Solskinnsboller
Middels
1t 15min
Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.
4.0
(340)

Porsjoner
1
Gjærdeig
50 g 
 gjær 
75 g 
2 dl 
1 stk 
 egg 
4 ss 
 sukker 
12 dl 
 hvetemel (ca.)
Pynt:
2 dl 
 melis 
1 ss 
 vann 
Slik gjør du
Tips
Du kan også benytte TINE Lett Matfløte i oppskriften.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.







