
Enkel eplekake i langpanne
Enkel•45 min30 min
Herlige og lettbakt eplekake i langpanne.
Ingredienser
Antall porsjoner
Eplekake
-
2 stkegg
-
3 ½ dlsukker
-
7 dlhvetemel
-
4 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
3 dl
-
4 ssTINE® Meierismør (smeltet)
Sukker- og kanelblanding
-
¾ dlsukker
-
2 sskanel
-
6 stkepler
Tilbehør
-
3 dlTINE® Kremfløte eller Piano® Vaniljesaus
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.
-
3
Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.
-
4
Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.