Daimiskake

Daimiskake

6
64
Middels50 min
Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade. Kaken kan også lages med nøttebunn. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 6 stk
    eggehviter
  • 175 g
    sukker
  • 1 plate
    hakket kokesjokolade
  • 175 g
    kokosmasse

Krokaniskrem

  • 5 plater
    gelatin
  • 6 stk
    eggeplommer
  • 125 g
    sukker
  • 5 dl
  • 1 ½ stk
    hakket Daim (evt. annen krokansjokolade)

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på daim iskake, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. 2

    Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos.

  3. 3

    Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen. Hell i massen og stek kaken i ca. 35 minutter.

  4. 4

    La gelatinbladene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  5. 5

    Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten.

  6. 6

    Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann slik at gelatinen smelter.

  7. 7

    Bland den lett avkjølte gelatinblandingen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av krokansjokoladen og bland alt forsiktig.

  8. 8

    Hell iskremblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren til den stivner. Gi den noen timer, og rør i den med jevne mellomrom.

  9. 9

    Flytt kaken over i kjøleskap en times tid før du skal servere den. Løsne den fra formen, fjern bakepapiret og sett kaken på serveringsfat. Pynt kaken med vispet kremfløte og resten av krokansjokoladen.

Tips

Det er viktig å røre i isen med jevne mellomrom mens smeten står i fryseren. På den måten unngår du å få iskrystaller i isen.

Del denne oppskriften: