
Gulrotkake i langpanne
Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise et stykke.

Ingredienser
Antall porsjoner
Saftig gulrotkake
Glasur til gulrotkake
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
- 3
Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
- 4
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
- 5
Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
Glasur
- 6
Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett kremost og appelsinsaft, og pisk godt sammen. Fordel glasuren på toppen av kaken og riv appelsinskall over.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



