Gigastor kanelbolle

Gigastor kanelbolle

15
142
Enkel100 min
Elsker du kanelboller, har du sikkert lagt merke til internett-fenomenet ”Giant cinnamon roll”. Med denne oppskriften kan du lage din helt egne gigastore kanelsnurr. 1 stor kanelsnurr holder til ca. 8 porsjoner. Den er perfekt å dele!

Ingredienser

Antall stykker

FYLL

TIL PENSLING

 • 1 stk
  egg

HVIT GLASUR

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smør i en kjele og tilsett melk. La blandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren er oppløst.

 2. 2

  Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet og rør godt sammen. Ha i mer mel om det trengs og spar eventuelt litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig.

 3. 3

  Dekk deigen med plast og sett lunt til heving, ca. 30 minutter.

  Tips

  Har du god tid kan du kaldheve deigen ved å sette den litt kjøligere og la den heve til dobbel størrelse, 2-3 timer. Da utvikler deigen mer smak og gluten som er med på å gjøre bollen enda mer luftige og mer velsmakende.

 4. 4

  Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Kjevle deigen ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover.

 5. 5

  Del leiven i 4 like deler på langs. Rull den første delen sammen som en rullekake fra kortsiden, legg rullen på enden av den neste strimmelen og rull videre slik at den legger seg utenpå. Fortsett til alle delene er rullet opp og du har en stor kanelsnurr. Legg den ned i en springform, ildfast form eller jernpanne, ca. 20 cm i diameter. Dekk til og la etterheve i ca. 30 minutter.

 6. 6

  Sett stekeovnen 160 °C. Pensle kanelsnurren med lettpisket egg og stek i nedre del av ovnen i 50-60 minutter eller til gjennomstekt. Dekk eventuelt til toppen med litt folie om den blir for mørk. Avkjøl på rist.

 7. 7

  Smelt smør og rør inn romtemperert kremost. Pisk inn melk og melis til en glatt glasur. Drypp over kanelsnurren og server.

Tips

Du kan fylle den gigastore bollen med andre ting enn kanel, for eksempel nugatti, syltetøy, nøtter, eple og revet marsipan eller vaniljekrem.

Del denne oppskriften: