Kanelboller

Kanelboller

361
  • Middels
  • 90 min
Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
      Tips!

      Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

    6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Kommentarer

  • Rar gangster??

    1 måneder siden
    Kan man bruke Q-melk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det kan du, men anbefaler det ikke :)

       (2)


  • Lars

    2 måneder siden
    Smaker ikke så godt

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det var synd at du ikke likte denne oppskriften. Prøv gjerne denne https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/grove-kanelboller. Kanskje den faller bedre i smak! :)

       (1)


  • Malin

    2 måneder siden
    Jeg har ikke melk. Kan jeg blande fløte og vann, og bruke det i stede?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det kan du, Malin :)

      God bakst!

       (0)


  • Gacha Wolf/ Angel

    3 måneder siden
    They are really good everybody how taste them say they they are amazing♡

     (3)


  • Camilla

    3 måneder siden
    Disse er helt nydelige, fått gode tilbakemeldinger av flere, så vil nok fortsette å bruke denne oppskriften :)

     (1)


  • Gunn

    3 måneder siden
    En supergod oppskrift og lett å bake😊Lager de litt mindre i størrelse 👍

     (0)


  • Jan Banan

    3 måneder siden
    Nydelig oppskrift, smaker helt nydelig!

     (2)


  • Sofie

    3 måneder siden
    Hei!
    Jeg lagde denne oppskriften men deigen ikke ville heve, når vi stekte di så falt de fra verande og smørret smeltet av snurren. Hvet ikke va jeg gjøre galt?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Sofie,

      Kan det hende smør og melkeblandingen var for varm når du hadde den oppi sammen med det varme slik at gjæren ikke klarer og vokse lenger?

      Håper du prøver igjen og får perfekte kanelboller neste gang :)

      Lykke til!

       (1)


  • Adriana

    4 måneder siden
    De var kjempegode og de var lett å lage!!

     (0)


  • Helene P. K.

    4 måneder siden
    Digg oppskrift! Lagde den med glutenfri med mjøl frå Schär, og det blei knallbra (hang ikkje fast i benken og gjekk veldig bra å bake ut)! Brukte litt mindre sukker, og det gjekk også heilt fint! Brukte tørrgjær. Ovnen vår har ikkje så høg temperatur, så steikte kanelsnurrane litt lenger på lavare temperatur. Den oppskrifta her skal eg bruke igjen seinare!

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat