Bondens eplekake
Middels•45 min30 min
Saftig og god eplekake med cottage cheese.
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
2 dlsukker
-
3 stkegg
-
3 dl
-
1 tssalt
-
3 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
2 stkepler
-
2 ss
-
1 tsmalt kanel
-
½ dlgrovhakkede hasselnøtter
Tilbehør:
-
3 dlvispet TINE® Kremfløte eller TINE Kesam Vanilje
Til den strødde formen
-
1 ssmykt TINE® Meierismør
-
2 sshvetemel
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen. Rør deretter inn cottage cheese og hvetemel blandet med salt og bakepulver. Smør kakeformen med mykt smør og strø den med hvetemel. Bank ut overflødig mel av formen. Hell røren i formen.
-
3
Skrell eplene og ta ut kjernehus, del i båter. Fres eplebåtene i litt smør i stekepanne og strø over kanel. Stikk eplebåtene ned i deigen og strø nøttene over kaken.
-
4
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
-
5
Avkjøl kaken og server med vispet kremfløte eller vaniljekesam til.