Ostekake med gelelokk

Ostekake med gelelokk

Kommentarer 34
  • Middels
  • 200 min
Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Her gjelder det å stålsette seg til å holde fingrene av fatet fram til den nydelige ostekaken i ca 10 porsjoner skal serveres til de heldige gjestene...

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn til ostekake

16 stk digestive kjeks
75 g TINE Meierismør , smeltet
2 ts kanel

Fyll til ostekake

6 plater gelatin
4 ss kaldt vann
3 dl TINE Kremfløte
600 g TINE Kremgo’® Naturell
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft
1 stk sitron , finrevet skall av

Gelélokk og pynt

5 dl Piano® Rød Gelé
½ dl friske rips eller andre bær

Slik gjør du det

    1. Til denne gode ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
  1. Slik lager du bunn til ostekake

    1. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Tilsett smeltet smør og kanel, kjør til du får en jevn masse. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
  2. Fyll til ostekake

    1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
    2. I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremost, sukker og vaniljesukker. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
    3. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
    4. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
    5. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
    6. Sett kaken kjølig slik at den stivener, i ca 3 timer.
  3. Gelelokket

    1. Smelt Piano Gelè om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller det over kaken.
    2. Sett kaken kjøleig igjen til geleen er stiv. Det tar ca 1 time.
  4. Ved servering

    1. Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og evt et par mynteblader ved servering.
Tips!

Topp gjerne kaken med frukt og bær etter eget ønske.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hege

    11 måneder siden
    Hei, VI skal servere kaken på søndag. Vi lurer på hvor mange dager kaken kan stå i kjøleskapet før servering? Kan vi lage kaken på onsdagsettermiddag, og servere den på søndag? Eller er det da en fare for at kaken/ fløten blir sur?

    Kommenter  (0)

    • Kathrin, kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Hege! Vi vil ikke anbefale å lage den mer enn et par dager i forkant av servering. Den blir antageligvis ikke sur, men kan få "kjøleskapssmak" og bli litt "snerkete". Det kan selvsagt også gå fint om du pakker den veldig godt inn, men vi tør ikke love det

      Kommenter  (0)


  • Tommie

    1 år siden
    De hadde en ferdigløsning fra Møllerens som de solgte i butikkene før, men denne er borte, denne smakte bra og hadde fin konsistens syntes jeg, det jeg lurer på er hvordan denne oppskriften er kontra den med rømme og mindre kremost og sammenlignet med denne ferdig varianten hvis du har prøvd den?

    Kommenter  (0)

    • Tommie

      1 år siden
      Kan svare på den selv, ble kanon. Ganske lik i konsistens som den som Mølleren lagde før.
      Noen kan kanskje svare på hvordan denne blir med halvparten av kremosten og rømme resten + krem, slik andre oppskrifter også er.

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Tommine,

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak :) Jeg har dessverre ikke prøvd den som ble solgt av Møllerens før og kan derfor ikke gi deg noe bra svar på dette. Oste kaken med rømme er litt syrligere på smak enn den med kremost :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Sara

    1 år siden
    Kan man lage ostekaken uten gelatin ? Eller finnes det et alternativ for gelatin ? (Spiser ikke gelatin lagt av gris )

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sara, Du kan bruke Agar-agar som erstatning for gelatinen :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Sissel Marie Brustad Nybråten

    2 år siden
    Jeg ønsker en ostekake med gelé i kremen isteden for gelantin,en gelesmak i kremen og en gelesmak på toppen.Jeg har hatt oppskriften på den,men har blitt borte.Håper noen kan hjelpe meg,da denne ostekaken er det beste min sønn vet om.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sissel Marie, Du kan fint bruke http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/is-og-ostekaker/ostekake-til-sommerfesten på den måten du ønsker. Bruk litt over en 1/2 pakke til med gele i stedenfor gelatinplater, men bruk bare halvparten av vannet dom står oppført på bakken, avkjøl gelenen før den tilsettes i en tynn stråle i ost- og yoghurtmassen. Rør blandingen godt sammen :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    2 år siden
    Hvor mye er en porsjon? Er det en kake eller er det ca ett stykke?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ingrid, 1 porsjon i dette tilfellet tilsvarer en kake :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Anne Orø

    3 år siden
    600 gr. kremgo´naturell betyr 5 pk. ost. Da hver boks inneholder 125 gr. Er dette virkelig mengden som skal til ??

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Det stemmer :)

      Kommenter  (0)


  • Lise

    3 år siden
    Kan jeg utelate de gelatin platene og bruke noe annet i steden? Iså fall hva da?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lise, Gelatinen er ganske viktig for å få kaken til å stivne. Det består av 90 prosent protein og disse er med på å "sette kaken". Dersom du ønsker å erstatte denne med noe annet, så kan du bruke Agar eller andre fortykningsmidler, som du kan få kjøpt i spesialforretninger. Lykke til :)

      Kommenter  (7)


  • Nataliia

    3 år siden
    Hei! Hvor skal brukes 1 sitron, finrevet skal av?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Natalia, Du skal ha i sitronskallene sammen med sitronsaften under punkt 5. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Jannemor

    3 år siden
    Hei! Hvor mye vann skal kokes opp med sitronsaft. De 4 ss med kaldt vann antar jeg er til gelatinen da det i oppskriften står at den skal legges i kaldt vann i 5 min..

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Janne, De 4 ss med vann skal kokes opp med sitronsaften, også skal den oppbløtede gelatinen smeltes i sitronvannet. Vi har ikke oppgitt mengden med vann du skal bløtlegge gelatinen i, da dette vannet ikke skal i selve kaken, men heller ut etter at gelatinen er myk. Håper det ble forståelig?

      Kommenter  (0)


  • sigrid

    3 år siden
    er det riktig at det skal være 3 beger ost a 200 g i kaka? altså 600 gram kremost?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Sigrid, Det stemmer. Jeg lagde faktisk akkurat denne oppskriften for to dager siden og ostekaken blir kjempegod. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat