Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Kanelknuter fra Bakeriet i Lom

Enkel
2t

Hvert år stopper tusenvis av nordmenn innom det lille bakeriet i Lom for å smake på Morten Schakendas nydelige kanelknuter og annen god gjærbakst. For å få til et godt resultat, sier han at du må elte deigen lenge og bruke gode råvarer. Nå kan også du lage saftige og velsmakende kanelknuter basert på bakeriets egen oppskrift. Av denne oppskriften får du ca 12 store boller.

4.1
(1732)
Kanelknuter fra Bakeriet i Lom

porsjoner

20

Grunndeig søt gjærbakst

1 stk
egg
50 g
gjær
150 g
sukker
1 kg
hvetemel (ca)
1 ts
kardemomme
1 ts
salt

Fyll til kanelknuter

0.5 dl
sukker
2 ss
kanel

Til pensling

1 stk
egg
1 dl
brunt sukker til å strø oppå

Slik gjør du

Forheving

Utbaking og etterheving

  1. Trinn 1: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  2. Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  3. Trinn 3: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  4. Trinn 4: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  5. Trinn 5: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  6. Trinn 6: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  7. Trinn 7: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom
  8. Trinn 8: Slik lager du kanelknuter fra Bakeriet i Lom

Tips

Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter