Skip to main content

Edderkoppkjeks

Enkel
1t 30min

Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.

4.1
(150)

Ingredienser

Antall porsjoner

16

Ingredienser

100 g
mørk sjokolade
2 ss
sterk kaffe, utblandet
3 ss
lys sirup
1 stk
egg
2.5 dl
hvetemel
2.5 dl
melis
5 ss
kakao
1.5 ts
bakepulver
0.25 ts
salt

Kremfyll

4 dl
melis
1 ss
sitronsaft

Til pynt

1 pakke
lakrislisser

Fremgangsmåte

  1. Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.

  2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

  3. Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.

    Tips

    Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.
  4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.

    Tips

    Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter