Edderkoppkjeks

Edderkoppkjeks

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 60 min
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween!

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
2 ss sterk kaffe , utblandet
3 ss lys sirup
1 stk egg
2 ½ dl hvetemel
2 ½ dl melis
5 ss kakao
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt

Kremfyll

2 pakker TINE Kremgo’® Naturell
5 dl melis
1 ss sitronsaft
2 dl TINE Kremfløte
1 pakke lakrislisser

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
    2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
      Tips!

      Denne oppskriften gir ca. 16 kjeks.

    3. Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter.
      Tips!

      Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.

    4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksen og topp med en kjeks. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
      Tips!

      Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Tips!

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kathe Mari

    15 dager siden
    Gode kjeks, men man bruker mye mere tid enn 1 time å lage dem. Vi brukte 3 eller 3 og en halv time, er ikke det mere enn 1 time eller

    Kommenter  (0)


  • Anne

    3 år siden
    Gode kjeks, men mer nøyaktig angivelse av hvor mange kjeks (ca) man bør trille ut, hadde vært fint (ikke bare at hver kule skal være 3 cm). Jeg stekte kjeksene i 17 minutter og enda var de så myke at jeg var i tvil om de var ferdige. Det kunne gjerne ha stått at kjeksene er myke når de er ferdige. Særlig for uerfarne bakere, er det viktig med nøyaktig oppskrift.

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Vi skal presisere i oppskriften at kjeksene skal være litt myke i midten, når de er ferdigstekte. Tusen takk for godt innspill :)

      Kommenter  (6)


  • Thea

    3 år siden
    Hvor mange kjeks er det i en porsjon?

    Kommenter  (30)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Thea, En porsjon gir to edderkopper, ferdig montert. Så lager du åtte porsjoner, så får du 16 edderkopper. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat