Bondens eplekake

Bondens eplekake

Kommentarer 9
  • Middels
  • 45 min
  • 30 min
Saftig og god eplekake med cottage cheese.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform
100 g TINE Meierismør
2 dl sukker
3 stk egg
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 ts salt
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 stk epler
2 ss TINE Meierismør
1 ts malt kanel
½ dl grovhakkede hasselnøtter

Tilbehør:

3 dl vispet TINE Kremfløte eller TINE Kesam Vanilje

Til den strødde formen

1 ss mykt TINE Meierismør
2 ss hvetemel

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen. Rør deretter inn cottage cheese og hvetemel blandet med salt og bakepulver. Smør kakeformen med mykt smør og strø den med hvetemel. Bank ut overflødig mel av formen. Hell røren i formen.
    3. Skrell eplene og ta ut kjernehus, del i båter. Fres eplebåtene i litt smør i stekepanne og strø over kanel. Stikk eplebåtene ned i deigen og strø nøttene over kaken.
    4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    5. Avkjøl kaken og server med vispet kremfløte eller vaniljekesam til.
Tips!

Server gjerne med pisket krem eller kesam vanilje.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sidsel Greff Johansen

    2 år siden
    Svært vellykket

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Sidsel, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • gabriela lantto

    5 år siden
    Hvilken temperatur skal kaken stekes på? / gabriela.lantto@gmail.com fikk jeg ikke brukt som avsender-adresse. Hvorfor ikke?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Gabriela! Denne nydelige eplekaken skal du steke på ca 200 grader. Husk å følge med underveis, det er ofte stor forskjell på hvor sterk varmen på de forskjellige ovnene er. Hvis kaken begynner å bli svidd på toppen, så legg gjerne et bakepapir på toppen. Kos deg med kaken!

      Kommenter  (0)


  • Marit Ådland

    5 år siden
    Jeg ønsker å lage denne kaken med glutenfritt mel, bruker jeg samme mengde glutenfritt som hvetemel?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Denne kaken kan fint gjøres glutenfri. Som du foreslår, er det bare å bytte ut hvetemelet med samme mengde glutefritt mel. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Pia

    5 år siden
    Et lite google-søk hjalp meg til å se hva en strødd form er. Jeg hadde ikke snøring da jeg leste oppskriften. Kanskje greit å forklare hva dette er, for oss som ikke er helt inne på dette? :) Forøvrig en knallgod og enkel kake!

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for godt innspill! Det skal vi selvsagt legge inn. God helg!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    6 år siden
    Lagde denne med sukrin, det ble kjempegodt. Brukte ikke hasselnøtter :) Anbefales.

    Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat