Klassisk ostekake

Klassisk ostekake

20
161
Enkel45 min
Oppskrift på enkel, klassisk og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. mai-festen eller som dessert. Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

Fyll til ostekake

Pynt

 • 1 dl
  friske bær eller frukt

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.

 2. 2

  Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeksen til det blir en jevn masse, rør inn kanel. Smør kakeformen og trykk deigen ut, også godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Ostekakefyll

 1. 3

  Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Riv skallet av sitronen. Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker stivt, og bland inn kremost og revet sitronskall. Pisk videre til en godt blandet, luftig krem.

 2. 4

  Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.

 3. 5

  Fyll ostekrem i formen, og glatt den ut på toppen. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca 3 timer.

Pynting av kaken

 1. 6

  Pynt ostekaken med friske bringebær, grønne blader og gjerne et melisdryss.

Tips

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Del denne oppskriften: