Solskinnsboller

Solskinnsboller

44
318
Middels75 min
Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig

Fyll

Pynt:

 • 2 dl
  melis
 • 1 ss
  vann

Slik gjør du det

 1. 1

  Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.

  Tips

  Du kan også benytte TINE Lett Matfløte i oppskriften. 

 2. 2

  Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel sukker og kanel over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret. Etterhev i ca. 20 minutter til dobbel størrelse.

 3. 3

  Forvarm stekeovnen til 250 °C. Bruk tre fingre og press ned en fordypning midt i hver bolle og ha i vaniljekrem

 4. 4

  Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til like før servering. Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.

Tips

Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.

Del denne oppskriften: