Skip to main content

Pavlova-iskake med seigmenn

Middels
1t 40min

Is og kake i ett! Bedre kan det nesten ikke bli. Når pavlovakaka i tillegg er pyntet med Laban seigmenn er det ekstra gøy i barneselskap.

3.9
(34)
Next ImagePavlova-iskake med seigmenn

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Hjemmelaget iskrem

5 plate
gelatin
0.5 dl
vann
4 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
2 ts
vaniljesukker

Pavlovabunn

3 stk
romtempererte eggehvite
2 dl
sukker
1 ts
hvitvinseddik
1 ts
potetmel

Topping

1 pose
marengstopper (pikekyss) ca. 100 g
1 pose
seigmenn eventuelt seigdamer

Fremgangsmåte

Iskrem

  1. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.

    Tips

    Om du har dårlig tid kan du lage superrask yoghurt-is istedenfor fløteis.
  2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.

  3. La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.

Marengsbunn

  1. Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle en form på ca. 25x16 cm med bakepapir.

  2. Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  4. Ha marengsen over i formen og stek i ovnen i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 
  5. Avkjøl marengsbunnen. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

  6. Legg over iskrem, pikekyss og seigmenn. Server med en gang.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også dekke til kaken med plast og la stå i fryseboksen til den skal serveres. Skjær iskaken i passe store firkanter og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering så den blir passe spisemyk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter