Jordbærmarengs
Fristende små marengs, sammen med smaksrike jordbær - hva smaker vel bedre? Med denne oppskriften får du ca 18-20 marengs. Smelter på tungen!
Enkel•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 3 stykk romtempererte eggehvite
- 2 dl sukker
- 3 ss jordbærsaus, (ferdig fra kartong)
Slik gjør du
1
Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret. Sett skålen over kokende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til en blank og fast marengs.
2
Ta kjelen av varmen og fortsett å piske til marengsen er noe avkjølt. Tilsett jordbærsaus. Rør om noen ganger med en slikkepott, men ikke bland for mye.
3
Lag marengser ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate. Stek jordbærmarengsene ved 125 °C i 45-60 minutter til marengsene kjennes tørre.
TipsDersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.