Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ostekake med bær

Enkel
45min

Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.

4.0
(116)
Next ImageOstekake med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

4 dl
hvetemel
1 dl
sukker

Fyll

3 stk
egg
1 dl
melis
100 g
bringebær

Pynt:

5 dl
bringebær
2 ss
melis

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.

Bunnen

  1. Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.

  2. Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.

Fyll til ostekake

  1. Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.

  2. Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter