Kanelboller

Kanelboller

Kommentarer 333
  • Middels
  • 90 min
Kanelboller, eller kanelsnurr som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Antall stykker

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll :

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 ss malt kanel

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca. 24 store deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
      Tips!

      Følg med, her går det fort fra perfekt resultat til svidde boller.

    6. Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lett å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs.

Kommentar

Kommentarer

  • Live

    1 dager siden
    Jeg bakte disse sammen i en langpanne, de ble kjempegode! Og myke på alle sider :-) Jeg måtte minske mengden mel, det var igjen 1-3 dl da jeg var ferdig med bake, så hold igjen litt!

    Kommenter  (0)


  • Annette

    1 dager siden
    Hei. Når man bruker tørrgjær, hvor skal denne blandes inn da?

    Kommenter  (0)

    • Live

      1 dager siden
      Jeg blandet bare alt det tørre sammen, funket kjempebra!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 timer siden
      Hei Annette,

      Du kan gjøre som Live skriver å ha det i med alt det tørre eller kan du ha de i på samme tidspunkt du skulle hatt i fersk gjæren:) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • A

    5 dager siden
    Hei, hvor mye tørrgjær burde jeg bruke for å få samme resultat som med fersk gjær

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei,

      du kan bruke 25 gram tørrgjær istedenfor 50 gram fersk gjær :)

      Kommenter  (0)


  • Monika

    2 måneder siden
    Elsker kanelboller og elsker den oppskriften!!!

    Kommenter  (1)


  • Jowa

    2 måneder siden
    This was best oppskrift I have trying

    Kommenter  (0)


  • Anonym

    2 måneder siden
    Hvor mange boller blir det og må man ha 50 g gjær

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      1 oppskrift gir cirka 24 boller og det anbefales å bruke all gjæren slik at de hever nok og blir luftige :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Shammi

    2 måneder siden
    Prøvde 2 ganger, dårlig!!! ?????? rett og slett dårlig. Beklager men denne er ikke noe jeg kommer til å bruke det.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Shammi,

      Det er leit å høre at du har prøvd 2 ganger og ikke er fornøyd. Hva er det du mener er dårlig med oppskriften?

      Kommenter  (0)


  • anonym

    2 måneder siden
    Prøv å gi denne oppskriften til en som aldri har bakt før. hvor mye vil han forstå? Denne oppskriften er ubrukelig om man ikke har høyutdanning som baker, ærlig talt, må da være mulig å være en smule presis.

    Kommenter  (2)

    • Anonym 2

      2 måneder siden
      Hva av dette forstår du ikke?

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei,

      Hva i oppskriften var uforståelig? Vi vil gjerne hjelpe til slik at den blir forståelig:)

      Kommenter  (0)

    • Nybegynner

      1 måneder siden
      Man skal være passe dum for å ikke forstå denne fremgangsmåten..

      Kommenter  (3)


  • E

    3 måneder siden
    Kanelboller er digg!

    Kommenter  (0)


  • Tiril

    3 måneder siden
    Hei eg må sei at den oppskrifte e sikkert god men eg e faan so dårli/ubrkelig t å baka. Såg ei 10 åring hadde klart da. Eg er 14 år...Dekan gjer meg jævli oppgitt på matlaging #dårli bake selvtillit (dekan konne gjort da litt mindre komplisert takk) :)

    Kommenter  (2)

    • Jan Banan

      2 måneder siden
      Trist å høre ;(

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat