Epleostekake

Epleostekake i langpanne

8
  • Enkel
  • 140 min
Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 20x35 cm

Bunn

5 dl hvetemel
1 ½ dl brunt sukker
100 g finhakkede mandler
200 g kaldt TINE Meierismør

Ostekrem

400 g TINE Kremgo® Naturell
1 ½ dl sukker
2 stk egg

Eplemos

750 g epler (evt. rabarbra eller pærer)
1 dl vann
300 g sukker

Evt. ferdig eplemos:

3 dl eplemos

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
    3. Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  1. Kremostfyll

    1. Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
    2. Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
    3. Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.
Tips

Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Kommentarer

  • Helle

    3 år siden
    Kan denne kaken fryses?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Helle, Denne kaken kan fryses, men for evtuelt best resultat etter frysing ville jeg bare fryst bynnen og lagd ostekremenog stekt den ferdig den dagen kaken skal serveres :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat