Håndkle og blad
Gresskarsuppe
(1818)

Gresskarsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En suppe som er perfekt hele høsten, men ekstra morsom å servere i forbindelse med Halloween. Rømme og knasende gresskarkjerner topper det hele av.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkgresskar, for eksempel Hokkaido
1 stkløk
3 stkgulrøtter
2 stkpoteter
3 ssTINE Meierismør
1 tsgurkemeie
2 tsspisskummen
1 lgrønnsaksbuljong
1 ½ dlTINE Kremfløte
1 tssalt
½ tspepper

Til servering

4 ssgresskarkjerner
1 tsTINE Meierismør
4 ssTINE Lettrømme 10 %
4 stkrundstykker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Fjern skall og kjernen på gresskar og del i biter. Skrell og del løk, gulrot og potet i biter. Ha alt i en ildfast form med smør og bak i ovnen i ca. 40 minutter. Vend underveis.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ovnsbakingen gir en ekstra sødme til grønnsakene, men du kan også frese dem raskt i smør i en stor gryte og koke dem møre i buljongen.

    2. Ha alt over i en stor kjele og rør inn gurkemeie, spisskummen og buljong. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og spe med fløte. Smak til med salt og pepper.
    4. Rist gresskarkjernen i en varm panne med smør til de «popper». Dryss over den varme suppen før servering. Server med en klikk rømme og brød med smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne hjemmelagde Grove rundstykker og Pisket smør til denne gode suppa.

Blått hjerte
Tips!

Du kan bruke alle typer spiselige gresskar i denne suppen, også de store oransje vi bruker til lykter på Halloween. Når du skraper ut innmaten kan du for eksempel tørke gresskarkjernen i ovnen på 180 °C til de er sprø.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat