Halloween-muffins med ostekrem

Halloween-muffins med ostekrem

13
131
Middels60 min
Her er oppskriften på skremmende gode muffins med ostekrem. Perfekt å servere til Halloween eller barnebursdag!

Ingredienser

Antall stykker

Lys muffinsdeig

Ostekremtopping

Gresskarpynt

 • 200 g
  marsipan
 • 1 dråpe
  oransje konditorfarge (gelefarge)
 • 6 stk
  mandler (ca)
 • 1 dråpe
  grønn konditorfarge (gelefarge) til grener og blader på gresskarene

Spøkelsespynt

 • 1 dråpe
  lilla konditorfarge (gelefarge)
 • 50 g
  mørk sjokolade

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 200 °C over og undervarme. Bruk muffinsformer av papir. Her kan du gjerne bruke en muffinsform og sette papirformene oppi slik at muffinsene holder seg samlet under steking og gir deg høye og fine muffins.

 2. 2

  Smelt smøret og trekk til side. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Vend inn det smeltede smøret. Bland mel, bakepulver og salt, og vend halvparten inn i røren. Vend inn melken og resten av mel, bakepulver og salt.

 3. 3

  Fyll formene ca. ¾ fulle. Du kan bruke 2 spiseskjeer til å ha i røren, eller en iskremskje med fjær. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter til muffinsene er gylne. Steketid varierer fra ovn til ovn, og hva slags former du bruker. Test om muffinsene er gjennomstekt med en tannpirker eller grillpinne i midten av en muffins. Hvis det sitter røre igjen på pinnen steker du et par minutter til. Sjekk igjen. Avkjøl muffinsene helt på en rist.

Ostekremtopping

 1. 4

  Pisk smør til det er lyst. Tilsett kremost og melis, og pisk til det er godt blandet. Pisk inn litt og litt kremfløte til du har en luftig krem.

Dekor med gresskar

 1. 5

  Kna marsipanen lett sammen og ha litt oransje konditorfarge midt på marsipanen. Gelefarger er veldig sterke, så farg med litt farge av gangen. Bruk gjerne en tannpirker og dypp den i fargen før du stryker fargen av på marsipanen. Brett marsipanen rundt fargen og kna sammen til fargen er godt fordelt. Gjenta til du er fornøyd med fargen.

 2. 6

  Rull marsipanen ut til en pølse, ca. 2 cm tykk og skjær den opp i biter på størrelse med små valnøtter. Trill bitene til kuler. Hvis marsipanen begynner å bli klissete kan du ha litt melis på flaten du jobber på. Bruk en tannpirker eller grillpinne og trykk inn på sidene av kulene for å lage loddrette spor som på et gresskar.

 3. 7

  Skjær mandler i fire på langs og stikk små mandelbiter i toppen av marsipankulene til stilk.

 4. 8

  Ha ca. 4 ss ostekrem i en liten skål. Farg kremen i skålen med litt grønn gelefarge og ha over i en liten sprøytepose eller kremmerhus. Ha den hvite kremosten i en sprøytepose med stjernetyll eller fintagget tyll.

 5. 9

  Topp muffinsene med den hvite kremen og sett et eller to gresskar på toppen av hver muffins. Klipp et lite hull, ca. 1 millimeter, i sprøyteposen med den grønne kremen og sprøyt små grener på gresskarene. Server med det samme eller sett i kjøleskapet fram til servering.

Dekor med spøkelser

 1. 10

  Lag ostekremtoppingen og ha halvparten av kremen i en sprøytepose. Farg resten av kremen med litt og litt lilla gelefarge. Konditorfarge er sterkt, så bruk gjerne en tannpirker til å tilsette små mengder med farge av gangen til du har en farge du liker.

 2. 11

  Ha den lilla kremen i en ny sprøytepose og klipp 1 cm hull i enden. Ha bakepapir på en stor fjøl eller brett du kan få plass til å kjøleskapet eller fryseren. Sprøyt en topp på hver muffins og sett de opp-ned på bakepapiret. Sett brettet noen minutter i kjøleskapet eller fryseren til kremen er fast og løsner lett fra bakepapiret. Ca. 5 minutter i fryseren og 10-15 minutter i kjøleskapet. Ta muffinsene forsiktig av bakepapiret og sett på et serveringsfat.

 3. 12

  Klipp 1 cm hull i enden av sprøyteposen med den hvite kremen og sprøyt en topp på hver lilla overflate på muffinsene så du får små spøkelseskropper. Sett muffinsene i kjøleskapet så den hvite kremen blir god og kald før du dekorer med sjokolade.

 4. 13

  Smelt mørk sjokolade over vannbad. Vannbad lager du ved å ha sjokoladen i en skål og har skålen oppå en liten kjele med vann i bunnen. Skålen må ikke være i kontakt med vannet. Sett kjelen på kokeplaten og varm opp til vannet ryker eller syder. La skålen stå i noen minutter før du rører i sjokoladen til den har smeltet. Pass på så ikke du får vann i sjokoladen.

 5. 14

  Ha sjokoladen i en liten sprøytepose eller kremmerhus. Avkjøl til romtemperatur, men fortsatt er flytende. Klipp et lite hull i enden av posen, ca. 1 millimeter, og tegn små ansikter på spøkelsene. Øv gjerne på en tallerken først. Hvis du ikke blir fornøyd med et ansikt kan du vente til sjokoladen har stivnet og pirke det forsiktig av kremen før du prøver igjen. Server med det samme eller sett i kjøleskapet fram til servering.

Del denne oppskriften: