
Mettes beste eplekake
Middels•70 min30 min
Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
250 ghvetemel
-
3 dl
-
3 stkepler
-
3 ssrosiner
-
2 ssmandelflak
Drysst:
-
3 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
-
2
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
3
Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
-
4
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.