Kanelboller

Kanelboller

379
  • Middels
  • 90 min
Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
      Tips!

      Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

    6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Kommentarer

  • jorun

    12 dager siden
    Har brukt denne oppskrifta mange ganger, like bra hver gang. Luftige og lette kanelboller.

     (1)


  • Langmo

    28 dager siden
    Nei d vart godt Jau

     (1)


  • Tove

    1 måneder siden
    Veldig god oppskrift. Jeg brukte gryr havremelk i stedet for helmelk. Fantastisk luftig og gode snurrer👍

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      27 dager siden
      Hei Tove!

      Det var et godt alternativ for helmelken ja! :)

       (0)


  • Kamilla

    1 måneder siden
    Har brukt denne oppskriften mange ganger. Istedetfor å lage ei "smørje" til fyll, smører jeg masse smør på leiva, også strør jeg sukker og kanel over. Nyydelig!
    - Viktig å etterheve skikkelig, ellers blir ikke bollene perfekt 🤩

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Kamilla!

      Det er også en måte å gjør det på ja! :)

       (0)


  • Artur

    1 måneder siden
    aldri bruk denne oppskriften, den er dårlig

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Artur!

      Gi oss gjerne en tilbakemelding på hva du syns var dårlig med oppskriften! :)

       (0)


  • Milla

    1 måneder siden
    Vi fulgte alt som sto i oppskriften. Men bollene ble kullsvart! Har aldri opplevd noe så skuffende før. Bollene var riktig laget, temperaturen på ovnen var riktig, men etter 25min tok vi ut 12 knøksvarte skillingsboller. Kommer ikke til å bruke denne oppskriften mer, utrolig dårlig. Gir terningskast 2!

     (0)

    • Celine

      1 måneder siden
      De skulle ligge 7-8 min, ikke 25. Mine ble helt perfekt når jeg følgte oppskriften. Så at dine ble kullsvarte har ingenting med oppskriften å gjøre, du leste oppskriften feil!

       (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Milla!

      Om du har bollene inne i ovne i 25 min. skjønner jeg at de blir svarte. Prøv gjerne å stek de i ca 7-8 min ved neste forsøk. :)

       (1)

    • Fredrik

      1 måneder siden
      Dem ska stekes 7-8 minutter ikke 30 minutter😂😂😂

       (0)

    • Tove

      1 måneder siden
      De skal jo bare stekes 7-8 minutter

       (0)


  • Anonym

    2 måneder siden
    Veldig gode og luftige boller:)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Godt du ble nøyd med resultatet! :)

       (0)


  • Cathrine

    2 måneder siden
    God oppskrift, takk.

     (0)


  • Morten

    2 måneder siden
    Har akkurat laget denne oppskriften og jeg synes det smakte utmerket. Og jeg elsker kanelboller. Disse skal jeg lage igjen. Anbefales!

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det er jo bare supert! :)

       (0)


  • Rar gangster??

    4 måneder siden
    Kan man bruke Q-melk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det kan du, men anbefaler det ikke :)

       (12)


Det er mye kjærlighet i god mat