Skip to main content

Gulrotkake i langpanne

Enkel
50min

Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise et stykke.

3.9
(754)
Next ImageGulrotkake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftig gulrotkake

8 stk
gulrot
8 stk
egg
6 dl
sukker
8 dl
hvetemel
2 ts
vaniljesukker
3 ts
bakepulver
2 ts
kardemomme

Glasur til gulrotkake

100 g
romtemperert TINE® Meierismør
2 ts
vaniljesukker
2 dl
melis
1 ts
finrevet appelsinskall
1 ss
appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

  3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.

  4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.

  5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.

Glasur

  1. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter