Grove eplesnurrer
Kanelsnurrer med eple, eller eplesnurrer om du vil, er en vri på klassiske kanelboller - med grovere mel og eplefyll.
Enkel•2 t•15 personer
Ingredienser
- 5 dl TINE® Lettmelk 0,5 % fett, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Lettmelk 0,5 % fett
- 1 pakke tørrgjær
- 1 dl sukker
- 0.5 ts salt
- 1 stykk egg
- 9 dl hvetemel
- 5 dl havremel
- 100 g romtemperert TINE® Meierismør, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
Fyll
- 4 stykk eple
- 3 ss malt kanel
- 1 dl sukker
- 75 g smeltet eller mykt TINE® Meierismør, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
- 1 stykk lettpisket egg, til pensling
Slik gjør du
1
Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
TipsOm du vil ha lage en laktosefri variant så bruker du laktosefrie meieriprodukter i stedet for "vanlige" meierprodukter. De smaker det samme!
2
Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.
3
Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.
4
Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.
5
Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
6
Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsJo grovere mel du bruker, jo mindre luftig blir baksten. Prøv deg fram med forskjellig typer grovt mel for å finne din favorittkombinasjon.