Mettes beste eplekake

Mettes beste eplekake

Kommentarer 2
  • Middels
  • 70 min
  • 30 min
Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Paiform
250 g TINE Meierismør
250 g hvetemel
3 dl Piano® Vaniljekrem til steking
3 stk epler
3 ss rosiner
2 ss mandelflak

Drysst:

3 ss melis

Slik gjør du det

    1. Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C.
    3. Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
    4. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.
Tips!

Prikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • heidi bjoerklund

    5 år siden
    Paideigen til denne smuldra helt opp etter at den var stekt. Skal deigen settes kaldt før den bakes ut ? Det stod ikke noe om det i oppskriften . TIPS . Og det er lurt å ha bakepapir i formen før du tilsetter deigen, så unngår du fett nederst i stekeovnen hvis du steker på rist!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Heidi, Du har helt rett, deigen bør ligge kjølig i 30 minutter før den bakes ut, det er nå lagt til i oppskriften. Takk for tilbakemelding! Det anbefales å bruke en paiform, da blir paibunnen fastere og fettet renner ikke ut.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat