Skumle cupcakes med ostekrem

Skumle cupcakes med ostekrem

13
 • Middels
 • 30 min
Her er oppskriften på skremmende gode cupcakes (muffins) med ostekrem. Perfekt å servere til Halloween eller barnebursdag! Tilsett litt farge til den gode ostekremen og lag f eks oransje ostekrem som ser ut som et gresskar. Eller muffins dekket med spiselige edderkopper laget av lakrissnor og mokkabønner. Slipp fantasien løs! Denne oppskriften gir ca 12 cupcakes

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stk egg
1 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt

Ostekremtopping til cupcakes

100 g TINE Kremgo® Naturell
75 g TINE Meierismør
4 dl melis (ca)
½ dl ca Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Eller ostekremtopping med sjokolade

½ beger TINE Kremgo® Naturell
75 g TINE Meierismør , romtemperert
4 dl melis (ca)
2 ss kakao
4 ts varm Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)

Slik gjør du det

  1. Du trenger muffinsformer. Dersom du har store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C. Dersom du bruker de små variantene, kan du sette den på 225 °C.
  2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og eventuelt sitronskall, hvis du liker det. Bland mel, bakepulver og salt. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt.
  3. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl.
 1. Ostekremtopping

  1. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis. Rør inn melk, litt av gangen, til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tynn tilsetter du mer melk. Dersom du vil ha farget ostekrem, deler du bare porsjonen i ulike boller før du tilsetter de fargene du selv ønsker.
 2. Ostekremtopping med sjokolade

  1. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og kakao og deretter nok varm melk eller vann til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tykk tilsetter du mer vann eller melk.
  2. Smør toppingen pent på kakene og dekorer gjerne skummel pynt (se tips). Slipp fantasien løs!
Tips!

For å pynte kakene med edderkoppspinn tegner du ringer med ferdig fargedekor og drar en spiss kniv gjennom fra toppen og ned.

Kommentarer

 • Silje

  3 år siden
  4 Ts med (ca), aner meg at noe mangler i sjokolade ostekremen

   (2)


 • Hege

  5 år siden
  Hvordan får man festet edderkoppbeina (lakris) på sjokoladen??

   (25)

  • Hege

   5 år siden
   Fant svaret på ostekakeoppskriften:-)

    (2)


 • Bodil Nordang

  6 år siden
  Vennligst rett opp under punkt 5 - andre gang dere skriver dersom den blir for tynn tilsetter du mer melk eller vann. Vi gamle durkdrevne skjønner feilen, dere mener tykk. ME N hva med de uerfarne eller kanskje barn. Morsomme ideer til pyntmåter.

   (8)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Bodil! Gull verdt med slike tilbakemeldinger, det er nå rettet opp i. Ha en riktig god jul!

    (1)


 • leena

  7 år siden
  hei, kjøpte ved en feil kremost for baking - vanilje, istedenfor naturell. Vil glasuren bli altfor søt, eller går det bra å bruke vanilje smak??

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Leena. I forrige uke lagde jeg akkurat disse cupcakesene og brukte da TINE Kremost for baking med vaniljesmak - med hell! Det går helt fint å bruke vanilje-varianten av de nye kremostene våre, dersom du spør meg! Lykke til med muffinsbakingen!

    (0)


 • Ingrid

  7 år siden
  I ingredienslista til "Ostekremsvariant med sjokoladesmak" føler jeg det er noe som mangler: Kremost, smør, melis og vann - hva skal gi sjokoladesmak av dette?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Ingrid. "2 ss kakao" hadde falt ut av ingredienslisten. Beklager det! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen. Senest i går lagde jeg disse muffinsene (riktig nok med hvit topping) og sliter med å holde fingrene ute av kakeboksen. Kjempesaftige og gode muffins, som jeg skal lage igjen også nærmere Halloween!

    (0)


 • Kimi <3

  7 år siden
  Jeg lurte på om det går ann å bruke en rundt kakeform isteden for mange små muffinsformer til cupcaksene? En vennine sier kaken vil synke... håper på svar.

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Kimi. Jeg har ikke forsøkt å lage dem i en kakeform, men jeg er nok litt enig med venninnen din om at det er nok mulig den vil bli for tung og dermed flat...

    (1)


 • Kimi <3

  7 år siden
  Hei! Jeg lagte dem en gang og de ble veldig veldig gode! ;)) Men dessvere litt brente nederst i bunnen på cupcaken, hvorfor det? Varmen var jo som den skulle! :))

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hmm...Det hørtes rart ut at bunnen skulle bli brent når du "bare" bruker 200 grader slik oppskriften tilsier. Her må jeg nok forhøre meg litt rundt om det er noen som vet hvorfor dette skjedde.

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat