
Edderkoppkjeks
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.
Ingredienser
Antall porsjoner
16
Ingredienser
Til pynt
Fremgangsmåte
- 1
Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
- 2
Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 3
Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.
Tips
Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles. - 4
Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
Tips
Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.
Tips
Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


