Barnas iskake

Barnas iskake

Kommentarer 0
  • Middels
  • 15 min
Is og kake i ett, noe bedre kan vel ikke et barn tenke seg. Når iskaken i tillegg er pyntet med godteri vil jubelen sitte løst rundt barnebordet.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

En avlang form på ca. 20 x 30 cm

Hjemmelaget iskrem

5 plater gelatin
½ dl vann
4 stk eggeplommer
4 ss sukker
5 dl TINE Kremfløte
2 ts vaniljesukker

Fyll

1 pakke marengstopper (pikekyss)
1 pakke seigmenn (ev. seigdamer)

Slik gjør du det

    1. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.
    2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.
    3. La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
    4. Kle formen med plastfolie. Fordel 2/3 av marengstoppene i bunnen av formen. Legg over mykrørt iskrem. Legg på seigmenn og resten av marengstoppene. Dekk til med plast og la stå i fryseboksen.
    5. Skjær iskaken i passe store firkanter og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering så den blir passe spisemyk.
Tips!

Pynt gjerne med friske bær om du ønsker en litt sunnere topping.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat