Grove glutenfrie pannekaker

Grove glutenfrie pannekaker

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Pannekaker er kjapt, enkelt og populært blant barn. Her er en oppskrift på glutenfrie pannekaker med grovt mel.

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g TINE Meierismør
4 dl glutenfritt mel (Semper Grov Mix)
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
1 dl glutenfrie havregryn
8 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 stk egg
2 stk gulrøtter

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på middels sterk varme i en stekepanne.
    2. Ha i glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø og glutenfrie havregryn i et litermål eller en bolle. Bland inn smeltet smør, melk og egg med en stavmikser. Tilsett finrevet gulrot.
    3. La røren svelle i 5 minutter.
    4. Stek pannekakene på hver side i en middels varm panne til de er gyllenbrune.
      Hvordan tegne på pannekaker:
Tips!

Bruk stavmikser istedenfor miksmaster og bli overrasket over hvor raskt du får røren jevn og fin.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Malin

    4 år siden
    Dette såg veldig bra ut! Om ein ikkje tåler mjølk heller (som meg) vil ein kunne bytte ut mjølk med til dømes kokosmjølk?

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Malin, Dersom du kan drikke laktosefri melk, så vil vi anbefale deg å bruke det. Kokosmelken vil sette smak på pannekakene, slik at sluttproduktet smaker noe annerledes. Alternativt vet vi at det er mange som bruker usøtet soyamelk. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Julia

    4 år siden
    Helt fantastisk gode! Jeg har lenge lett etter en oppskrift på gode glutenfri pannekaker. Nå har jeg endelig funnet den :-) Takk!

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Julia, Veldig hyggelig å høre at du likte pannekakene! Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (2)


  • Jorunn

    5 år siden
    Fantastisk gode!! 😀👍 Tusen takk for oppskrift. Har 4 barn, 3 er under 5 år, og alle spiste. Disse blir den nye standarden her i huset. Så gode - og mye fornuftig i. Takk igjen!

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Og vi takker for veldig hyggelig tilbakemelding!

      Kommenter  (1)

      • david

        4 år siden
        Hvor mykje egg må jeg ta?

        Kommenter  (2)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei David, Som det står i oppskriften så er det fire egg du skal bruke, dersom du skal lage til fire porsjoner.

          Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat