Håndkle og blad
Saftig gulrotkake med kremostlokk
(445445)

Gulrotkake med kremostlokk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 20x30 cm

Saftig gulrotkake

2 stkgulrøtter
4 stkegg
3 dlsukker
100 gTINE Meierismør
4 dlhvetemel
1 tsvaniljesukker
2 tsbakepulver
2 tskardemomme

Frosting/glasur til gulrotkake

50 gromtemperert TINE Meierismør
200 gTINE Kremgo’® Naturell
2 tsvaniljesukker
1 stkrevet gulrot, i strimler
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
    4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  • Glasur

    1. Romtemperer smør og kremost til glasuren og bland med vaniljesukker. Smør det over kaken etter at den er avkjølt. Del kaken i biter etter den størrelsen du ønsker og strø over strimler av revet gulrot ved servering.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk en rotskreller for å lage tynne strimler av gulrot.

Blått hjerte
Tips!

Ønsker du litt sødme på glasuren? Tilsett melis og et par ts vann eller sitronsaft, som du blander med smøret og kremosten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat