Skumle cupcakes med ostekrem

Skumle cupcakes med ostekrem

13
  • Middels
  • 30 min
Her er oppskriften på skremmende gode cupcakes (muffins) med ostekrem. Perfekt å servere til Halloween eller barnebursdag! Tilsett litt farge til den gode ostekremen og lag f eks oransje ostekrem som ser ut som et gresskar. Eller muffins dekket med spiselige edderkopper laget av lakrissnor og mokkabønner. Slipp fantasien løs! Denne oppskriften gir ca 12 cupcakes

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

100 g TINE Kremgo® Naturell
75 g TINE Meierismør
4 dl melis (ca)
½ dl ca Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Eller ostekremtopping med sjokolade

½ beger TINE Kremgo® Naturell
75 g TINE Meierismør , romtemperert
4 dl melis (ca)
2 ss kakao
4 ts varm Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)

Slik gjør du det

    1. Du trenger muffinsformer. Dersom du har store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C. Dersom du bruker de små variantene, kan du sette den på 225 °C.
    2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og eventuelt sitronskall, hvis du liker det. Bland mel, bakepulver og salt. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt.
    3. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl.
  1. Ostekremtopping

    1. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis. Rør inn melk, litt av gangen, til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tynn tilsetter du mer melk. Dersom du vil ha farget ostekrem, deler du bare porsjonen i ulike boller før du tilsetter de fargene du selv ønsker.
  2. Ostekremtopping med sjokolade

    1. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og kakao og deretter nok varm melk eller vann til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tykk tilsetter du mer vann eller melk.
    2. Smør toppingen pent på kakene og dekorer gjerne skummel pynt (se tips). Slipp fantasien løs!
Tips

For å pynte kakene med edderkoppspinn tegner du ringer med ferdig fargedekor og drar en spiss kniv gjennom fra toppen og ned.

Kommentarer

  • Silje

    3 år siden
    4 Ts med (ca), aner meg at noe mangler i sjokolade ostekremen

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat