Ostekake med gelelokk
Middels•200 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn til ostekake
-
16 stkdigestive kjeks
-
75 gTINE® Meierismør , smeltet
-
2 tskanel
Fyll til ostekake
-
6 platergelatin
-
4 sskaldt vann
-
3 dl
-
3 pakker
-
1 dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
2 sssitronsaft
-
1 stksitron , finrevet skall av
Gelélokk og pynt
-
5 dl
-
½ dlfriske rips eller andre bær
Slik gjør du det
-
1
Til denne gode ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
Slik lager du bunn til ostekake
-
2
Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Tilsett smeltet smør og kanel, kjør til du får en jevn masse. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
Fyll til ostekake
-
3
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
-
4
I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremost, sukker og vaniljesukker. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
-
5
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
-
6
Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
-
7
Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
-
8
Sett kaken kjølig slik at den stivener, i ca 3 timer.
Gelelokket
-
9
Smelt Piano Gelè om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller det over kaken.
-
10
Sett kaken kjøleig igjen til geleen er stiv. Det tar ca 1 time.
Ved servering
-
11
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og evt et par mynteblader ved servering.