Epleostekake

Epleostekake i langpanne

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 140 min
Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 20x35 cm

Bunn

5 dl hvetemel
1 ½ dl brunt sukker
100 g finhakkede mandler
200 g kaldt TINE Meierismør

Ostekrem

400 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ½ dl sukker
2 stk egg

Eplemos

750 g epler (evt. rabarbra eller pærer)
1 dl vann
300 g sukker

Evt. ferdig eplemos:

3 dl eplemos

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
    3. Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  1. Kremostfyll

    1. Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
    2. Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
    3. Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.
Tips!

Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helle

    2 år siden
    Kan denne kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Helle, Denne kaken kan fryses, men for evtuelt best resultat etter frysing ville jeg bare fryst bynnen og lagd ostekremenog stekt den ferdig den dagen kaken skal serveres :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Bente

    3 år siden
    Hei. Kan man lage kaken uten nøtter eller mandler? Haster med svar.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Beklager sen tilbakemelding. Du kan droppe nøttene, men da må du tilsette litt ekstra hvetemel. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Marte Aurdal Paulsen

    3 år siden
    Hei. Kan man bytte ut hvetemel med mandelmel og sukker med sikring? Jeg går på lavkarbo og denne kaka så fristende ut.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marte, Både mandelmel og sukrin har andre bakeegenskaper enn hvetemel og sukker, så du må nesten bare prøve deg frem og se om du liker sluttresultatet. Basert på mine erfaringer så tror jeg at det vil være vanskelig å erstatte hvetemel med mandelmel, mens det vil gå helt fint å bruke sukrin istedenfor sukker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ås Kringeler

    5 år siden
    Veldig god kake.

    Kommenter  (9)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Så hyggelig at den falt i smak :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat