Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Solskinnsboller

Middels
1t 15min

Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

4
(347)
Solskinnsboller

porsjoner

1

Gjærdeig

50 g
gjær
1 stk
egg
4 ss
sukker
12 dl
hvetemel (ca.)

Fyll

4 ss
sukker
2 ss
malt kanel

Pynt:

2 dl
melis
1 ss
vann

Slik gjør du

Tips

Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter