Skip to main content

Epleostekake i langpanne

Enkel
2t 20min

Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

3.7
(100)
Next ImageEpleostekake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

5 dl
hvetemel
1.5 dl
brunt sukker
100 g
finhakkede mandler
200 g

Ostekrem

1.5 dl
sukker
2 stk
egg

Eplemos

750 g
eple (evt. rabarbra eller pærer)
1 dl
vann
300 g
sukker

Evt. ferdig eplemos:

3 dl
eplemos

Tilbehør

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.

  3. Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Kremostfyll

  1. Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.

  2. Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.

  3. Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter