Epleostekake i langpanne
Enkel•140 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
5 dlhvetemel
-
1 ½ dlbrunt sukker
-
100 gfinhakkede mandler
-
200 gkaldt TINE® Meierismør
Ostekrem
-
2 pakker
-
1 ½ dlsukker
-
2 stkegg
Eplemos
-
750 gepler (evt. rabarbra eller pærer)
-
1 dlvann
-
300 gsukker
Evt. ferdig eplemos:
-
3 dleplemos
Tilbehør
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
-
3
Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Kremostfyll
-
4
Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
-
5
Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
-
6
Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.