Antall porsjoner
1
1. Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
2. Sett stekeovnen på 180 °C.
3. Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
4. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.
Tips
Mettes beste eplekake
Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.
porsjoner
Prikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.