Grove eplesnurrer
Kanelsnurrer med eple, eller eplesnurrer om du vil, er en vri på klassiske kanelboller - med grovere mel og eplefyll.

Porsjoner
15
Fyll
Slik gjør du
- 1Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Tips Om du vil ha lage en laktosefri variant så bruker du laktosefrie meieriprodukter i stedet for "vanlige" meierprodukter. De smaker det samme!
- 2Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time. 
- 3Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle. 
- 4Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke. 
- 5Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter. 
- 6Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. 
Tips




