Skip to main content

Ostekake med bær

Enkel
45min

Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.

4.0
(116)
Next ImageOstekake med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

4 dl
hvetemel
1 dl
sukker

Fyll

3 stk
egg
1 dl
melis
100 g
bringebær

Pynt:

5 dl
bringebær
2 ss
melis

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.

Bunnen

  1. Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.

  2. Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.

Fyll til ostekake

  1. Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.

  2. Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter