Epleostekake

Epleostekake i langpanne

10
62
Enkel140 min
Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 5 dl
    hvetemel
  • 1 ½ dl
    brunt sukker
  • 100 g
    finhakkede mandler
  • 200 g

Ostekrem

Eplemos

  • 750 g
    epler (evt. rabarbra eller pærer)
  • 1 dl
    vann
  • 300 g
    sukker

Evt. ferdig eplemos:

  • 3 dl
    eplemos

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 2

    Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.

  3. 3

    Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Kremostfyll

  1. 4

    Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.

  2. 5

    Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.

  3. 6

    Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.

Tips

Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Del denne oppskriften: