Gulrotkake i langpanne
Enkel•50 min30 min
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.
Ingredienser
Antall stykker
Saftig gulrotkake
-
2 stkgulrøtter
-
4 stkegg
-
3 dlsukker
-
100 g
-
4 dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
2 tsbakepulver
-
2 tskardemomme
Glasur til gulrotkake
-
100 gromtemperert TINE® Meierismør
-
375 g
-
2 tsvaniljesukker
-
2 dlmelis
-
1 tsfinrevet appelsinskall
-
1 ssappelsinjuice
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
-
3
Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
-
4
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
-
5
Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
Glasur
-
6
Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.