Saftig gulrotkake med kremostlokk

Gulrotkake i langpanne

63
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 20x30 cm

Saftig gulrotkake

2 stk gulrøtter
4 stk egg
3 dl sukker
100 g TINE Meierismør
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme

Glasur til gulrotkake

100 g romtemperert TINE Meierismør
375 g TINE Kremgo® Naturell
2 ts vaniljesukker
2 dl melis
1 ts finrevet appelsinskall
1 ss appelsinjuice

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
    4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
    5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  1. Glasur

    1. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.

Kommentarer

  • Wenche

    4 dager siden
    Enig med Line! Begrepet langpanne blir feil. Bruk heller form på 20x30 så slipper folk å bomme ved å bruke langpanna til ovnen.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat