Mettes beste eplekake
Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.
Middels•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
- 250 g TINE® Meierismør
- 250 g hvetemel
- 3 dl Piano® Vaniljekrem til steking
- 3 stykk eple
- 3 ss rosiner
- 2 ss mandelflak
Slik gjør du
1
Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
3
Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
4
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.
TipsPrikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.