
Grove eplesnurrer
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
5 dlTINE® Lettmelk 0,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Lettmelk 0,5 % fett
-
1 pakketørrgjær
-
1 dlsukker
-
½ tssalt
-
1 stkegg
-
9 dlhvetemel
-
5 dlhavremel
-
100 gromtemperert TINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
Fyll
-
4 stkepler
-
3 ssmalt kanel
-
1 dlsukker
-
75 gsmeltet eller mykt TINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
1 stklettpisket egg til pensling
Slik gjør du det
-
1
Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
Tips
Om du vil ha lage en laktosefri variant så bruker du laktosefrie meieriprodukter i stedet for "vanlige" meierprodukter. De smaker det samme!
-
2
Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.
-
3
Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.
-
4
Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.
-
5
Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
-
6
Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.