Amerikansk ostekake

Amerikansk ostekake

7
  • Middels
  • 90 min
Nydelig oppskrift på ekte ostekake som skal stekes. Kaken, som deles i ca 10 porsjoner, har et smakfullt fyll laget med svisker, rom, kremost og kremfløte. Hvis du ønsker ekstra god smak på sviskene, lar du dem trekke i rom- eller portvinet par timer før du lager kaken. Unn deg selv litt helgeluksus eller bak denne gode ostekaken til neste bursdagsfeiring!

Ingredienser

Kakebunnen

150 g hvetemel
100 g TINE Meierismør
½ dl sukker
1 stk eggeplomme

Kakefyllet

150 g steinfrie svisker
½ dl rom eller portvin
200 g TINE Kremgo® Naturell
2 stk egg
3 ss sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
2 ss maizena

Slik gjør du det

    1. La sviskene ligge i rom eller portvin i et par timer for å få fram ekstra god smak. Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.
  1. Kakebunnen

    1. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processom, som du lar gå helt til deigen er samlet.
    2. Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca 30 minutter.
    3. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til du får en fin krem.
    4. Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter. La den avkjøle i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 °C
  2. Kakefyllet

    1. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.
    2. Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).
    3. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stekkaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.
    4. Avkjøl kaken og server den nystekt.

Kommentarer

  • Inger

    12 måneder siden
    Hei! Hva heter d Amerikanerne bruker istedenfor Creme Fresh ?Husker ikke navnet men hørt d er umulig få TSK i i norge?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Inger,

      I USA bruker de noe som heter sour creme(Rømme som er ultra pasteurisert) eller Half-and-half(Fløte)

      Ha en fin dag!

       (0)


  • Frank

    2 år siden
    kan denne oppskriften stemme? var ikke nok krem/fullmasse til a dekke sviskene engang.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Frank, Denne oppskriften stemmer og det er vanskelig å vite hva som har gjort at du ikke fikk ønsket resultat. pisket du kremen godt? brukte du alle ingrediensene i kakefyllet? Håper du prøver igjen og at resultatet blir som ønsket denne gangen :) God bakst!

       (0)

    • Stig Strømme Engelsen - EkteMat

      5 måneder siden
      Hei Frank.
      Jeg er enig med deg. Dersom du følger oppskriften så vil ikke det rekke til å dekke sviskene en gang.
      I oppskriften står det at du skal "røre sammen ingrediensene.... Det blir jo ikke noe fyldig krem av det.
      Dårlig beskrevet Annicken og Øyvind. Hvordan skal en vite at det skal piskes når det står Røre i oppskriften. Enhver person som ikke er vandt til å bake kaker vil jo gå i den fellen. Så hvorfor endrer dere ikke oppskriften når den tydeligvis/helt klart er feil. Det har no gått noen år no???
      Håper dere tar det til etterretning - Tine Kjøkken

       (0)


  • Inger Hilmo

    3 år siden
    Denne kaken ser god ut. Kan den fryses?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inger, Det er ingen problem å fryse denne kaken. Husk bare å pakk den godt inn slik at den ikke tar smak fra noe av det andre i fryseren. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat