Skremmende god ostekake til Halloween

Skremmende god ostekake til Halloween

25
123
Middels30 min
Det er gøy å kunne invitere til Halloween-fest! Her har vi laget en pyntet, festklar god ostekake til Halloween. Bunnen er laget med Dots sjokoladekjeks og ostekremen er syrlig og frisk med TINE Kremost. Kaken minner om den erke-amerikanske Oreokake. Ser den ikke skremmende lekker ut med spindelvev og edderkopper av mokkabønner og lakrislisser?

Ingredienser

Antall stykker

Sjokoladebunn til ostekake

Ostekrem

Pynt til Halloween-kaken

 • 50 g
  kokesjokolade
 • 2 ss
  vispet TINE® Kremfløte (ved behov)
 • 1 pakke
  lakrislisser
 • 1 pakke
  mokkabønner

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften på ostekake, trenger du en kakeform, 22 cm i diameter.

Bunn til ostekaken

 1. 2

  Ta kjeksene fra hverandre og skrap ut fyllet. Ha de tørre kjeksene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til fine smuler. Tilsett smeltet smør og kjør til en jevn masse. Press kjeksmassen godt ned i en springform, og godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Fyll til ostekake

 1. 3

  Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk kremfløten stiv til krem. Pisk kremfyllet fra kjeksene sammen med kremost og melis i en annen bolle. Bland kremostblandingen og kremen sammen til en godt blandet, luftig krem.

 2. 4

  Varm opp vann og sitronsaft i en liten kasserolle. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens det piskes. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.

Skummel pynt

 1. 5

  Smelt sjokoladen i vannbad, eventuelt med litt fløte. Ha sjokoladen i en liten frysepose. Klipp et lite hull i det ene hjørnet og lage en spiral fra midten av kaken og utover med den flytende sjokoladen. Bruk en spisepinne eller en spiss kniv og dra den gjennom sjokoladen fra midten og ut for å lage spindelvev.Sett kaken i kjøleskapet til den er stiv, gjerne over natten.

 2. 6

  Små edderkopper lager du av mokkabønner og lakrissnører. Klipp snørene til bein. Varm tuppene så vidt i flammen på et stearinlys og fest dem på sjokoladen.

Tips

Denne Halloween-ostekaken er ment å være syrlig og frisk. Dersom du liker bedre litt søtere ostekaker, kan du tilsette 1 dl sukker når du visper kremfløten til krem.

Del denne oppskriften: