Glutenfrie boller

(199)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Det eneste er at de ikke inneholder gluten.Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Del de ferdigstekte bollene i to og fyll på med deilig vaniljekrem, så får du et glutenfritt alternativ til fastelavensboller.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Grunndeig:

3 dlKesam® Original
3 dlvarmt vann
2 ssfiberhusk
70 gjyttemel
50 ggjær
6 sssmeltet TINE Meierismør
½ tssalt
500 gglutenfritt mel
1 ½ dlsukker
1 tskardemomme

Fyll:

1 dlrosiner

Slik gjør du det

    1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og gluenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
    2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Dersom du liker rosiner, tilsetter du disse inn i bollene. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
    3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
    4. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

Fastelavenfyll:

#1: Vanlig krem: 3 dlTINE Kremfløte og 1 ss sukker piskes luftig

#2: Vaniljekrem: 3 dlTINE Kremfløte piskes luftig og blandes med 3 dlPiano Vaniljekrem

#3: Sjokoladekrem: 3 dlTINE Kremfløte piskes luftig og blandes med 3 ss sjokoladesaus

Kommentarer

  Legg til kommentar