Amerikansk ostekake

(18)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Nydelig oppskrift på ekte ostekake som skal stekes. Kaken, som deles i ca 10 porsjoner, har et smakfullt fyll laget med svisker, rom, kremost og kremfløte. Hvis du ønsker ekstra god smak på sviskene, lar du dem trekke i rom- eller portvinet par timer før du lager kaken. Unn deg selv litt helgeluksus eller bak denne gode ostekaken til neste bursdagsfeiring!

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunnen

150 ghvetemel
100 gTINE Meierismør
½ dlsukker
1 stkeggeplomme

Kakefyllet

150 gsteinfrie svisker
½ dlrom eller portvin
200 gTINE Kremgo’® Naturell
2 stkegg
3 sssukker
1 ½ dlTINE Kremfløte
2 ssmaizena
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • Forberedelse (valgfritt)

  1. La sviskene ligge i rom eller portvin i et par timer for å få fram ekstra god smak. Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.
 • Kakebunnen

  1. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processom, som du lar gå helt til deigen er samlet.
  2. Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca 30 minutter.
  3. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til du får en fin krem.
  4. Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter. La den avkjøle i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 °C
 • Kakefyllet

  1. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.
  2. Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).
  3. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stekkaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.
  4. Avkjøl kaken og server den nystekt.

Kommentarer

  Legg til kommentar