Kanelboller

Kanelboller

345
  • Middels
  • 90 min
Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
      Tips!

      Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

    6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Kommentarer

  • Sympatisk type

    20 dager siden
    Hei, har lest alle kommentarene, og synes synd på deg Annicken! God oppskrift med god fremgangsmåte! Relativt spesielle kommentarer her på tine kjøkken...

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei,

      Meg trenger du ikke synes synd på, men hyggelig at du ser på oppskriftene våre og kommentarene :)

      Det er hyggelig å kunne hjelpe flere til å lage maten sin fra bunn!

       (1)


  • Denbesteertine

    28 dager siden
    Hi!
    Question for Tine:
    I tried to make these but they fell apart. Meaning they did not stay in a ring.

    I assume the bolle should be more closer together to keep them from falling apart? As I put the bolle in two separate baking sheets. So 12 in each instead of 24 on each. Should have had all 24 on one baking sheet?

    To other making it:
    I also increased the topping by half as most resipes don’t have enough...DO NOT DO THIS, this one has enough. It’s very good. Will make again.

     (2)

    • Lena eline

      15 timer siden
      Er det sant?

       (0)


  • charles holmstrøm

    2 måneder siden
    Det heter skilling boller !! Og er ett Bergensk bakverk, hilsen baker fra Bergen

     (2)

    • En med common sense

      1 måneder siden
      Det heter også kanelboller

       (4)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        1 måneder siden
        Kjært barn har mange navn, eller hva Charles?

        Her har du en oppskrift på skillingsbollene våre: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/skillingsboller-fra-bakeriet-i-lom :)

         (3)


  • M

    2 måneder siden
    Mener dere fersk gjær eller tørr gjær i oppskrifta?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei,

      I denne oppskriften er det brukt fersk gjær :)

       (2)

      • Sofia

        1 dager siden
        kan jeg bruke tørr gjær?

         (0)

        • Victoria

          16 minutter siden
          Ja. Det gjorde jeg og de ble gode og fine 😊 Det står ofte på boksen med tørrgjær hvor mye du må ha for å få til samme menge fersk gjær 😁

           (0)


  • Live

    2 måneder siden
    Jeg bakte disse sammen i en langpanne, de ble kjempegode! Og myke på alle sider :-) Jeg måtte minske mengden mel, det var igjen 1-3 dl da jeg var ferdig med bake, så hold igjen litt!

     (1)


  • Annette

    2 måneder siden
    Hei. Når man bruker tørrgjær, hvor skal denne blandes inn da?

     (1)

    • Live

      2 måneder siden
      Jeg blandet bare alt det tørre sammen, funket kjempebra!

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Annette,

      Du kan gjøre som Live skriver å ha det i med alt det tørre eller kan du ha de i på samme tidspunkt du skulle hatt i fersk gjæren:) Lykke til og god bakst!

       (1)


  • A

    2 måneder siden
    Hei, hvor mye tørrgjær burde jeg bruke for å få samme resultat som med fersk gjær

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei,

      du kan bruke 25 gram tørrgjær istedenfor 50 gram fersk gjær :)

       (1)

      • Victoria

        15 minutter siden
        På min tørrgjær boks står det at en pakke er samme som 50g fersk gjær

         (0)


  • Monika

    4 måneder siden
    Elsker kanelboller og elsker den oppskriften!!!

     (2)


  • Jowa

    4 måneder siden
    This was best oppskrift I have trying

     (2)


  • Anonym

    4 måneder siden
    Hvor mange boller blir det og må man ha 50 g gjær

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      1 oppskrift gir cirka 24 boller og det anbefales å bruke all gjæren slik at de hever nok og blir luftige :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat