Vi mistenker at dine muffins ble fastere fordi havregryna ble tilsatt tørre i røren. Da vil de trekke til seg endel fuktighet. Man kan med fordel bløtlegge de, gjerne i melk, en time før du har de i røren. Da blir de mettet av væsken og tilfører saftigere, fremfor å "stjele" fuktighet fra eggene.

      Kommenter  (0)


  • Jamila

    5 år siden
    Lagde disse på søndag. Gode. Ser nå at jeg glemte helt saltet, men klarer ikke se hvor i fremgangsmåten man skal tilsette det?

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du har helt rett. Saltet har falt ut i fremgangsmåten. Saltet skal blandes sammen med mel, bakepulver og kanel. Vi retter det opp nå. Hyggelig at de falt i smak. Jeg har også prøvd med litt pære i denne deigen, og det ble også veldig godt.

      Kommenter  (2)


  • Vårin

    5 år siden
    Vil tipse om bruk av kaffefilter når du presser ut veske av epler. Funker veldig bra!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for et godt og nyttig tips, Vårin! :)

      Kommenter  (0)


  • Vårin

    5 år siden
    Hei, Kjempegode muffins! Har laget de flere ganger og også med sukrin istedenfor sukker. Det gikk veldig bra. Mitt spørsmål gjelder dobbelt deig. Kan deigen vente mellom hver steking? Har kun brett til 12 muffins, og da må deigen vente 20 min for hver runde. Vil det gå bra, eller bør jeg lage en ny runde per steking? Hvor mange runder vil "gå bra"? Hilsen Vårin

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Vårin! Du kan helt fint la muffinsrøren vente mellom hver steking. Ikke noe problem! Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    5 år siden
    Hei. Er det noen som vet disse egner seg til frysing?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Disse muffinsene kan fint fryses ned. Bruk gjerne en tom "isboks", og legg litt matpapir i mellom lagene med muffins.Veldig gode muffins. Jeg bakte disse i går, og det er ikke en smule igjen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat