Daimiskake
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
6 stkeggehviter
-
175 gsukker
-
1 platehakket kokesjokolade
-
175 gkokosmasse
Krokaniskrem
-
5 platergelatin
-
6 stkeggeplommer
-
125 gsukker
-
5 dl
-
1 ½ stkhakket Daim (evt. annen krokansjokolade)
Pynt
-
1 dlvispet TINE® Kremfløte
-
½ stkhakket Daim
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på daim iskake, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
-
2
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos.
-
3
Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen. Hell i massen og stek kaken i ca. 35 minutter.
-
4
La gelatinbladene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
5
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten.
-
6
Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann slik at gelatinen smelter.
-
7
Bland den lett avkjølte gelatinblandingen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av krokansjokoladen og bland alt forsiktig.
-
8
Hell iskremblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren til den stivner. Gi den noen timer, og rør i den med jevne mellomrom.
-
9
Flytt kaken over i kjøleskap en times tid før du skal servere den. Løsne den fra formen, fjern bakepapiret og sett kaken på serveringsfat. Pynt kaken med vispet kremfløte og resten av krokansjokoladen.