Klassisk ostekake
Oppskrift på enkel, klassisk og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. mai-festen eller som dessert. Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Porsjoner
10
Fyll til ostekake
Pynt
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.
- 2
Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeksen til det blir en jevn masse, rør inn kanel. Smør kakeformen og trykk deigen ut, også godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.
Ostekakefyll
- 3
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Riv skallet av sitronen. Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker stivt, og bland inn kremost og revet sitronskall. Pisk videre til en godt blandet, luftig krem.
- 4
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
- 5
Fyll ostekrem i formen, og glatt den ut på toppen. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca 3 timer.
Pynting av kaken
- 6
Pynt ostekaken med friske bringebær, grønne blader og gjerne et melisdryss.
Tips
Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.