Mettes beste eplekake

(29)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Paiform

Ingredienser

250 gTINE Meierismør
250 ghvetemel
3 dlPiano Vaniljekrem
3 stkepler
3 ssrosiner
2 ssmandelflak

Drysst:

3 ssmelis

Slik gjør du det

    1. Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
    4. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.

Tips:

Prikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.

Kommentarer

  Legg til kommentar