Skip to main content

Enkel eplekake i langpanne

Enkel
45min

Herlige og lettbakt eplekake i langpanne.

3.8
(237)
Next ImageEnkel eplekake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplekake

2 stk
egg
3.5 dl
sukker
7 dl
hvetemel
4 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
4 ss

Sukker- og kanelblanding

0.75 dl
sukker
2 ss
kanel
6 stk
eple

Tilbehør

3 dl
TINE® Kremfløte eller Piano® Vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.

  3. Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.

  4. Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter