Kanelboller

Kanelboller

Kommentarer 318
  • Middels
  • 90 min
Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
      Tips!

      Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

    6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • anonym

    2 dager siden
    Prøv å gi denne oppskriften til en som aldri har bakt før. hvor mye vil han forstå? Denne oppskriften er ubrukelig om man ikke har høyutdanning som baker, ærlig talt, må da være mulig å være en smule presis.

    Kommenter  (1)


  • E

    11 dager siden
    Kanelboller er digg!

    Kommenter  (0)


  • Tiril

    16 dager siden
    Hei eg må sei at den oppskrifte e sikkert god men eg e faan so dårli/ubrkelig t å baka. Såg ei 10 åring hadde klart da. Eg er 14 år...Dekan gjer meg jævli oppgitt på matlaging #dårli bake selvtillit (dekan konne gjort da litt mindre komplisert takk) :)

    Kommenter  (0)

    • Jan Banan

      5 dager siden
      Trist å høre ;(

      Kommenter  (0)


  • Moni

    20 dager siden
    Er det riktig mel mengde? Hvor mye gram blir det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Moni,

      Det blir Cirka 750 gram mel. 1 dl rommer cirka 50 gram mel :)

      Kommenter  (0)


  • Jan Banan

    25 dager siden
    Eg er bare 10år men eg kan bake! denne oppskriften er PERFEKT!! Alle som smaker mine kanelboller ELSKER det! Er det meg eller oppskriften? Eg tror det er oppskriften -_-

    Kommenter  (10)


  • Aurora

    1 måneder siden
    Elsker denne oppskriften sååå høyt! Bollene blir alltid perfekte, store og luftige! Første gang jeg lagde de brukte jeg for mye mel før hevingen, men etter det så har de blitt nydelige hver gang! Anbefales på det sterkeste ??

    Kommenter  (2)

    • Jan Banan

      25 dager siden
      Eg tror det! :D

      Kommenter  (0)


  • Rigmor

    2 måneder siden
    Flott oppskrift; veldig fin deig å jobbe med og nydelige boller. Det ble 30 boller hos meg og de var ganske store.

    Kommenter  (0)


  • Stefie

    2 måneder siden
    Thank you so much for this amazing recipe. We will always use this recipe to make kanelboller. It's yummy even without kardemomme :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hi Stefie,

      Thanks for the feedback. We are glad to hear that this is Your new favorite recipe :)

      Kommenter  (0)


  • Sara

    2 måneder siden
    Kan man bruke skummet melk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Sara, Du kan fint bruke skummet melk :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Karoline

    2 måneder siden
    Kan man bruke kjøkkenmaskin med eltekrok, eller blir det best resultat om man bruker hendene?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Karoline,

      Du kan fint bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat