Skip to main content

Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus

Enkel
40min

Posjerte pærer med spennende krydderlake, vaniljesaus og pisket krem. Disse er pyntet ekstra fint til Halloween. Skumlere pærer er vanskelig å finne!

3.3
(17)
Next ImagePosjerte spøkelsespærer med vaniljesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
pære
1 stk
kanelstang
2 stk
hele stjerneanis
1 dl
sukker

Til servering

8 stk
tørkede blåbær
4 ts
solsikkekjerner
2 ts
Piano® Bringebærsaus (eller syltetøy)

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene, men la stilkene sitte på. Skjær bunnen rett slik at de kan stå godt med stilken opp.

  2. Kok opp eplejuice med kanelstang, stjerneanis og sukker til sukkeret er oppløst. Legg pærene i og småkok under lokk til pærene er møre, ca. 20 minutter. Vend på dem underveis.

    Tips

    Tilsett gjerne en vaniljestang i krydderlaken for en skikkelig luksusvri på denne desserten.

  3. Fisk opp pærer og krydder og kok laken inn til den begynner å tykne, ca. 10 minutter.

  4. Dekorer pærene med tørkede blåbær til øyne og stikk solsikkefrø inn slik at de former en munn. Server med laken, vaniljesaus og la det renne litt bringebærsaus fra munnen for ekstra effekt.

  5. Stivpisk fløte og server krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er fullt mulig å bruke denne oppskriften på epler også. De kan jo dekoreres som små gresskar. Kjerner du dem ut med en uthuler kan du fylle dem med vaniljesaus som renner over.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter