
Pavlova-iskake med seigmenn
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelaget iskrem
-
5 platergelatin
-
½ dlvann
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
5 dl
-
2 tsvaniljesukker
Pavlovabunn
-
3 stkromtempererte eggehviter
-
2 dlsukker
-
1 tshvitvinseddik
-
1 tsmaizena
Topping
-
1 posemarengstopper (pikekyss) ca. 100 g
-
1 poseseigmenn eventuelt seigdamer
Slik gjør du det
-
1
La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.
Tips
Om du har dårlig tid kan du lage superrask yoghurt-is istedenfor fløteis.
-
2
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.
-
3
La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
-
4
Sett ovnen på 90 °C. Kle en form på ca. 25x16 cm med bakepapir.
-
5
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
6
Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
7
Ha marengsen over i formen og stek i ovnen i ca. 1,5 time. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
-
8
Legg over iskrem, pikekyss og seigmenn. Server med en gang.