Daimiskake

Daimiskake

Kommentarer 6
  • Middels
  • 50 min
Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade. Kaken kan også lages med nøttebunn. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn

6 stk eggehviter
175 g sukker
1 plate hakket kokesjokolade
175 g kokosmasse

Krokaniskrem

5 plater gelatin
6 stk eggeplommer
125 g sukker
5 dl TINE Kremfløte
1 ½ stk hakket Daim (evt. annen krokansjokolade)

Pynt

1 dl vispet TINE Kremfløte
½ stk hakket Daim

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på daim iskake, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos.
    3. Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen. Hell i massen og stek kaken i ca. 35 minutter.
    4. La gelatinbladene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    5. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten.
    6. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann slik at gelatinen smelter.
    7. Bland den lett avkjølte gelatinblandingen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av krokansjokoladen og bland alt forsiktig.
    8. Hell iskremblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren til den stivner. Gi den noen timer, og rør i den med jevne mellomrom.
    9. Flytt kaken over i kjøleskap en times tid før du skal servere den. Løsne den fra formen, fjern bakepapiret og sett kaken på serveringsfat. Pynt kaken med vispet kremfløte og resten av krokansjokoladen.
Tips!

Det er viktig å røre i isen med jevne mellomrom mens smeten står i fryseren. På den måten unngår du å få iskrystaller i isen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bente

    7 måneder siden
    kan eg bake denne nokre dager i forveien?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Du kan fint lage denne noen dager i forveien, Bente :) Husk å pakk den godt inn før den settes i fryseren for å unngå iskrystaller. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Kishwar Rasool

    3 år siden
    Hei jeg lurer på om jeg kan bruke gelatin pulver og i så fall hvormye?

    Kommenter  (1)


  • agnete

    4 år siden
    hei, lurte på om jeg skal bruke en og en halv plate med daim sjokolade, eller bare de små sjokoladene ?

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Agnete, Her kan du egentlig velge selv; enten daimkulene eller hakket daimsjokolade :)

      Kommenter  (0)


  • Maria

    7 år siden
    En sikker vinner, brukt denne til mange selskap, en av de første som forsvinner fra kakebordet :)

    Kommenter  (15)


Det er mye kjærlighet i god mat