Grove eplesnurrer

Grove eplesnurrer

6
152
Enkel120 min
En vri på klassiske kanelboller med grovere mel og eplefyll.

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

  • 4 stk
    epler
  • 3 ss
    malt kanel
  • 1 dl
    sukker
  • 75 g
    smeltet eller mykt smør TINE Meierismør
  • 1 stk
    lettpisket egg til pensling

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.

  2. 2

    Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.

  3. 3

    Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.

  4. 4

    Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.

  5. 5

    Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.

  6. 6

    Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Jo grovere mel du bruker, jo mindre luftig blir baksten. Prøv deg fram med forskjellig typer grovt mel for å finne din favorittkombinasjon.

Del denne oppskriften: