Gulrotkake i langpanne
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise et stykke.

Ingredienser
Porsjoner
Saftig gulrotkake
Glasur til gulrotkake
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
- 3
Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
- 4
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
- 5
Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
Glasur
- 6
Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.