
Epleostekake i langpanne
Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

Ingredienser
Antall porsjoner
Eplemos
Evt. ferdig eplemos:
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
- 3
Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Kremostfyll
- 4
Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
- 5
Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
- 6
Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.
Tips
Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



