Solskinnsboller

Solskinnsboller

31
  • Middels
  • 75 min
Et luksusbakverk som disse bollene passer til en spesiell anledning. De smaker ekstra godt med litt lett vispet krem ved siden av. I Nord-Norge kalles de gjerne denne oppskriften for "Solboller" og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

Ingredienser

Gjærdeig

50 g gjær
75 g TINE Meierismør
2 dl TINE Kremfløte
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk egg
4 ss sukker
12 dl hvetemel (ca.)

Fyll

4 ss sukker
2 ss malt kanel
2 ½ dl Piano® Vaniljekrem til steking

Pynt:

2 dl melis
1 ss vann

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
      Tips

      Du kan også benytte TINE Lett Matfløte i oppskriften. 

    2. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel sukker og kanel over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret. Etterhev i ca. 20 minutter til dobbel størrelse.
    3. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Bruk tre fingre og press ned en fordypning midt i hver bolle og ha i vaniljekrem
    4. Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i 5–6 minutter. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til like før servering. Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.
Tips

Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt. Ta gjerne rosiner i dem. La de bli litt lune før servering. Vent med å ha på glasur til like før servering.

Kommentarer

  • Ellis

    10 måneder siden
    Hei lurte på hvor mange boller gir en porsjon?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Ellis,

      Oppskriften fir deg cirka 20 boller :) God bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat