Grove eplesnurrer

Grove eplesnurrer

0
  • Enkel
  • 120 min
En vri på klassiske kanelboller med grovere mel og eplefyll.

Ingredienser

5 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
1 pakke tørrgjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 stk egg
9 dl hvetemel
5 dl havremel
100 g romtemperert TINE Meierismør

Fyll

4 stk epler
3 ss malt kanel
1 dl sukker
75 g smeltet eller mykt smør TINE Meierismør
1 stk lettpisket egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
    2. Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.
    3. Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.
    4. Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.
    5. Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
    6. Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Jo grovere mel du bruker, jo mindre luftig blir baksten. Prøv deg fram med forskjellig typer grovt mel for å finne din favorittkombinasjon.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat