Jordbær- og rabarbrapai
Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.
Enkel•1 t 30 min•8 personer
Ingredienser
Paibunn
- 175 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
- 1 dl sukker
Paifyll
- 500 g rabarbra
- 2 dl sukker
- 0.25 dl vann
- 300 g jordbær
Slik gjør du
Paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
3
Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
4
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll
1
Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
2
Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
3
Server med vaniljesaus eller vispet krem til.