Klassisk ostekake

Klassisk ostekake

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på enkel, klassisk og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. mai-festen eller som dessert. Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunn

16 stk digestive kjeks
75 g TINE Meierismør
2 ts kanel

Fyll til ostekake

6 stk gelatinplater
3 dl TINE Kremfløte
600 g TINE Kremgo’® Naturell
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft
4 ss kokende vann
1 stk sitron

Pynt

1 dl friske bær eller frukt

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.
    2. Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeksen til det blir en jevn masse, rør inn kanel. Smør kakeformen og trykk deigen ut, også godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.
  1. Ostekakefyll

    1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Riv skallet av sitronen. Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker stivt, og bland inn kremost og revet sitronskall. Pisk videre til en godt blandet, luftig krem.
    2. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
    3. Fyll ostekrem i formen, og glatt den ut på toppen. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca 3 timer.
  2. Pynting av kaken

    1. Pynt ostekaken med friske bringebær, grønne blader og gjerne et melisdryss.
Tips!

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentar

Kommentarer

  • Rebekka

    1 år siden
    Går det an å putte konditorfarge i selve ostekremen, slik at kaken blir den fargen jeg har lyst på?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Rebekka,

      Det skal gå helt fint :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marthe

    3 år siden
    Går det fint å ha på gelelokk på denne?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marthe, Dersom du ønsker gelelokk på ostekaken, så kan du fint ha på det :) Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Kay

    3 år siden
    Skal det virkelig bare 4 spiseskjeer vann? Er det nok til å løse opp gelatinen?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kay, Det stemmer :) Ingen problem å løse opp gelatin i 4 ss vann, bare husk å bløtlege den først. Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Charlotte

    3 år siden
    Hei ? skal bake kaken til en bursdag ? men lønner det seg og bake den et par dager Før? Og en annen ting er at jeg må ta den med hjemmefra på mårran og ha den med på jobb (uten tilgang på kjøleskap) vil den da holde seg fin selv om jeg må drasse rundt på kaka før jeg serverer den? :)

    Kommenter  (3)

    • Charlotte

      3 år siden
      Lurer også på om jeg kan erstatte gelatinplatene med en pakke med gelepulver, og hvormye vann jeg skal ha I eller hvordan jeg Gjør det da evt? :)

      Kommenter  (3)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Charlotte, Du kan fint lage denne kaken noen dager før du skal servere den. Jeg vil anbefale deg å ha den i kjøleskap så lenge som mulig, men den tåler noen timer i romtemperatur. Når det gjelder å bytte ut gelatinen med gelé, så gjør du følgende: kok 3 dl vann og rør ut geleen i denne. Avkjøl litt og pisk den avkjølte geleen inn den piskede krem og kremostblandingen. Lykke til :)

        Kommenter  (0)


  • Mona

    3 år siden
    Hei:) kan kaken stå kaldt over et døgn? Altså kan jeg lage den dagen før?

    Kommenter  (16)


  • Benedicte strender

    4 år siden
    Hei! Jeg vil bare dobbeltsjekke om kanelen skal i kakebunnen? Står i oppskriften, men ikke beskrivelsen :-)

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Benedicte, Det stemmer. Skal sørge for at det kommer inn i beskrivelsen også. Tusen takk for at du sa i fra og lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Sissel Verlo

    5 år siden
    Skal det virkelig tilsettes 4 dl vann? Da blir det jo en fullstendig flytende masse. Virker rart at det står i oppskriften "glatt den ut på toppen".

    Kommenter  (35)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Det er riktig med 4 dl vann, og en slik ostekake blir ganske flytende. Det å glatte ut på toppen, er i utgangspunktet for å fjerne luftbobler som kan danne seg på toppen. Med gelatinen i røra kan den "sette seg" ganske raskt, så den holder seg ikke flytende lenge. :)

      Kommenter  (8)

    • Tone

      3 år siden
      Ser du skriver 4 dl vann her, men du mener vel 4 ss som det står i oppskriften??? Blir veldig usikker når jeg skal lage kaka her nå??

      Kommenter  (4)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Tone, Her har oppskriften blitt endret for noen år siden, og det riktige skal være 4 ss :)

        Kommenter  (0)


  • Hanne

    6 år siden
    Her har dere glemt å nevne hvor man skal tilsette 1 dl sukker, 2 ts vaniljesukker og 1sitron...

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Hanne! Beklager at det har tatt lang tid med svaret, men nå er oppskriften rettet opp i. Takk for tilbakemeldingen, håper du blir fristet til å prøve oppskriften igjen. Ha en god dag!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat