Oppskrift på Gresskarsuppe
0

Gresskarsuppe

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En suppe som er perfekt hele høsten, men ekstra morsom å servere i forbindelse med Halloween. Rømme og knasende gresskarkjerner topper det hele av.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgresskar, for eksempel Hokkaido
1 stkløk
3 stkgulrøtter
2 stkpoteter
3 ssTINE Meierismør
1 tsgurkemeie
2 tsspisskummen
1 lgrønnsaksbuljong
1 ½ dlTINE Kremfløte
1 tssalt
½ tspepper

Til servering

4 ssgresskarkjerner
1 tsTINE Meierismør
4 ssTINE Lettrømme 10 %
4 stkrundstykker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Fjern skall og kjernen på gresskar og del i biter. Skrell og del løk, gulrot og potet i biter. Ha alt i en ildfast form med smør og bak i ovnen i ca. 40 minutter. Vend underveis.

      Tips:

      Ovnsbakingen gir en ekstra sødme til grønnsakene, men du kan også frese dem raskt i smør i en stor gryte og koke dem møre i buljongen.

    2. Ha alt over i en stor kjele og rør inn gurkemeie, spisskummen og buljong. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og spe med fløte. Smak til med salt og pepper.
    4. Rist gresskarkjernen i en varm panne med smør til de «popper». Dryss over den varme suppen før servering. Server med en klikk rømme og brød med smør.

      Tips:

      Server gjerne hjemmelagde Grove rundstykker og Pisket smør til denne gode suppa.

Tips:

Du kan bruke alle typer spiselige gresskar i denne suppen, også de store oransje vi bruker til lykter på Halloween. Når du skraper ut innmaten kan du for eksempel tørke gresskarkjernen i ovnen på 180 °C til de er sprø.

Kommentarer