
Frossen ostekake med jordbærfyll
Jordbær er sommer og sommer er jordbær. Røde, saftige og gode; her er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til 8 persjoner.

Ingredienser
Antall porsjoner
8
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Knus kjeks og dryss halvparten i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter.
- 2
Skill egg og visp eggeplommer med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland inn.
- 3
Visp eggehviter stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
- 4
Mos jordbær sammen med melis og likør eller konjakk. Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jordbærmosen.
- 5
Ha på resten av kremblandingen og til slutt resten av kjekssmulene. Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. La den stå i kjøleskapet et par timer før servering. Pynt med friske jordbær.
Tips
Du kan bytte ut jordbær med for eksempel friske bringebær.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



