Klassisk ostekake
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
16 stkdigestive kjeks
-
75 g
-
2 tskanel
Fyll til ostekake
-
6 stkgelatinplater
-
3 dl
-
3 pakker
-
1 dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
3 sssitronsaft
-
4 sskokende vann
-
1 stksitron
Pynt
-
1 dlfriske bær eller frukt
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.
-
2
Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeksen til det blir en jevn masse, rør inn kanel. Smør kakeformen og trykk deigen ut, også godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.
Ostekakefyll
-
3
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Riv skallet av sitronen. Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker stivt, og bland inn kremost og revet sitronskall. Pisk videre til en godt blandet, luftig krem.
-
4
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
-
5
Fyll ostekrem i formen, og glatt den ut på toppen. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca 3 timer.
Pynting av kaken
-
6
Pynt ostekaken med friske bringebær, grønne blader og gjerne et melisdryss.