
Ostekake med gelelokk
Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Her gjelder det å stålsette seg til å holde fingrene av fatet fram til den nydelige ostekaken i ca 10 porsjoner skal serveres til de heldige gjestene...

Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll til ostekake
Fremgangsmåte
- 1
Til denne gode ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
Slik lager du bunn til ostekake
- 2
Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Tilsett smeltet smør og kanel, kjør til du får en jevn masse. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
Fyll til ostekake
- 3
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
- 4
I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremost, sukker og vaniljesukker. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
- 5
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
- 6
Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
- 7
Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
- 8
Sett kaken kjølig slik at den stivener, i ca 3 timer.
Gelelokket
- 9
Smelt Piano Gelè om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller det over kaken.
- 10
Sett kaken kjøleig igjen til geleen er stiv. Det tar ca 1 time.
Ved servering
- 11
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og evt et par mynteblader ved servering.
Tips
Topp gjerne kaken med frukt og bær etter eget ønske.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



