
Skumle cupcakes med ostekrem
Middels•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lys muffinsdeig
-
2 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
100 g
-
2 dl
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
¼ tssalt
Ostekremtopping til cupcakes
-
100 g
-
75 g
-
4 dlmelis (ca)
-
½ dl
Eller ostekremtopping med sjokolade
-
½ beger
-
75 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
4 dlmelis (ca)
-
2 sskakao
-
4 tsvarm TINE® Helmelk 3,5 % fett (ca)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger muffinsformer. Dersom du har store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C. Dersom du bruker de små variantene, kan du sette den på 225 °C.
-
2
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og eventuelt sitronskall, hvis du liker det. Bland mel, bakepulver og salt. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt.
-
3
Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl.
Ostekremtopping
-
4
Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis. Rør inn melk, litt av gangen, til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tynn tilsetter du mer melk. Dersom du vil ha farget ostekrem, deler du bare porsjonen i ulike boller før du tilsetter de fargene du selv ønsker.
Ostekremtopping med sjokolade
-
5
Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og kakao og deretter nok varm melk eller vann til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tykk tilsetter du mer vann eller melk.
-
6
Smør toppingen pent på kakene og dekorer gjerne skummel pynt (se tips). Slipp fantasien løs!