Saftig gulrotkake med kremostlokk

Gulrotkake i langpanne

64
684
Enkel50 min
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Ingredienser

Antall stykker

Saftig gulrotkake

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 4 stk
    egg
  • 3 dl
    sukker
  • 100 g
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    kardemomme

Glasur til gulrotkake

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

  3. 3

    Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.

  4. 4

    Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.

  5. 5

    Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.

Glasur

  1. 6

    Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.

Del denne oppskriften: