Amerikansk ostekake

Amerikansk ostekake

Kommentarer 6
  • Middels
  • 90 min
Nydelig oppskrift på ekte ostekake som skal stekes. Kaken, som deles i ca 10 porsjoner, har et smakfullt fyll laget med svisker, rom, kremost og kremfløte. Hvis du ønsker ekstra god smak på sviskene, lar du dem trekke i rom- eller portvinet par timer før du lager kaken. Unn deg selv litt helgeluksus eller bak denne gode ostekaken til neste bursdagsfeiring!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunnen

150 g hvetemel
100 g TINE Meierismør
½ dl sukker
1 stk eggeplomme

Kakefyllet

150 g steinfrie svisker
½ dl rom eller portvin
200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 stk egg
3 ss sukker
1 ½ dl TINE Kremfløte
2 ss maizena

Slik gjør du det

    1. La sviskene ligge i rom eller portvin i et par timer for å få fram ekstra god smak. Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.
  1. Kakebunnen

    1. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processom, som du lar gå helt til deigen er samlet.
    2. Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca 30 minutter.
    3. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til du får en fin krem.
    4. Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter. La den avkjøle i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 °C
  2. Kakefyllet

    1. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.
    2. Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).
    3. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stekkaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.
    4. Avkjøl kaken og server den nystekt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Inger

    2 måneder siden
    Hei! Hva heter d Amerikanerne bruker istedenfor Creme Fresh ?Husker ikke navnet men hørt d er umulig få TSK i i norge?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Inger,

      I USA bruker de noe som heter sour creme(Rømme som er ultra pasteurisert) eller Half-and-half(Fløte)

      Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Frank

    2 år siden
    kan denne oppskriften stemme? var ikke nok krem/fullmasse til a dekke sviskene engang.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Frank, Denne oppskriften stemmer og det er vanskelig å vite hva som har gjort at du ikke fikk ønsket resultat. pisket du kremen godt? brukte du alle ingrediensene i kakefyllet? Håper du prøver igjen og at resultatet blir som ønsket denne gangen :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Inger Hilmo

    3 år siden
    Denne kaken ser god ut. Kan den fryses?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inger, Det er ingen problem å fryse denne kaken. Husk bare å pakk den godt inn slik at den ikke tar smak fra noe av det andre i fryseren. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat