Gresskarsuppe
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgresskar , for eksempel Hokkaido
-
1 stkløk
-
3 stkgulrøtter
-
2 stkpoteter
-
3 ss
-
1 tsgurkemeie
-
2 tsspisskummen
-
1 lgrønnsaksbuljong
-
1 ½ dl
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Til servering
-
4 ssgresskarkjerner
-
1 ts
-
4 ss
-
4 stkrundstykker
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Fjern skall og kjernen på gresskar og del i biter. Skrell og del løk, gulrot og potet i biter. Ha alt i en ildfast form med smør og bak i ovnen i ca. 40 minutter. Vend underveis.
Tips
Ovnsbakingen gir en ekstra sødme til grønnsakene, men du kan også frese dem raskt i smør i en stor gryte og koke dem møre i buljongen.
-
2
Ha alt over i en stor kjele og rør inn gurkemeie, spisskummen og buljong. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
-
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser og spe med fløte. Smak til med salt og pepper.
-
4
Rist gresskarkjernen i en varm panne med smør til de «popper». Dryss over den varme suppen før servering. Server med en klikk rømme og brød med smør.
Tips
Server gjerne hjemmelagde Grove rundstykker og Pisket smør til denne gode suppa.