Gigastor kanelbolle

Gigastor kanelbolle

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 100 min
Elsker du kanelboller, har du sikkert lagt merke til internett-fenomenet ”Giant cinnamon roll”. Med denne oppskriften kan du lage din helt egne gigastore kanelsnurr. 1 stor kanelsnurr holder til ca. 8 porsjoner. Den er perfekt å dele!

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g fersk gjær
¼ ts salt
¾ dl sukker
1 stk egg
8 dl hvetemel (cirka)
1 ts kardemomme

FYLL

50 g romtemperert TINE Meierismør
½ dl sukker
2 ts malt kanel

TIL PENSLING

1 stk egg

HVIT GLASUR

100 g TINE Meierismør
60 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl melis

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. La blandingen bli fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren er oppløst.
    2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet og rør godt sammen. Ha i mer mel om det trengs og spar eventuelt litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig.
    3. Dekk deigen med plast og sett lunt til heving, ca. 30 minutter.
      Tips!

      Har du god tid kan du kaldheve deigen ved å sette den litt kjøligere og la den heve til dobbel størrelse, 2-3 timer. Da utvikler deigen mer smak og gluten som er med på å gjøre bollen enda mer luftige og mer velsmakende.

    4. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Kjevle deigen ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover.
    5. Del leiven i 4 like deler på langs. Rull den første delen sammen som en rullekake fra kortsiden, legg rullen på enden av den neste strimmelen og rull videre slik at den legger seg utenpå. Fortsett til alle delene er rullet opp og du har en stor kanelsnurr. Legg den ned i en springform, ildfast form eller jernpanne, ca. 20 cm i diameter. Dekk til og la etterheve i ca. 30 minutter.
    6. Sett stekeovnen 160 °C. Pensle kanelsnurren med lettpisket egg og stek i nedre del av ovnen i 50-60 minutter eller til gjennomstekt. Dekk eventuelt til toppen med litt folie om den blir for mørk. Avkjøl på rist.
    7. Smelt smør og rør inn romtemperert kremost. Pisk inn melk og melis til en glatt glasur. Drypp over kanelsnurren og server.
Tips!
Du kan fylle den gigastore bollen med andre ting enn kanel, for eksempel nugatti, syltetøy, nøtter, eple og revet marsipan eller vaniljekrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Cathrine

    1 måneder siden
    Skal formen den skal stekes i smøres? Står ikke noe og ikke så lett og se på filmen heller.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Det anbefales å smøre formen med litt smør eller olje så den ikke setter seg fast :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Lilletrille

    1 måneder siden
    Kardemommen skal vel i deigen? I oppskriften står den som en del av fyllet.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei,

      I trinn 2 står det som følger: Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet og rør godt sammen. Ha i mer mel om det trengs og spar eventuelt litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Så Kardemomme skal i deigen:) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Steinar

    1 måneder siden
    Er det egentlig mulig å lage noe sånt glutenfritt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Steinar,

      Selvfølgelig kan du lage denne glutenfri :) Bytt ut melet med Glutenfritt mel. Semper fin mix er å anbefale. Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Jahn Tore

    2 måneder siden
    Hvor mye kardemomme skal det være?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Jahn Tore,

      Her kan du bruke 1 ts kardemomme :) Denne kan også sløyfes om du ikke vil ha det i. Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Beate

        1 måneder siden
        Kan jeg bake denne uten egget i? (Min sønn har eggallergi )

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Hei Beate,

          Du kan fint bake denne uten egg. Anbefaler deg å bruke NOegg som erstatning :)Lykke til!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat