Håndkle og blad
Solskinnsboller
(185185)

Solskinnsboller

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Gjærdeig

50 ggjær
75 gTINE Meierismør
2 dlTINE Kremfløte
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg
4 sssukker
12 dlhvetemel (ca.)

Fyll

4 sssukker
2 ssmalt kanel
2 ½ dlPiano® Vaniljekrem til steking

Pynt:

2 dlmelis
1 ssvann
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan også benytte TINE Lett Matfløte i oppskriften. 

  2. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel sukker og kanel over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret. Etterhev i ca. 20 minutter til dobbel størrelse.
  3. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Bruk tre fingre og press ned en fordypning midt i hver bolle og ha i vaniljekrem
  4. Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til like før servering. Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.
Blått hjerte
Tips!

Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat