Fylte paprika«gresskar» med ost

Fylte paprikagresskar med ost

0
51
Enkel45 min
En morsom vri på klassikeren fra 80-tallet. Denne oppskriften er godt egnet for barn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 210 °C. Skjær toppen av paprikaen, fjern kjernen og skjær ut øyne og munn som på et gresskar. Skjær også gjerne undersiden litt flatere så paprikaen står støtt.

  Tips

  Bruk en liten, skarp kniv til å kutte ut øyne og munn. Skjær trekanter til øyne og lag en rektangel til munn. Ønsker du å være mer avanser kan du skjære ut en munn med tenner. 

 2. 2

  Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i smør, ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeig, hakk i biter og stek under omrøring til gjennomstekt. Vend inn tomatsaus og mais.

 3. 3

  Kok nudler etter anvisning på pakken og vend inn i kjøttblandingen. Fyll i paprikaen. La det gjerne stikke noe fyll ut av munnen på «gresskaret»

 4. 4

  Sett paprikaene oppreist i en ildfast form, legg ved topplokket også. Dryss ost på toppen av fyllet og stek i ovnen i ca. 15 minutter. Sett topploket på paprikaen og server.

Tips

Ønsker du en mer voksen variasjon på denne oppskriften kan du bytte ut tomatsaus med søt chilisaus og tilsette finhakket chili og mer grønnsaker, for eksempel gulrot, vårløk og ingefær.

Del denne oppskriften: