Epleostekake i langpanne
Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.
Enkel•2 t 20 min•1 personer
Ingredienser
Bunn
- 5 dl hvetemel
- 1.5 dl brunt sukker
- 100 g finhakkede mandler
- 200 g kaldt TINE® Meierismør
Ostekrem
- 2 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 1.5 dl sukker
- 2 stykk egg
Eplemos
- 750 g eple, (evt. rabarbra eller pærer)
- 1 dl vann
- 300 g sukker
Slik gjør du
1
Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
3
Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Kremostfyll
1
Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
2
Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
3
Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.
TipsEplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.