Pavlova-iskake med seigmenn
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelaget iskrem
-
5 platergelatin
-
½ dlvann
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
5 dl
-
2 tsvaniljesukker
Pavlovabunn
-
3 stkromtempererte eggehviter
-
2 dlsukker
-
1 tshvitvinseddik
-
1 tspotetmel
Topping
-
1 posemarengstopper (pikekyss) ca. 100 g
-
1 poseseigmenn eventuelt seigdamer
Slik gjør du det
Iskrem
-
1
La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.
Tips
Om du har dårlig tid kan du lage superrask yoghurt-is istedenfor fløteis.
-
2
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.
-
3
La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
Marengsbunn
-
4
Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle en form på ca. 25x16 cm med bakepapir.
-
5
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
6
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
7
Ha marengsen over i formen og stek i ovnen i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
8
Avkjøl marengsbunnen. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
-
9
Legg over iskrem, pikekyss og seigmenn. Server med en gang.