Saftig gulrotkake med kremostlokk

Gulrotkake i langpanne

Kommentarer 52
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 20x30 cm

Saftig gulrotkake

2 stk gulrøtter
4 stk egg
3 dl sukker
100 g TINE Meierismør
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme

Frosting/glasur til gulrotkake

50 g romtemperert TINE Meierismør
200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ts vaniljesukker
1 stk revet gulrot , i strimler

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
    4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  1. Glasur

    1. Romtemperer smør og kremost til glasuren og bland med vaniljesukker. Smør det over kaken etter at den er avkjølt. Del kaken i biter etter den størrelsen du ønsker og strø over strimler av revet gulrot ved servering.
      Tips!

      Bruk en rotskreller for å lage tynne strimler av gulrot.

Tips!

Ønsker du litt sødme på glasuren? Tilsett melis og et par ts vann eller sitronsaft, som du blander med smøret og kremosten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth

    5 måneder siden
    Skal det ikke være noe væske i denne kaka?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      I denne kaken skal det ikke være noe væske i tillegg til smør og egg. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kakemonsteret

    7 måneder siden
    Hvor mye er en porsjon?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      1 porsjon Gulrotkake er en langpanne. Så det er nok å ta av til Kakemonsteret ;) Kos deg!

      Kommenter  (0)


  • Ragnhild

    2 år siden
    Hvor mange porsjoner må man legge inn hvis man skal lage i langform?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ragnhild, Dobbel oppskrift vil gi en fin langpanne med kake :) Lykke til!

      Kommenter  (10)


  • Gøril

    2 år siden
    Idiotisk at du må legge inn antall porsjoner på en kakeoppskrift. Ganske irriterende å oppdage det først når kaken er ferdig.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Gøril, Jeg skjønner at det ikke var noe gøy å oppdage at du hadde lagd for liten kake, men de fleste oppskriftene til TINE er porsjonsbasert så det skal være enkelt og justere etter behov. Håper kaken smakte uansett :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Benedicte

    2 år siden
    Lagde denne kaken i dag som dessert/kaffekos til besøket, så nå sitter vi å nyter denne fantastisk smakfulle og saftige kake, med ekstra mye glasur :) Hadde i litt ekstra krydder og et par skjeer bakekakao. Helt himmelsk god oppskrift. Tusen takk Tine, dette er ikke første gang deres oppskrifter har fått skryt :D

    Kommenter  (2)


  • Therese

    2 år siden
    Hei, Skal det ikke være melis i glasuren? vet dere om denne kan fryses også med glasuren?

    Kommenter  (82)


  • karl

    3 år siden
    Er en porsjon beregnet på en kake? Har skolekjøkken i morgen der vi har selvvalgt meny å skal bake gulrotkake så jeg lurte på om hvor mange porsoner jeg trenger til 14 stk?

    Kommenter  (93)


  • Kakeelsker

    3 år siden
    Det er bedre uten gulrøtter på toppen. Råvarer på toppen av kaken til pynt er ikke noe smakfult

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det er en smaksak om man vil pynte en kake med gulrot, men jeg er enig med deg at man burde gjort noe med gulerøttene før man brukte de som pynt. F.eks kan man karamellisere de :)

      Kommenter  (4)


  • Henrik fjeldstad

    3 år siden
    Er det viktig å ha kardemomme med. Jeg har ikke kardemomme.

    Kommenter  (3)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Henrik, Det går fint å erstatte kardemomme med kanel om du har det. Eventuelt kan du ha i andre krydder som smaker godt i gulrotkake. Litt malt nellik og ingefær smaker også godt. Her er oppskrift på gulrotkake uten kardemomme: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/formkaker/gulrotkake Lykke til med bakingen :)

      Kommenter  (7)


  • Sara Helen Lines

    3 år siden
    Jeg syntes denne kaken er så saftig og god! Har brukt den flere ganger, og skal jaggu meg lagde den til i morgen også! Denne gangen skal jeg prøve med kremost av ananas og mandarin med melis. Kjempe spent! ;-)

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sara, Veldig hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat