Skremmende god ostekake til Halloween

Skremmende god ostekake til Halloween

23
 • Middels
 • 30 min
Det er gøy å kunne invitere til Halloween-fest! Her har vi laget en pyntet, festklar god ostekake til Halloween. Bunnen er laget med Dots sjokoladekjeks og ostekremen er syrlig og frisk med TINE Kremost. Kaken minner om den erke-amerikanske Oreokake. Ser den ikke skremmende lekker ut med spindelvev og edderkopper av mokkabønner og lakrislisser?

Ingredienser

Sjokoladebunn til ostekake

2 pakker Dotskjeks eller Oreocookies (ca 420 g)
150 g TINE Meierismør (smeltet)

Ostekrem

5 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte
120 g melis
600 g TINE Kremgo® Naturell
4 ss vann
3 ss ferskpresset sitronsaft

Pynt til Halloween-kaken

50 g kokesjokolade
2 ss vispet TINE Kremfløte (ved behov)
1 pakke lakrislisser
1 pakke mokkabønner

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på ostekake, trenger du en kakeform, 22 cm i diameter.
 1. Bunn til ostekaken

  1. Ta kjeksene fra hverandre og skrap ut fyllet. Ha de tørre kjeksene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til fine smuler. Tilsett smeltet smør og kjør til en jevn masse. Press kjeksmassen godt ned i en springform, og godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
 2. Fyll til ostekake

  1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk kremfløten stiv til krem. Pisk kremfyllet fra kjeksene sammen med kremost og melis i en annen bolle. Bland kremostblandingen og kremen sammen til en godt blandet, luftig krem.
  2. Varm opp vann og sitronsaft i en liten kasserolle. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens det piskes. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
 3. Skummel pynt

  1. Smelt sjokoladen i vannbad, eventuelt med litt fløte. Ha sjokoladen i en liten frysepose. Klipp et lite hull i det ene hjørnet og lage en spiral fra midten av kaken og utover med den flytende sjokoladen. Bruk en spisepinne eller en spiss kniv og dra den gjennom sjokoladen fra midten og ut for å lage spindelvev.Sett kaken i kjøleskapet til den er stiv, gjerne over natten.
  2. Små edderkopper lager du av mokkabønner og lakrissnører. Klipp snørene til bein. Varm tuppene så vidt i flammen på et stearinlys og fest dem på sjokoladen.
Tips!

Denne Halloween-ostekaken er ment å være syrlig og frisk. Dersom du liker bedre litt søtere ostekaker, kan du tilsette 1 dl sukker når du visper kremfløten til krem.

Kommentarer

 • sissel

  6 år siden
  Synes kaka var kjempe god! Hadde litt sukker i fløten, ellers som oppskrift. Lager den igjen i dag:)

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Takk for hyggelig tilbakemelding! :)

    (1)


 • Marlin

  6 år siden
  Et tips til dem som ikke kan å bruke gelatin eller syns det blir klumsete, så kan f.eks sitronsaften sløyfes, og en pakke sitrongele med halvparten av vannet benyttes istedet. Har ofte gjort det og det blir veldig frisk og godt, samt at gele er søtt

   (8)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Godt tips, Malin! Tusen takk!

    (0)


 • Marit

  6 år siden
  Har ikke laget denne selv, men ser enkelte mener den blir for syrlig. Det skal jo være 120 gr melis her, så da burde den være søt nok, -men som kjent er jo "smaken som baken". Uansett: Jeg smaker alltid på røra eller kremen når jeg lager mat, da slipper jeg å bli skuffet over resultatet. :)

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei Marit. Det er alltid lurt å smake underveis. :) Oppskriften har fått endringer underveis, så nå skal den ikke være for syrlig. Bare veldig, veldig god. :)

    (0)


 • Sindre

  6 år siden
  Lagde den i går, spiste den med jobben i dag! Veldig God :)

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Så hyggelig! Og så heldige kollegaer du har!

    (0)


 • KJ

  6 år siden
  Sikkert en god oste-gele-kake dette, men dette er ikke cheesecake. Cheesecake skal bakes i ovn, og inneholder for all del ikke gelatin!

   (2)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei! Du har helt rett i at en amerikansk cheesecake skal bakes i ovnen, og er helt uten gelatin. Ostekake kan derimot være så mye. Denne varianten er det som gjerne kalles non bake cheesecake. På norsk snur vi på det og kaller slike varianter ostekake, og ovnsvariantene for bakte ostekaker. Eller amerikanske ostekaker. Både ubakte og bakte ostekaker er favoritt hos meg. :)

    (5)


 • Lena Sætre

  6 år siden
  Hva med å bytte ut sitronen og heller prøve med vaniljesukker? Da trengs kanskje ikke ekstra sukker i kremen, evt ikke så mye ihvertfall. Bare et tips. Jeg skal prøve denne kaken :)

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei! Sitronen bidrar også til konsistensen på ostefyllet. Sukkerinnholdet er justert i ingrediensene slik at kaken er ikke for syrlig og det skal ikke være behov for ekstra sukker. God ostekakelaging. :)

    (0)


 • Laila

  7 år siden
  Jeg lagde kaka og tilsatte mere sukker i kremen. Ok smak, men gelatinmengden kan reduseres til 4 plater!!! Laila

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Takk for tipset, Laila! :)

    (0)


 • Sol

  7 år siden
  Enig med Linn. Nå må jeg ut og handle inn på nytt. Lage ny kake i all hast. Men denne gangen bruker jeg egen oppskrift. Må nesten spørre meg selv om Tine smaker sine egne oppskrifter før de publiseres.

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hmm. Det var synd, Sol, at ikke Halloween-kaken falt i smak, men som jeg skrev til Linn er det meningen at denne skulle være litt syrlig og at dersom man ønsker en litt søtere vri på kaken kan man tilsette 1 dl sukker når man pisker kremen. Alle våre oppskrifter er blitt utarbeidet og prøvd ut av en av våre matfaglige seniorrådgivere. Bildene du ser på hver oppskrift er laget etter nøyaktig samme fremgangsmåte som brukes her. Men jeg setter pris på at du deler din mening med oss andre og håper du vil finne noe annet her inne som faller bedre i smak. Ha en fortsatt fin dag!

    (0)


 • Linn

  7 år siden
  Dette var ikke en god oppskrift. Sur krem som fikk oss til å vri oss. Kjeksfyllet hjalp ikke for å si det sånn. Det eneste som var godt på kaka var bunnen..

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Linn. Beklager at kaken ikke falt i smak. Dette er ment å være en syrlig og frisk kake, men for å sikre at også de som liker ostekaker med litt mer sødme, har jeg lagt inn et tips om å tilsette 1 dl sukker til kremen. Dette tipset finner du i tipsfeltet. Takk for tilbakemeldingen din!

    (0)


 • Laila

  7 år siden
  Sånn går det når man ikke leser "bruksanvisninga" godt nok og bare ser på ingredienslista :-) takk for oppklaringen!

   (3)


Det er mye kjærlighet i god mat