Saftig gulrotkake med kremostlokk

Gulrotkake i langpanne

56
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 20x30 cm

Saftig gulrotkake

2 stk gulrøtter
4 stk egg
3 dl sukker
100 g TINE Meierismør
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme

Glasur til gulrotkake

100 g romtemperert TINE Meierismør
375 g TINE Kremgo® Naturell
2 ts vaniljesukker
2 dl melis
1 ts finrevet appelsinskall
1 ss appelsinjuice

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
    4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  1. Glasur

    1. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.

Kommentarer

  • Ulrik

    21 dager siden
    Tørr og dårlig oppskrift.

     (0)


  • S

    8 måneder siden
    Tørr kake :(

     (1)


  • Elin

    8 måneder siden
    Tenkte å prøve ei ny oppskrift på gulerotkake til bursdag i morgen,desverre er detta den tørraste og verste gulrotkaka eg har smakt.Tilbake til mi eiga oppskrift,i dag blei det dobbelt opp med kakebaking.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så leit at du ikke ble fornøyd, Elin. Håper kakene ble gode til slutt og du fikk en fin bursdag :)

       (1)


  • Elisabeth

    1 år siden
    Skal det ikke være noe væske i denne kaka?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Elisabeth,

      I denne kaken skal det ikke være noe væske i tillegg til smør og egg. Lykke til :)

       (1)


  • Kakemonsteret

    1 år siden
    Hvor mye er en porsjon?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      1 porsjon Gulrotkake er en langpanne. Så det er nok å ta av til Kakemonsteret ;) Kos deg!

       (1)


  • Ragnhild

    3 år siden
    Hvor mange porsjoner må man legge inn hvis man skal lage i langform?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Ragnhild, Dobbel oppskrift vil gi en fin langpanne med kake :) Lykke til!

       (10)


  • Gøril

    3 år siden
    Idiotisk at du må legge inn antall porsjoner på en kakeoppskrift. Ganske irriterende å oppdage det først når kaken er ferdig.

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Gøril, Jeg skjønner at det ikke var noe gøy å oppdage at du hadde lagd for liten kake, men de fleste oppskriftene til TINE er porsjonsbasert så det skal være enkelt og justere etter behov. Håper kaken smakte uansett :) God bakst videre!

       (0)


  • Benedicte

    3 år siden
    Lagde denne kaken i dag som dessert/kaffekos til besøket, så nå sitter vi å nyter denne fantastisk smakfulle og saftige kake, med ekstra mye glasur :) Hadde i litt ekstra krydder og et par skjeer bakekakao. Helt himmelsk god oppskrift. Tusen takk Tine, dette er ikke første gang deres oppskrifter har fått skryt :D

     (2)


  • Therese

    3 år siden
    Hei, Skal det ikke være melis i glasuren? vet dere om denne kan fryses også med glasuren?

     (1)


  • karl

    4 år siden
    Er en porsjon beregnet på en kake? Har skolekjøkken i morgen der vi har selvvalgt meny å skal bake gulrotkake så jeg lurte på om hvor mange porsoner jeg trenger til 14 stk?

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat