Håndkle og blad
Edderkoppkjeks
(9696)

Edderkoppkjeks

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8
50 gTINE Meierismør
100 gmørk sjokolade
2 sssterk kaffe, utblandet
3 sslys sirup
1 stkegg
2 ½ dlhvetemel
2 ½ dlmelis
5 sskakao
1 ½ tsbakepulver
¼ tssalt

Kremfyll

2 pakkerTINE Kremgo’® Naturell
5 dlmelis
1 sssitronsaft
2 dlTINE Kremfløte
1 pakkelakrislisser
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.
    2. Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Denne oppskriften gir ca. 16 kjeks.

    3. Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.

    4. Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksen og topp med en kjeks. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.
      Blått hjerte
      Tips!

      Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Blått hjerte
Tips!

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat