Glutenfrie kuvertbrød
Små fristende rundstykker som smaker deilig av anis og er supre å ha med på tur eller servere til ostefatet. Dersom du ikke ønsker kryddersmaken kan du selvfølgelig sløyfe den.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 5 dl TINE® Fettfri Skummetmelk, (evt. vann eller soya havredrikk)
- 2 ss olje
- 0.5 dl linfrø
- 1 ts salt
- 2 ts hel anis, (evt. fennikel)
- 3 dl jyttemel
- 450 g glutenfritt mel, (ca.)
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir ca 20 rundstykker.
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken (evt. vannet eller havredrikken) og olje til det er fingervarmt (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
3
Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bakebollens kanter.
4
La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
5
Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 20 minutter.
6
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Avkjøl under et rent håndkle.
TipsTenk på at ulike glutenfrie melsorter oppfører seg forskjellig, så du må prøve deg fram. Disse bollene kan også bakes med vanlig hvetemel. Bruk da 8 1/2 dl hvetemel (ca. 510 gram).