
Glutenfrie skoleboller
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig glutenfrie boller
-
3 dl
-
3 dlvarmt vann
-
2 ssfiberhusk
-
70 gjyttemel
-
500 glyst glutenfritt mel
-
50 ggjær
-
6 sssmeltet TINE® Meierismør
-
½ tssalt
-
1 ½ dlsukker
-
1 tskardemomme
Vaniljefyll
-
3 dl
Kokosglasur
-
5 dlmelis (ca)
-
½ sssitronsaft
-
1 stkeggehvite (kan erstattes med samme mengde vann)
-
1 dlkokosmasse (ca)
Slik gjør du det
-
1
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, Semper mel (glutenfritt mel) og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt.
-
2
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i 30 minutter.
-
3
Trill ut deigen med olje på hendene. Trill ut store boller og legg dem på bakepapir på stekeplate. La de glutenfrie bollene etterheve i ca 20 minutter.
-
4
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Vaniljefyll og steking
-
5
Legg i 1 ss vaniljekrem i midten og stek skolebrødene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Kokosglasur
-
6
Avkjøl skolebrødene på rist. Rør sammen melis, sitronsaft og eggehvite. Den må ikke bli for tynn. Hvis du synes den blir for tykk, kan du tilsette noen ts med vann. Smør på meligglasur på hver bolle og dypp bollene så i kokosmasse like før de skal serveres.